SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gerginlik gece uzunluğu sürdü! Azerbaycan ve Ermenistan’dan peş peşe açıklamalar…

Gerginlik gece uzunluğu sürdü! Azerbaycan ve Ermenistan’dan peş peşe açıklamalar…Ermenistan askerlerinin gece saatlerinden itibaren Laçın ve …

Gerginlik gece uzunluğu sürdü! Azerbaycan ve Ermenistan’dan peş peşe açıklamalar…
Akacan The Mall
14.09.2022 12:07
0
A+
A-

Gerginlik gece uzunluğu sürdü! Azerbaycan ve Ermenistan’dan peş peşe açıklamalar…
Ermenistan askerlerinin gece saatlerinden itibaren Laçın ve Kelbecer vilayetlerindeki Azerbaycan ordusunun mevzilerine ateş açtığı açıklandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, dün gece sabah saatlerine kadar Ermeni askerleri tarafından Azerbaycan ordusunun Laçın ve Kelbecer vilayetlerindeki mevzilerinin havan ve topçu bataryalarıyla ağır ateş altına alındığı belirtildi. Açıklamada, Azerbaycan birliklerince gerekli tedbirlerin alındığı, Ermenistan askerlerinin aralıklarla Azerbaycan mevzilerini ateş altına almayı sürdürdüğü tabir edildi.

ERMENİSTAN’DAN AÇIKLAMA:GERGİNLİK GECE UZUNLUĞU SÜRDÜ

Akacan The Mall

Dağlık Karabağ’da Ermeni ordusunun provokasyonları sonucunda Azerbaycan ile Ermenistan ortasında tekrar başlayan çatışmalarla ilgili Ermenistan’dan yeni bir açıklama yapıldı. Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan orduları ortasında Jermuk kenti hudut sınırında çatışmaların gece uzunluğu sürdüğü belirtilerek, “13-14 Eylül gecesi Ermenistan-Azerbaycan hududundaki durum gerginleşmeye devam etti. Bilhassa düşman, Jermuk istikametinde hücum uçağı kullandı. Evvelki gün başlatılan saldırganlığın başka taraflarında kayda kıymet bir olay kaydedilmemesine karşın bugün saat 08.00’den itibaren düşman topçu, havan ve büyük kalibreli silahları kullanarak taarruz öncesi operasyonlarına devam etti” denildi.

Açıklamada Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusuna karşılık verdiği aktarılarak, “Jermuk ve Vayots Dzor tarafında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, muharebe misyonlarını tam olarak yerine getirmeye devam ederek kâfi misillemede bulundu. Memleketler arası toplumun duruma net reaksiyonuna karşın Azerbaycan’ın askeri-politik liderliği, Ermenistan’ın hükümran topraklarına karşı hem askeri hem de sivil altyapıları amaç alan saldırgan hareketlerini sürdürüyor” sözleri yer aldı.

UZMAN HEYET

Kolektif Güvenlik Muahedesi Örgütü’nün (KGAÖ) dün gece Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in de iştirakiyle Dağlık Karabağ tansiyonu üzerine acil toplantı yaptığı açıklandı. Ermenistan’ın KGAÖ’den acil yardım talebi üzerine yapılan toplantıda, hem bölgedeki tansiyonun nedenleri hem de Ermenistan’ın talebi ele alındı. KGAÖ Sekreterliği tarafından gece yapılan resmi açıklamada da Ermenistan’ın talebinin incelenmesi için KGAÖ üyesi ülke başkanlarının ortak bir karar alarak Rusya ismine Anatoli Sidorov öncülüğünde üye ülkelerden oluşan uzman heyetin Ermenistan’a gönderileceği duyuruldu. Ayrıyeten Rusya’nın Ermenistan ve Azerbaycan sonundaki durumu istikrara kavuşturmayı amaçlayan arabuluculuk uğraşları tam olarak desteklenirken, KGAÖ sorumluluk alanlarında durumun daima izlenmesi için çalışma kümesi oluşturulmasına karar verildi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) kısmı yöneticilerinden Denis Gonçar, Rus basınına yaptığı açıklamada, “Amacımız hudut bölgesinde istikrar ve güvenlik düzeyinin artmasına katkıda bulunmak ve bu faaliyetlere dış müdahaleler olmadan her iki tarafın da durumu politikleştirmeden çözülmesi gerekir. Açıkçası iki ülke ortasındaki uzlaşma yolunun şimdi başındayız. Sürdürülebilir sonuçlara ulaşmak her iki taraf için de vakit ve kıymetli uğraş gerektirecektir” halinde konuştu.

ALİYEV MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya nazaran Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i arayarak Ermenistan-Azerbaycan sonundaki çatışmadan duyduğu kaygıyı lisana getirdi. Cumhurbaşkanı Aliyev, kelam konusu büyük çaplı provokasyonlardan ötürü sorumluluğun direkt Ermenistan’ın siyasi-askeri liderliğine ilişkin olduğuna ve Azerbaycan tarafından misillemede bulunulduğuna dikkat çekti. Aliyev, Ermenistan ile Azerbaycan ortasındaki hudut tansiyonu konusunun Fransa’nın inisiyatifiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nun gündemine çıkarılacağına değinerek bu bağlamda müzakerelerin objektif bir biçimde yürütülmesinin kıymetine değindi. Görüşmede ayrıyeten bölgede sürdürülebilir barış ve güvenliğin sağlanması, barış gündeminin devam ettirilmesinin kıymeti vurgulandı.

AZERBAYCAN ŞEHİTLERİNİ UĞURLADI

Azerbaycan-Ermenistan hududunda Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin provokasyonu sonucu çıkan çatışmada şehit olan Azerbaycan askerleri son seyahatine uğurlanıyor.

Çatışmalarda şehit düşen Sebuhi Ahmedov, Bakü’deki İkinci Fahri Hiyaban’da Azerbaycan ulusal marşı ve duaların okunduğu merasimle toprağa verildi. Merasime şehit olan askerin ailesi, yakınları ve askeri yetkililer katıldı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.