SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Golden State Warriors’ın şampiyonluk kutlamasında Stephen Curry’den rol çalan Türk: Hayati Emre Bilgin!

Golden State Warriors’ın şampiyonluk kutlamasında Stephen Curry’den rol çalan Türk: Hayati Emre Bilgin!NBA’de 2021-2022 dönemini şampiyon olarak …

Golden State Warriors’ın şampiyonluk kutlamasında Stephen Curry’den rol çalan Türk: Hayati Emre Bilgin!
Akacan The Mall
21.06.2022 12:09
0
A+
A-

Golden State Warriors’ın şampiyonluk kutlamasında Stephen Curry’den rol çalan Türk: Hayati Emre Bilgin!
NBA’de 2021-2022 dönemini şampiyon olarak tamamlayan Golden State Warriors tarihi zaferin tadını çıkarıyor. San Francisco’da şampiyonluğu kutlamak için ekibin gerçekleştirdiği geçit merasimine Trabzonspor taraftarı bir Türk damga vurdu. Hayati Emre Alım isimli futbolsever, şampiyonluk otobüsünün geçtiği esnada tırmandığı ağaçta açtığı Trabzonspor bayrağıyla kutlamalara damga vurdu. Pekala her şeyi planlamış mıydı? Toplumsal medyada viral olan o imaj nasıl ortaya çıktı? Ağaca tırmanışında mağaracılık geçmişi ayrıntısı… Tüm yaşananları Spor Arena’ya anlattı…

NBA’de 2021-2022 final serisini Boston Celtics karşısında 4-2 ile kazanan Golden State Warriors kadrosu, dönem başında yüzde 0.1 ihtimal verilen epik şampiyonluğunu San Francisco’da geçit merasimi düzenleyerek kutladı.

Binlerce taraftar şampiyonluğu kutlamak için “Market Street” yolunda toplandı lakin merasime damgasını vuran bir Türk oldu: Hayati Emre Alım… Stephen Curry’nin ilgi odağı olduğu geçiş esnasında yol kenarındaki bir ağaca tırmanan Trabzonspor taraftarı Alım, açtığı bordo mavili bayrakla toplumsal medyanın gündemine oturdu.

Akacan The Mall

GOLDEN STATE WARRIORS’IN ŞAMPİYONLUK GEÇİDİNDE TRABZONSPOR BAYRAĞI

Golden State Warriors kadrosunu taşıyan şampiyonluk otobüsünün geçtiği esnada tırmandığı ağaçta Trabzonspor bayrağı açan bordo mavili futbolsever Hayati Emre Alim’in o anları toplumsal medyada viral oldu.

https://twitter.com/NBA/status/1538972264808566785

HİKAYESİNİ SPOR ARENA’YA ANLATTI

Peki Hayati Emre Alım o sırada, orada ne yapıyordu? Her şeyi planlamış mıydı? Bu fikir aklına nasıl geldi? Görüntüsünün toplumsal medyada viral olabileceğini hayal etmiş miydi? İşte Golden State Warriors’ın şampiyonluk geçidine damga vuran Türk Hayati Emre Alim’in öyküsü ve ağaca tırmanışındaki mağaracılık ayrıntısı…

ESKİ BASKETBOLCU, MAĞARACILIKLA İLGİLENİYOR

Ben Hayati Emre Alım. 1995 yılında Trabzon’da dünyaya geldim. Aslen Vakfıkebir Yalıköy’lüyüm. Trabzon’da sırasıyla İdmangucu, Trabzonspor ve İdmanocağı ekiplerinde lise sonuna kadar toplamda 7 sene kadar basketbol oynadım. Lise sonrası İngilizce İşletme kısmında okumak için Eskişehir’e taşındım. Üniversite hayatım boyunca yarı vakitli olarak mağaracılık sporu ile ilgilendim ve gerek eğitim gerek kültürel hedefli 25 farklı ülkeyi keşfetme bahtım oldu. Bu durumun bana kattığı getirileri saymakla bitiremem.

EĞİTİMİ İÇİN AMERİKA’DA

Şu an neden ABD’de bulunuyorsunuz?

Şuanda eğitim emeliyle Amerika’da bulunmaktayım.

ÖLMEDEN EVVEL YAPMAK İSTİYORDU

Kutlamalara Trabzonspor bayrağı açmak için mi gittiniz?

Sadece Trabzonspor bayrağı açmak için gitmedim. Basketbol sevdalısı olarak NBA şampiyonluk kutlamalarına dahil olmak ölmeden evvel yapmak istediğim şeylerden biriydi.

Kadraja girebileceğinizi planlamış mıydınız?

Görüntülere girebileceğimi düşünüyordum lakin hangi kadraja dahil olacağımı kestiremiyordum. Düzgün bir kadrajda olduğum surece bir çok kanal tarafından çekileceğimin farkındaydım. Boş bir ağaç bulup çıktım ve kadraj açısından da şanslı olduğumu söyleyebilirim.

