SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Global iktisattaki en büyük riskler

Küresel iktisattaki en büyük risklerEski IMF yöneticilerinden Nobel ödüllü ekonomistlere kadar alanında uzman birçok kişi global iktisat için …

Global iktisattaki en büyük riskler
Akacan The Mall
05.08.2022 14:07
0
A+
A-

Küresel iktisattaki en büyük riskler
Eski IMF yöneticilerinden Nobel ödüllü ekonomistlere kadar alanında uzman birçok kişi global iktisat için tehdit oluşturan en büyük riskleri sıraladı. Ekonomiler için en büyük risklerin başında enflasyon, resesyon ve stagflasyon geliyor

Uzmanlara nazaran global Merkez Bankaları’nın uzun yıllardır görülen en yüksek enflasyon karşısında uyguladığı sıkı para siyasetleri, bu siyasetlerin büyümeye olumsuz tesirleri, Ukrayna’da devam eden savaş, besin krizi, iklim değişikliği global iktisat için en büyük risklerin başında geliyor.

Akacan The Mall

Fransa’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone

“Dünya ve bilhassa Avrupa’nın bugün karşı karşıya olduğu en büyük ekonomik risk güç ve besin krizi. Fiyatlardaki büyük artış yalnızca fakir kısmın değil, orta-alt gelir kümesinin da bunlara ulaşımını zorlaştırıyor. Karşı karşıya olduğumuz en büyük risklerden biri de Orta Doğu ve Avrupa’da açlık krizi. Güç arzındaki dertler nedeniyle bu kış değil, sonraki kış zorluklar yaşanacak. Bu da Avrupa’da toplumsal çalkantı riskini artıracak.”

Atlanta Fed Lideri Raphael Bostic

“En büyük ekonomik risk ABD’li tüketicilerin fiyatlarda artışın süreceğini beklemesi ve bu varsayımla harcama yapması.. Enflasyonun yükselişin devam edeceğine dair riskler gitgide artıyor. Fed fiyat artışlarının kalıcı hale gelmemesi için elinden geleni yapıyor.”
Berkeley Üniversitesi iktisat profesörü ve eski IMF Baş Ekonomisti Maurice Obstfeld

“Küresel toplum iklim değişikliğinden, biyolojik çeşitliliğin azalmasına, ormansızlaşma ve içme suyundaki mikroplastiklerin yayılmasına kadar kadar geniş çaplı ve süratli bir çevresel bozulma ile karşı karşıya. Politik sistemimiz ve global idare düzenekleri karşı karşıya olduğumuz bu riskleri karşılamak konusunda ne yazık ki yetersiz.”

Freedom Acquisition I Corp önetim Konseyi Lideri ve Credit Suisse Group eski CEO’su Tidjane Thiam

“Bu noktada en büyük risk siyaset yanlışları. Derin ve uzun periyodik bir resesyonu tetiklemeden enflasyonu düşürecek yanlışsız siyaset karışımını bulmak ve tedarik zincirlerini global olarak daha dirençli hale getirmek değerli olacak.”

HSBC Holdings Şef Asya Ekonomisti Frederic Neumann

“En büyük ekonomik risk stagflasyon. Fiyatların daima ve süratli biçimde artarken dünyanın derin resesyona girmesi. Bu senaryoda merkez bankalarının eli kolu bağlanacak. Büyümedeki düşüş durduralamayacak ve tıpkı vakitte yüksek faiz oranlarıyla finansal gerilim körüklenecek. Bu senaryoya şimdi çok yakın olmasak da bu cins bir gelişme beklemek makul görünüyor.”

Citigroup Latin Amerika Şef Ekonomisti Ernesto Revilla

“Kısa vadede Fed konusunda kaygılıyım. 12-18 aylık devirde Latin Amerika’daki risklerin birden fazla buradan gelecek. Büyümenin düşeceğinden ve enflasyonun yükseleceğinden dertliyim. Orta vadede Latin Amerika’nın yeni bir büyüme öyküsü bulup bulmayacağından şüpheliyim. Dünya Çin’in daha az büyüdüğü, globalleşmenin azaldığı daha güçlü bir senaryoya ilerliyor.”

Nobel İktisat Mükafatı sahibi ve City University of New York Graduate Center öğretim üyesi Paul Krugman

“Uzun vadede iklim değişikliği, savaş üzere fecî riskler var. Kısa vadede ise en büyük risk Fed’in faiz artışında çoka kaçıp sonrasında frenlere de çok sert basması.”

Bank for International Settlements (BIS) Lideri Agustin Carstens

“En büyük sorun belirsizlik ve jeopolitik senaryo. Petrol şokunun uzun sürmesi ekonomik toparlanmayı zorlaştıracak. Bu da enflasyonun daha yüksek maliyetle denetim altına alınmasına neden olacak. Orta vadede en büyük zorluk iktisatların tekrar büyüyüp büyümeyeceği. Yapısal hususlardaki müzakereleri hızlandırmalıyız”

Ohio State Üniversitesi İktisat Profesörü Trevon Logan

“En büyük risk enflasyon. Fiyatlardaki yükseliş herkesin alım gücünü eritiyor. Bu tüketicilere ziyan verirken harcamaların azalması büyümeye de sekte vurabilir. İkinci risk enflasyonu düşürmek için yapılan mali sıkılaşmayla talebin azalıp, işsizliğin artması. Üçüncü olarak iktisat 197-80’lerde olduğundan farklı. Sıkı para siyasetinin iktisada nasıl tesir edeceğini bilmiyoruz. Fed fon faizi nerede olacak? Bu siyaset riski. Her 2 istikamette de yapılacak büyük yanlışların değerli tesirleri olabilir.”

Dünyanın en uzun müddet MB Lideri vazifesi yapan Romanya MB Lideri Mugur Isarescu
“En büyük risk stagflasyon. 1970’li yıllarda yaşanan stagflasyonu hatırlıyorum. 10 yıl sürmüştü. Lakin o dönemki şok sanırım daha azdı. Petrolün varil fiyatı 1 dolardan 10 dolara yükselmişti. Ekonomik, mali ve nakdî siyasetlerle bu şokun üstesinden gelmek kolay olmuyor. Hepimiz tahlil arayışındayız. Faizi yüzde 16-20’lere yükseltmek tek başına bu tahlillerden biri değil, lakin enflasyonun yükseldiği bir ortamda kimi ülkelerin yaptığı üzere faiz düşürmek de tahlil değil. Global çapta resesyondan kaçınmak çok sıkıntı olacak.”

JPMorgan Varlık İdaresi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Şef Stratejisti Karen Ward

“En büyük aşağı istikametli risk, yavaşlayan ekonomik aktivitenin enflasyonu yavaşlatmaması. Talepteki azalma ve tüketici fiyatlarında gerileme devam ettikçe merkez bankalarının frene çok süratli basması gerekmeyecek ve yumuşak iniş yapabilecek. Şayet enflasyonda yapışkanlık sürerse aşağı taraflı gidişat daha bariz olacak. Bu da Merkez Bankaları ile hükümetler ortasındaki çatışmaya neden olacak.”

Dünya Ticaret Örgütü Lideri Ngozi Okonjo-Iweala

“En büyük risk Ukrayna’da devam eden savaş.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.