SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Global piyasaların gözü kulağı Fed’de

Küresel piyasaların gözü kulağı Fed’deFed’in bu akşam faizlerde 75 baz puan faiz artışına gitmesi beklenirken, enflasyonla gayrette esnekliğe …

Global piyasaların gözü kulağı Fed’de
Akacan The Mall
27.07.2022 09:07
0
A+
A-

Küresel piyasaların gözü kulağı Fed’de
Fed’in bu akşam faizlerde 75 baz puan faiz artışına gitmesi beklenirken, enflasyonla gayrette esnekliğe gereksinim duyan Fed Lideri Jerome Powell’ın ileriye dönük çok detaylı bir yönlendirme yapması sıkıntı görünüyor. Bilançolar tarafında ise…

Küresel piyasalarda dikkatler tümüyle Fed’e çevrilirken, ekonomik bilgiler ve ABD’den gelen bilançolar Fed öncesi fiyatlamalara istikamet veren temel öge olarak öne çıkıyor.

Salı günü global büyümeye dair olumsuz beklentiler, yaklaşan Fed kararı ve açıklanan zayıf dataların tesiriyle Borsalarda kayıplar tesirli olmuştu. ABD Tüketici İnancı Şubat 2021’den bu yana en düşük düzeye gerilerken, yeni konut satışlarının haziran ayında beklentilerin üzerinde düşerek iki yılın en düşük düzeyine indiği açıklandı.

Akacan The Mall

Uluslararası Para Fonu (IMF), bu yıl ve gelecek yıl için global büyüme varsayımlarını düşürerek, dünya iktisadının yakında tam bir resesyonun eşiğinde olabileceği ihtarında bulundu.

ABD’de S&P 500 yüzde 1,15, Nasdaq 100 de yüzde 1,95 düşüş kaydetti. Fakat kapanışın akabinde gelen, başta Microsoft ve Alphabet’ten olmak üzere güçlü teknoloji bilançoları pay senedi vadeli endekslerini destekledi. ABD pay vadelilerinde birinci süreçler olumlu açılışa işaret etti. Microsoft payları vadeli süreçlerde yüzde 5’in üzerinde artışla bu ralliye dayanak verdi.

Ancak birebir optimistlik Asya endekslerinde hissedilmiyor: Japon Nikkei 225 hudutlu prim yaparken; Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 ekside.

Fed kararı öncesi ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 2,80 hududunda, yatay. Bloomberg Dolar Endeksi hafif ekside, 1.279 düzeyinde.

Teknoloji bilançoları umut verdi

ABD teknoloji devlerinin Salı günü açıkladığı bilançolar, ikinci yarıda, iktisadın yavaşlamasının beklendiği bir ortamda nasıl performans göstereceklerine dair telaşları yatıştırdı.

Alphabet Inc., Microsoft Corp. ve Texas Instruments Inc.iki basamaklı çeyreklik gelir büyümesi açıklarken, gelecek aylara ait optimist beklentiler ortaya koydular.

Microsoft, yeni başlayan mali yıl için güçlü bir satış varsayımı açıkladı. Yazılım devi, geliri ile operasyonel karının 2023 mali yılında çift haneli büyüme kaydetmesini beklediğini duyurdu. Microsoft yöneticileri, döviz kurlarındaki dalgalanmaların satışları mali yılda yaklaşık yüzde 4, mevcut çeyrekte ise yaklaşık yüzde 5 azaltacağını belirterek, güçlü ABD dolarının denizaşırı satışların pahası üzerinde daha da büyük bir tesiri olacağına dair tasaları azalttı.

Google’ın ana şirketi Alphabet ikinci çeyrekte analist beklentilerine yakın, 57,5 milyar dolarlık bir gelir açıkladı. Şirketin satış gelirleri, reklamcılık işinin – bilhassa de arama ağı reklamlarının – pazarlama harcamalarındaki düşüşü telafi edecek biçimde konumlandığını gösterdi.

Geçen hafta bilanço açıklayan Snap Inc. ve Twitter Inc. payları online reklamlardaki düşüş ile kıymet kaybetmişti. Çip üreticisi Texas Instruments da satış gelirleri ile karının bu yıl muhtemelen Wall Street varsayımlarını aşacağını öngördü.

Alphabet, Microsoft ve Texas Instruments payları kapanışın akabinde vadeli süreçlerde yükselirken, S&P 500 vadeli endeksini de üst çekti. Bilançolar bu hafta açıklanacak Meta Platforms Inc., Qualcomm Inc., Apple Inc., Amazon.com Inc. ve Intel Corp. bilançoları öncesinde de moral verdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.