SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gıda Mühendisleri Odası’ndan, su tüketimi hakkında önemli bilgi! – KIBRIS HABER

Gıda Mühendisleri Odası’ndan, su tüketimi hakkında önemli bilgi! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
22.03.2023 10:52
0
A+
A-

KTMMOB Gıda Mühendisleri Odası, “Dünya Su Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Güvenli suya ulaşımda tüketicilere düşen görevler; konut ve iş yerlerindeki su depolarının sıklıkla temizlenmesi, kullanılan sebil ve damacanalar ile damacanalarda kullanılan pompaların etkin bir şekilde ve düzenli olarak temizlenmesi, pet şişelerdeki ve damacanalardaki suların güneş ışığına maruz bırakılmaması, direkt ağız teması ile tüketilen şişe suların açıldıktan ve içilmeye başlandıktan kısa bir süre içerisinde tüketilmesi gerekmektedir” denildi…

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Gıda Mühendisleri Odası, canlıların yaşaması için hayati öneme sahip olan suyun önemine dikkat çekerek, “suyu kirletmeden ve israf etmeden verimli kullanarak, tüketme ve yönetme şeklinizi değiştirerek bir fark yaratabilirsiniz” çağrısı yaptı.

Oda başkanı Beste Oymen, “Dünya Su Günü” dolayısıyla yayımladığı mesajda, suyun, en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, biyolojik yaşamı ve bütün insan faaliyetlerini ayakta tuttuğuna işaret etti.

1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasına teşvik olması amacıyla 22 Mart tarihini “Dünya Su Günü” olarak ilan ettiğini ifade eden Oymen, Dünya Su Günü’nün bu yılki temasının “Ortaklıklar ve İşbirliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” olarak belirlendiğini kaydetti.

Akacan The Mall

Su döngüsündeki işlev bozuklukları,nın sağlıktan açlığa, eğitimden sanayiye, afetlerden barışa kadar tüm önemli küresel konulardaki ilerlemeyi baltaladığını ifade eden Oymen, şöyle devam etti:

“Güvenli suya erişim tüm insanlar için temel bir hak olduğu halde, milyarlarca insan ve sayısız okul, iş yeri, sağlık merkezi, çiftlik ve fabrika, su ve sanitasyona erişemediğinden geri kalmıştır.

Suyla bulaşan hastalıklar, her yıl tahmini milyonlarca kişinin suyla kaynaklı ishalli hastalıklardan ölmesiyle önde gelen ölüm nedenlerinden biri olmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra iklim değişikliğiyle artan doğa olaylarının sıklığı da güvenli su, sanitasyon ve hijyen hizmetlerinin alınmasını engellemektedir. Bu yüzden su ve sanitasyon krizini çözmek için tüm kamu ve özel kurum, kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve aynı zamanda tüm insanların ortak hareket etme sorumluluğu bulunmaktadır. Güvenli suya ulaşımda tüketicilere düşen görevler; konut ve iş yerlerindeki su depolarının sıklıkla temizlenmesi, kullanılan sebil ve damacanalar ile damacanalarda kullanılan pompaların etkin bir şekilde ve düzenli olarak temizlenmesi, pet şişelerdeki ve damacanalardaki suların güneş ışığına maruz bırakılmaması, direkt ağız teması ile tüketilen şişe suların açıldıktan ve içilmeye başlandıktan kısa bir süre içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.

Güvenli bir şekilde yönetilen su ve sanitasyona güvenilir erişim, sağlıklı hijyen uygulamalarıyla birleştiğinde, çocukları, aileleri ve tüm toplulukları daha sağlıklı, daha güçlü ekonomiler ve daha büyük refah fırsatları için kalıcı bir temelle güçlendirmektedir.

Yaşadığımız bu dünya gelecek kuşaklara emanet olacağından, herkesin üzerine çok büyük sorumluluk düştüğünü unutmamak gerekir. Hemen şimdi gerekli bilinci oluşturup önlem almadığımız takdirde, gelecek nesiller içilebilecek nitelikte, kaliteli ve sağlıklı suya ulaşma konusunda büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Siz, aileniz, okulunuz ve çevrenizdekiler, yaşamınızdaki suyu kirletmeden ve israf etmeden verimli kullanarak, tüketme ve yönetme şeklinizi değiştirerek bir fark yaratabilirsiniz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.