SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Girişimciler zirvede buluştu

Girişimciler zirvede buluştuİpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, ulusal ve yerel düzeyde girişimcilik …

Girişimciler zirvede buluştu
Akacan The Mall
09.11.2022 16:06
0
A+
A-

Girişimciler zirvede buluştu
İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, ulusal ve yerel düzeyde girişimcilik paydaşlarının bir araya getirilmesi amacı ve #StartUpAntep mottosuyla “Gaziantep Girişimcilik Zirvesi” düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından girişimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi, ulusal ve yerel düzeyde girişimcilik paydaşlarının bir araya getirilmesi amacıyla 8-9 Kasım 2022 tarihlerinde “Gaziantep Girişimcilik Zirvesi” yapıldı. “Gaziantep Girişimcilik Zirvesi” 8 Kasım’da ekosistem ziyaretleriyle başladıktan sonra bugün de bir otelde panel oturumları yapıldı. Panel oturumu öncesi programa katılan protokol üyeleri tarafından açılış konuşmaları yapıldı. 

“ŞEHRİMİZDE GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜN OLUŞMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”

Akacan The Mall

Programın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Şehrimizde girişimcilik kültürünün oluşması, gençlerimizin inovatif düşünce ve yenilikçi yönlerinin geliştirilmesi için paydaşlarımızla birlikte hızlandırma programları, ideathonlar, hackatonlar, creathonlar ve marothonlar düzenledik. Düzenlediğimiz eğitim programları ile girişimcilerimize yol gösterecek, rehberlik edecek mentorlar yetiştirdik. Girişim sermayesi fonlarını ilimize davet ederek girişimlerimizi yatırıma dönüştürme gayreti gösterdik. Gap Kalkınma İdaremiz koordinasyonunda GAB-BAN melek yatırım ağını kurarak, bölgemiz iş insanlarını-yatırımcılarını sistemin içerisine çekmeye çalıştık. Yaptığımız tüm bu çalışmalarla, ilimizde yeni nesil girişimlerin ve melek yatırımların filizlenmesini sağladık. Paydaşlarımızın destekleriyle düzenlediğimiz bu zirve bölgemizde girişimciliği geliştirmek üzere kalkınma ajansı olarak üstelendiğimizin sorumluluğun gereğini dün olduğu gibi bugünde yarında fazlasıyla yerine getirmeye devam edeceğiz. Girişimcilerin ve yatırımcıların 7/24 hizmetindeyiz” dedi.

“İPEKYOLU KALKINMA AJANSI GAZİANTEP’İ GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA HAZIR HALE GETİRİYOR”

Gaziantep’in örnek bir girişimcilik ruhu sergilediğini ifade eden ve zirve hakkında bilgi veren Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, “Bugün burada özellikle yeni teknoloji alanında girişimler geliştirmek isteyen Gaziantep’te girişimcilerin nasıl finanse edileceği, nasıl büyüyeceği, uluslararası pazarlara nasıl erişebileceğini tartışacağız. Geleneksel sermayenin de bu konuda nasıl tavır alması gerektiğini de konuşacağız. İpekyolu Kalkınma Ajansı’mız da bugün burada yaptığı etkinlikle ve daha yaptığı altyapı destekleriyle Gaziantep’i yeni teknoloji ve girişimcilik konusunda hazır hale getirmeye çalışıyor. Ümit ediyorum ki Gaziantep İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle adını yeni teknoloji alanında girişimcilik ile duyurmayı başarır” ifadelerini kullandı.

“GİRİŞİMCİLİK GAZİANTEP İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIMDIR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Gaziantep’in geleneksel girişimcilik sermayesinin en önemli insan faktörüdür. Bu Gaziantep için önemli bir kazanımdır. Bu vesileyle Gaziantep’in ve Türkiye’nin bu noktada daha da gelişmesini amaçlayan bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu toplantının yapılmasına katkı sunan, destek olan ve projenin içerisinde yer alan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

“GAZİANTEP’İ HER ALANDA MARKA YAPAN GİRİŞİMCİ RUHUDUR”

Açılışta açıklamalarda bulunan Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, “Gaziantep’i sanayide, ticarette, ihracatta ve istihdamda Türkiye’de marka yapan tek kelimeyle girişimci ruhudur. Atalarımız da genetiğinden gelen bu müteşebbis ruhla zor koşullarda sanayimizin temellerini atmış ve geliştirmiştir. Atalarımızdan devraldığımız bu bayrağı gelecek nesillerle birlikte daha yukarıya taşımak hepimiz için bir sorumluluk ve görevdir” şeklinde konuştu. 

“ŞEHRİMİZİN EKONOMİK BAŞARISINDA GİRİŞİMCİ KÜLTÜRÜ ÖNEMLİ ROL OYNUYOR”

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Biz her zaman her platformda şehrimizin ekonomik başarısını girişimci kültürüne bağlayarak anlatırız. Bugün 15 milyar ticaret hacmimiz, en fazla istihdam sağlayan OSB’ye sahip olmamız, makine halısında dünya lideri olmamız ve hatta gastronomi kenti olmamız bile kentteki girişimcilik kültürünün bir sonucudur” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLİK BU ŞEHRİN GENLERİNDE VAR”

Gaziantep’in yıllardır girişimci bir şehir olduğunu vurgulayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziantep yıllardır girişimci bir şehir olarak öne çıkıyor. Bu sonradan olan bir şey değil. Girişimcilik bu şehrin genlerinde var ve hemen herkes girişimcilik alanında bir şeyler yapma, bir faaliyet gösterme çabasındadır” dedi. 

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan Gaziantep Girişimcilik Zirvesi’ne Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, iş adamları ve girişimciler katıldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.