SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Görüntülemenin geleceğinde kablo yok: Kablosuz televizyon periyodu kapıda

Teknoloji firmaları birçok alanda kabloları ortadan kaldırma konusunda büyük adımlar atıyor. Bu alanda odaklanılan son eser televizyon oldu. İki teknoloji markası CES 2023’te kablosuz televizyon altyapısında geleceğin modelleriyle ilgili gösterim yaptı.

Görüntülemenin geleceğinde kablo yok: Kablosuz televizyon periyodu kapıda
Akacan The Mall
04.02.2023 07:25
0
A+
A-

Görüntülemenin geleceğinde kablo yok: Kablosuz televizyon devri kapıda
Teknoloji firmaları birçok alanda kabloları ortadan kaldırma konusunda büyük adımlar atıyor. Bu alanda odaklanılan son eser televizyon oldu. İki teknoloji markası CES 2023’te kablosuz televizyon altyapısında geleceğin modelleriyle ilgili gösterim yaptı.

Ocak ayının başında düzenlenen CES 2023 fuarında en çok ses getiren teknolojilerin başında kablosuz çalışan televizyon modelleri yer aldı. Fuar kapsamında karşımıza iki farklı teknoloji ve eser çıkarıldı. Bunlardan biri Güney Kore merkezli teknoloji şirketi LG’ydi. Şirket, CES 2023’te imgeyi kablosuz olarak alan bir model tanıttı. Bu dikkat çeken büyük boyutlu OLED televizyon, temelde iki kesimden oluşuyor. Ana modül gücünü hala elektrikten alan 97 inç’lik OLED ekran, başka modül ise “Zero Connect” ismi verilen bir irtibat kutusu.

Bu irtibat kutusu esere 4K çözünürlükte 120 Hz manzara gönderiyor, bu sayede televizyonun etrafında gereksiz hiçbir kablo kalabalığı olmuyor. Televizyon ile birebir ortama konulması gereken Zero Connect, üzerinde hareketli yapıda kapalı bir anten barındırıyor. Bu antenin gecikmesiz transfer için direkt olarak televizyona bakacak halde pozisyonlandırılması gerekiyor. Tüm kaynakları üzerine alan bu büyük boyutlu kutu, çok sayıda giriş çıkış portunu bünyesinde barındırıyor ve sessizce misyonunu yapıyor.

Akacan The Mall

GERÇEK BİR KABLOSUZ

Aslında LG, CES 2023’teki bu modeliyle çiftli yapıdan ve elektrik gereksiniminden ötürü aslında tam olarak gerçek kablosuz kullanım tecrübesi sunamadı. Fakat fuar kapsamında bunu nitekim yapan bir firma daha vardı. CES 2023’te sergilenen “DisplaceTV”, kabloları büsbütün ortadan kaldıran dikkat cazibeli bir seçenek oldu.

55 inç boyutundaki panelinde 4K çözünürlük sunan bu televizyon modelinde yerleşik bataryalar yer alıyor. Dört farklı batarya üzerine kurulan eser, bunlar sayesinde toplam 180 saatlik bir kullanım getiriyor. Bu müddet 30 gün için günlük 6 saatlik bir kullanıma denk geliyor ve bu birçok kişi için “fazlasıyla yeterli” kabul ediliyor.

CES 2023’ün fuar alanında görme bahtı elde eden herkesin hayran kaldığı DisplaceTV, irtibat için bacak ünitesine ya da bir duvar askı aparatına da sahip değil. Eser bunun yerine çok güçlü bir “vakum sistemi” kullanıyor. Bu sayede televizyon düz yüzeye sahip duvara hatta pencere camlarına dahi konumlandırılabiliyor.

3 bin dolarlık satış fiyatına sahip olan televizyon, çoklu kurumlara da müsaade veriyor. DisplaceTV’den dört tane alınarak 220 inç boyutunda 16K’lık tek bir devasa televizyon elde edilebiliyor.

GENELE HİTAP ETMİYOR

Açık bir gerçek var; şimdi iki firmanın kablosuz televizyon tahlili de genel kullanıcı kitlesine hitap etmiyor. Lakin bu sistemler geliştiriliyor ve yakın gelecekte hiçbir televizyonunun bir kablo irtibatına muhtaçlığı kalmayacak üzere görünüyor. Buna güç transferi da dahil, zira teknoloji dünyası çok uzun vakittir uzaktan gerçek kablosuz elektrik transferi özelinde de büyük Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu biçim atılımlar elbette herkes için hoş görünüyor, şayet pürüzsüz bir tecrübe elde ediliyorsa kimse kabloları saklamaya çalışmakla uğraşmak istemiyor. 

FACEBOOK 2 MİLYARI GERİDE BIRAKTI

Facebook muhakkak eski popülerliğinden uzakta. Şirketin yaptığı son açıklamaya nazaran platform yeniden de günlük 2 milyar etkin kullanıcı sayısını geride bırakmayı başardı. Çatı şirket Meta’nın reklamlar üzerinden en büyük gelir kaynaklarından biri olmayı sürdüren Facebook, yeni jenerasyonu kaybetse de hala 2 milyar kullanıcıyı bir ortaya getirmeye devam ediyor. Pekala firmanın 3 milyara ulaşması yakın vakitte mümkün mü? Pek o denli görünmüyor. Hatta tahminen platform bu seviyeyi hiçbir vakit görmeyebilir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.