MAĞARACI OLMANIN AVANTAJIYLA AĞACA ÇIKTI

Ağaca nasıl çıktınız?

Mağaracı olmanın da verdiği yetkinlikle ağaca çıkıp oyunculari rahat formda görürken bir yandan da kadraja girmenin güç olacağını düşünüyordum. Başımda kurduğum küçük plan talihimin da yaver gitmesiyle çalıştı diyebilirim.

Böyle bir şey yapmak aklınıza nasıl geldi?

İçimden, “Bir yerde şampiyonluk kutlaması varsa benim için ikili bayramdır” dedim ve San Francisco civarında yaşadığım için de kendimi direkt kutlama alanında buldum.

Videonun viral olduğundan nasıl haberiniz oldu?

Daha kutlamalar bitmeden bir bildiri aldım, “Bu sen misin?” diye. O an içimden “Farklı kadrajlarda fotoğraflarda çıktıysam neler olur sanki?” diye kendi kendime konuşurken Twitter’a baktım ve çoktan fotoğrafların paylaşıldığını fark ettim.

İDOLÜ NOWITZKI, TUTTUĞU GRUP DALLAS MAVERICKS

NBA ile yakından mı ilgilisiniz? Favorin Golden State Warriors mıydı?

Çocukluk idolüm Dirk Nowitzki olduğundan bu yıl maçlarını izleme talihim olan ve gönlümdeki kadro NBA için her daim Dallas Mavericks’tir.

%0.1 İHTİMAL VERİLMİŞTİ, ŞAMPİYON OLDULAR

2021-22 dönemi öncesinde art geriye iki yıl play-off oynayamayan Golden State Warriors’ın şampiyon olmasına pek fazla ihtimal verilmiyordu. Steph Curry, Klay Thompson ve Draymond Green başta olmak üzere birçok ismin sakatlığıyla boğuşan Warriors, evvelki yılların tersine şampiyonluğun doğal favorisi pozisyonundan çok uzaklaşmıştı.

ESPN’in bilgi tahlili odaklı haber ve içerik platformu FiveThirtyEight, dönem öncesinde hesapladığı parametreler sonucunda Golden State Warriors’ın şampiyon olma ihtimalini %0.1 olarak hesaplamıştı. Platforma nazaran ayrıyeten Warriors, dönemi 36 galibiyet ve 46 yenilgi ile noktalayacaktı lakin bu da o denli olmadı ve sezonu 53 galibiyet, 29 yenilgi ile tamamladılar.

FİNALLERDEN SONRA %17’YE YÜKSELDİ

Final eşleşmesinin olmasının akabinde hesaplamalarını güncelleyen FiveThirtyEight, Golden State Warriors’ın şampiyon olma ihtimalini %17’ye kadar yükseltmişti. Lakin Stephen Curry ve arkadaşları tüm bu oranlara karşın Boston Celtics’i devirerek yine şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmanın akabinde bu hususa değinen Stephen Curry, “Sezon başında kimse burada olacağımızı düşünmüyordu. Şu anda bu alanda olanlar hariç kimse.” dedi.

EN ÇOK ŞAMPİYON OLAN 3. TAKIM

Daha evvel 1947, 1956, 1975, 2015, 2017 ve 2018 yıllarında NBA şampiyonluk kupasına uzanan Golden State Warriors, 17’şer şampiyonluğu bulunan Boston Celtics ve Los Angeles Lakers’ın akabinde en çok NBA şampiyonluğu kazanan 3. kadro pozisyonunda.

Golden State Warriors, 1991-98 Chicago Bulls’dan sonra 8 dönemlik bir devirde en çok şampiyonluk yaşayan kadro oldu.

STEVE KERR TARİH YAZIYOR

Golden State Warriors koçu Steve Kerr ise oyunculuk periyodunda kazandığı 5 şampiyonluğun akabinde Golden State Warriors ile antrenörlük mesleğinin 4. kupasını kazanarak NBA’de tekrar edilmesi güç bir muvaffakiyete imza attı.

Ayrıca Golden State Warriors, Steve Kerr periyodunda çıktığı 24 play-off serisinin 22’sini kazanarak inanılmaz bir istatistiğe imza attı.

STEPHEN CURRY BİRİNCİ DEFA FİNAL MVP’Sİ OLDU

Golden State Warriors’ta 34 sayıyla oynayan Stephen Curry maça damgasını vururken, Boston Celtics’te Jaylen Brown’ın 34 sayılık performansı yenilgiye pürüz olamadı.

2022 NBA finallerinin en bedelli oyuncusu seçilen 34 yaşındaki Stephen Curry, mesleğinde bunu birinci defa başarmış oldu. Yetenekli oyuncu, 2022 NBA finallerinin en kıymetli oyuncusu seçildiğini öğrendiği an gözyaşlarına hakim olamadı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.