SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Global piyasalarda Fed beklentileri değişiyor

Küresel piyasalarda Fed beklentileri değişiyorJPMorgan, Evercore ve LH Meyer Fed’den Eylül ayı faiz artışı beklentilerini 50 baz puandan 75 baz …

Global piyasalarda Fed beklentileri değişiyor
Akacan The Mall
09.08.2022 09:22
0
A+
A-

Küresel piyasalarda Fed beklentileri değişiyor
JPMorgan, Evercore ve LH Meyer Fed’den Eylül ayı faiz artışı beklentilerini 50 baz puandan 75 baz puana çıkarırken, Citigroup eylül ayında 100 baz puanlık artış ihtimalini de kıymetlendiriyor. 

Küresel piyasalar bu hafta ABD’de açıklanacak Temmuz ayı enflasyon bilgilerini beklerken, Fed beklentileri ile şirket haberleri pay senedi endekslerine taraf vermeye devam ediyor.

Pazartesi gün içinde bir orta yüzde 1 yükseliş kaydeden S&P 500 endeksi, karlarını silerek günü yüzde 012 kayıpla tamamladı. Yeniden gün içinde yükselen ve hatta bir orta Haziran taban düzeyinden yüzde 20 yükseliş kaydeden Nasdaq 100 endeksi de kapanışta yüzde 0,4 eksideydi.

Akacan The Mall

Düşüşlerde Nvidia’nın çeyreklik gelirinin, iddiaların 1 milyar dolar altında kalması tesirli oldu. Şirketin payı yaklaşık yüzde 6,5 düşerken, öbür çip üreticisi şirket paylarını de aşağı çekti. JPMorgan, Evercore ve Citi üzere kurumların Fed’den faiz artışı beklentilerini üst çekmesi de satışları tetikledi.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi Pazartesi günü 7 baz puan düşüşle yüzde 2,7572’ye indi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,21 düşüşle 1.272’den kapandı.

İran-ABD ve AB ortasındaki nükleer müzakereleri izleyen ABD ham petrolünün varili yüzde 2’ye yakın artşla 90 doların üzerine çıktı. Brent petrolün varili de 96 doların üzerine yükseldi.

Asya’da Hong Kong’un konut satın alanlar Çinliler için uygulanan ikili damga vergisinden feragat etmeyi değerlendirdiği haberi sonrası gayrimenkul dalı payları yükseliş kaydetti lakin haber daha sonra yalanlandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi hudutlu gerilerken, Japon Nikkei 225 yüzde 1’e yakın düştü. Hong Kong Hang Seng ile Çin CSI 300 ise artıda.

Fed beklentileri 75 baz puana çıktı

ABD’de geçen hafta açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisinin akabinde Wall Street, ABD Merkez Bankası Fed’den faiz artışı beklentilerini üst istikametli güncellemeye başladı.

Fed’in 20-21 Eylül’deki Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısından daha evvel 50 baz puan faiz artışı bekleyen JPMorgan Chase & Co.’dan Michael Feroli ve LH Meyer’dan Derek Tang bu varsayımlarını 75 baz puan olarak güncellediklerini duyurdular.

Evercore ISI’ın Krishna Guha liderliğindeki analistleri bu yıl ek bir 25 baz puanlık artışa gidileceği ve faiz üst bandının aralık ayına kadar yüzde 3,75’e ulaşacağı öngörüsünde bulundular. Andrew Hollenhorst liderliğindeki Citigroup Inc. ekonomistleri de güçlü istihdam dataları ile artan fiyatların “eylül ayında 75 baz puanlık bir artışı çok muhtemel hale getirdiğini ve ‘daha da yüksek bir faiz artışı olasılığını’ artırdığını” belirttiler.

Revizyonların münasebetini anlatan Feroli istihdam verisinin enflasyon kaygılarını tırmandırdığına işaret ederken, Guha çekirdek enflasyonda son devirde gözlenen tırmanışa vurgu yaptı. ABD’de temmuz ayı tüketici enflasyonu dataları yarın açıklanacak.

Bloomberg anketine nazaran Tüketici Fiyat Endeksi’nde aylık bazda Ocak 2021’den bu yana en düşük düzey olan yüzde 0,2, yıllık bazda ise yüzde 8,7 artış açıklanması bekleniyor. Çekirdek TÜFE’de ise aylık yüzde 0,5 artış öngörülüyor. Öte yandan Fed’in izlediği bir enflasyon göstergesi olan Cleveland Fed verisi, çarşamba günü açıklanacak yıllık manşet enflasyonun yüzde 9’a yakın gelerek beklentiyi aşabileceğine işaret etti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.