SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Gigabyte Aorus FI32Q monitör incelemesi

Gigabyte Aorus FI32Q monitör incelemesiBu içeriğimizde konuğumuz dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olan Gigabyte imzası taşıyan …

Gigabyte Aorus FI32Q monitör incelemesi
Akacan The Mall
05.07.2022 23:55
0
A+
A-

Gigabyte Aorus FI32Q monitör incelemesi
Bu içeriğimizde konuğumuz dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olan Gigabyte imzası taşıyan yeni bir oyuncu monitörü. Gelişmiş pek çok özelliği bir arada sunan AORUS FI32Q’yu yakından deneyimledik ve dikkat çeken özelliklerini anlatıyoruz.

Oyuncuların kullandıkları bilgisayarlar nasıl özel bir yapıda ve güçlü donanım özelliklerle donatılıyorsa, kullandıkları diğer ekipmanlar da hayati bir önem taşıyor. Klavyenin oyunculara uygun tasarımı, mouse’un kullandığı son teknolojiler, gelişmiş kulaklık ve ses sistemleri ve elbette iyi bir oyuncu monitörü oyunlarla zaman geçirmeyi seven ve oynadığı oyunlardan maksimum keyif almak isteyenler için çok şey ifade ediyor.

Gigabyte imzası taşıyan AORUS FI32Q, bu kapsamda değerlendirebileceğimiz sıkı bir oyuncu monitörü. Öncelikle oldukça büyük bir ekranımız var. 32 inç’lik QHD IPS panel kullanan ürün, bu büyüklükte monitör arayanlar için kullanışlı bir çözüm sunuyor.

Akacan The Mall

Oyuncuların temelde bulmak istedikleri özellikler bu monitörde mevcut. 170 Hz yenileme hızı ile birlikte 1 milisaniyenin altında bir tepkime süresi sunarak akıcı bir ekran deneyimini mümkün hale getiren ürün, HDR 400, HDR Game ve HDR Movie olmak üzere üç farklı HDR özelliğini kullanıyor. HDR Game ile birlikte ekran parlaklık seviyesinin 530 nit seviyelerini aştığını görüyoruz.

sRGB ve DCI-P3 dahil renk doğruluğu söz konusu olduğunda de tatmin edici bir sonuç veren monitör, daha fazla doğruluk sunarken çok sayıda renk özelleştirme seçeneğiyle de dikkat çekiyor.

DisplayPort High Bit Rate 3 desteğinin yanı sıra 32,4 Gbit/s’ye varan bant genişliği sağlayarak beklentilerin üzerinde bir performans sergileyen ürün, oyuncuların katıldıkları turnuvalarda önemli bir avantaj yakalamasını sağlıyor.

Monitörde oyunculara destek olan pek çok özelliğe rastlıyouz. Bunlardan biri olan Aim Stabilizer, bir yandan hareket bulanıklığını azaltırken diğer yandan V-Sync teknolojisini aynı anda yürütebiliyor. Böylece özellikle FPS oyunlarında avantajlı bir konuma geliyorsunuz.

Siyahlık seviyesini de duruma göre kendimiz belirleyebiliyoruz. Black Equalizer özelliği, görüntülenen diğer alanları etkilemeden karanlık kısmın ayrıntılarını derinleştirmemizi sağlıyor.

Monitörün dikkat çeken bir başka özelliği de KVM anahtarına sahip olması. Bu sayede klavye ve fareyi birden fazla makineye bağlamak mümkün oluyor.

Ses tarafında da iddialı olan Aorus FI32Q, ESS Sabre Hi-Fi desteğine sahip. Bu özellik, müziğin derinliğinin ve sürükleyici ses profilinin keyfini çıkarmamızı sağlıyor.

AORUS Dashboard’dan da bahsedelim. Bu uygulama sayesinde donanım bilgilerini gerçek zamanlı olarak görebilme şansımız oluyor. Mouse dpi değeri, CPU ve GPU sıcaklığı ve fan hızı gibi sizin için kritik önemde olan bilgilere anlık olarak ulaşabiliyorsunuz.

GameAssist özelliği de fazlasıyla iş görüyor. Zorlu mücadelelerde kullanışlı araçlar elimizin altında oluyor. Özelleştirilebilir hedef işareti, zamanlayıcı ve sayaç özellikleri, Eagle Eye ile belirli bir alana zum yapabilmek oyuncuların seveceği özellikler.

AORUS monitörler 120dB’ye kadar Sinyal-Gürültü oranı oynatma kalitesi sağlar ve 600 ohm’a kadar kulaklıkları destekler oyuncuların kulaklıklı veya kulaklıksız gürültü engelleme efekti elde edebilmektedir.

Altı Eksen Kontrolü de kullanışlı bir özellik. Böylece kırmızı, yeşil, mavi dahil 6 rengi ayrı ayrı belirleyip renk profilleri oluşturabiliyoruz. Bu da haliyle monitörde renk gamını daha doğru bir şekilde görüntülememizi mümkün kılıyor.

Monitör ayarlarını yapabilmek de oldukça kolay. Çünkü monitör üzerinden ayarlama yapmakla uğraşmıyor, aksine klavye ve mouse ile hızlıca ve detaylıca ince ayar yapabiliyoruz.

Oyuncular için geliştirilen bir ürün kullanıyorsanız, elbette bulunduğunuz ortamı renklendirmesine de dikkat ediyorsunuzdur. AORUS serisinin bu modelinde RGB Fusion’ın gücüyle birlikte gelişmiş bir LED sistemi karşımıza çıkıyor. Monitörün arka yüzünde yer alan bu özel LED ışıklar, kişiselleştirilebiliyor. Renklerin döngüsünü farklılaştırabilirken, odanıza yayılan ışık gösterisi tam bir görsel ziyafet sunuyor.

Monitörümüz aynı zamanda ergonomik bir yapıda ve farklı senaryolarda da ihtiyaçlarımıza yanıt verebiliyor. Sağa sola rahatça hareket ettirebildiğiniz monitör, 90 derece dikey konuma getirilebiliyor, standı üzerinde aşağı yukarı asansör hareketi yapabiliyor ve öne arkaya doğru açısı değiştirilebiliyor. Böylece kendinize en uygun şekilde monitörden yararlanabiliyorsunuz.

Eyesafe mavi ışığı azaltma özelliğine de sahip olan gözleri zararlı mavi ışığa karşı korumaya alan ürün, oyuncuların sağlığını da ön plana almayı ihmal etmiyor.

Yeni AORUS, üzerinde barındırdığı portarı bakımından da pek çok seçenek sunuyor. Üzerinde iki adet HDMI, DP, Type-C, SS ve 3 adet USB 3.0 yuvası bulunduran ürün, kulaklık ve mikrofon girişlerine de sahip.

Genel hatlarıyla AORUS FI32Q, oyuncuların tercih edebileceği Premium seviyede bir oyuncu monitörü. Hem yeni nesil teknolojileri kullanıyor, hem de ergonomik tasarımı ve RGB aydınlatmasıyla renkli bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

İlandır

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.