SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Global piyasalara Çin takviyesi

Bir müddettir global piyasaların dikkatle izlediği Çin’in sert Kovid tedbirlerinde gevşeme adımları atılıyor. Çin’de zarurî Kovid-19 testi uygulamalarının gevşetildiği bölgelerin sayısı artıyor. Çin’in bu adımı riskli varlıkları desteklerken, dolar…

Global piyasalara Çin takviyesi
Akacan The Mall
05.12.2022 09:07
0
A+
A-

Küresel piyasalara Çin desteği
Bir müddettir global piyasaların dikkatle izlediği Çin’in sert Kovid tedbirlerinde gevşeme adımları atılıyor. Çin’de zarurî Kovid-19 testi uygulamalarının gevşetildiği bölgelerin sayısı artıyor. Çin’in bu adımı riskli varlıkları desteklerken, dolar…

Çin’de Kovid-19 test uygulamalarının gevşetilmesinin akabinde Asya Borsaları ve emtia fiyatları yeni haftanın birinci süreç gününde yükseliyor. Bilhassa de hammadde üreticileri ile güç ihraç eden ülkelerin para ünitelerinde paha karları tesirli oldu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1’i aşan yükselişle Ağustos’tan bu yana en yüksek kapanış düzeyine yaklaşırken, teknik bir boğa piyasasının da hududunda. Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 de artıda. Hang Seng Çin Endeksi bir orta günlük bazda yüzde 4 oranında artış kaydetti.

Akacan The Mall

Offshore yuan kıymet kazanırken, USD/CNH eylül ayından bu yana birinci kere 7 düzeyinin altına geriledi. Japon Nikkei ise yatay seyrediyor.

ABD’de Cuma günü açıklanan beklenti üzeri tarım dışı istihdam verisinin akabinde haftanın son süreç gününü sonlu kayıplarla tamamlayan S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri bu sabah vadeli süreçlerde düşmeye devam ediyor.

Cuma günü 4 baz puan yükselen ABD 2 yıllık tahvil getirisi bu sabah prestijiyle 4 baz puan daha artarak yüzde 4,31 düzeyine çıktı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi de 5 baz puan yükselişle yüzde 3,54’e yakın.

Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta boyunca toplamda yüzde 1,3 düşüş kaydettikten sonra, bu sabah yüzde 0,4 kayıpla zayıf görünümünü sürdürüyor.

Çin mecburî Kovid testlerini kaldırıyor

Çinli yetkililer, Şanghay ve Hangzhou’daki Kovid-19 kısıtlamalarını gevşeterek, ekonomiyi tekrar açma sürecini hızlandırdı.

Geçen hafta sıfır Kovid uygulaması kapsamında uygulanan sert tedbirlere karşı ülke çapında gerçekleştirilen protesto şovlarının akabinde, Çin’in finans merkezi Şanghay’da parklar üzere kamuya açık, açık hava alanlarına girişlerde ve toplu taşıma kullanımında PCR testi yapılması zaruriliği bugünden itibaren geçerli olmak üzere kaldırıldı.

Konu hakkında pazar günü yapılan açıklamada, tedbirlerin ulusal siyaset ve mevcut durum ile uyumlu biçimde güncellenmeye devam edileceği belirtildi. Teknoloji devi Alibaba Group Holding Ltd.’nin merkezinin yer aldığı Hangzhou ve Apple Inc.’in Çin’deki en büyük imalat alanının bulunduğu Zhengzhou idareleri de benzeri formda zarurî test uygulamalarını toplu taşıma ve birçok kamusal alan için kaldırdı. Böylelikle Şanghay, Hangzhou ve Zhengzhou kısıtlamaların gevşetildiği Pekin, Şenzen ve Guangzhou üzere kentlerin ortasına dahil oldu.

Gevşeme, Çin Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan’ın geçen hafta ülkenin pandemi denetiminin yeni bir basamağa girdiğini ve küçük adımlar atılacağını söylemesinin akabinde geldi. Morgan Stanley pazar günü Çin pay senetleri için tavsiyesini Ocak 2021’den bu yana tuttuğu ‘nötr’ düzeyinden “al” düzeyine yükseltti.

Goldman Sachs, Çin pay senetlerinin 2023’te daha âlâ performans göstermesini beklediğini duyururken, Bank of America Çin varlıkları için taktiksel alıma geçtiğini söyledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.