SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Gençlerin istihdamı odak noktası

Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY’nin genç istihdamını odak noktalardan biri olarak gördüğünü belirterek, “Gençlerden beklentimiz, sürekli yenilikçi fikirler sunmaları. Biz de kendilerini geliştirmeleri için onları daima teşvik ediyor; farklı programlarımızla ve THY Havacılık Akademisi ile eğitim imkânı sunuyoruz” diye konuştu.

Gençlerin istihdamı odak noktası
Akacan The Mall
11.12.2022 07:23
0
A+
A-

Gençlerin istihdamı odak noktası
Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, THY’nin genç istihdamını odak noktalardan biri olarak gördüğünü belirterek, “Gençlerden beklentimiz, sürekli yenilikçi fikirler sunmaları. Biz de kendilerini geliştirmeleri için onları daima teşvik ediyor; farklı programlarımızla ve THY Havacılık Akademisi ile eğitim imkânı sunuyoruz” diye konuştu.

Havacılık dalında dünyanın önde gelen markalarından biri haline gelen Türk Hava Yolları’nın (THY), öğrenciler ortasında en çok çalışılmak istenen şirket olduğunu belirten Türk Hava Yolları İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkerim Çay, “Türkiye’nin bayrak taşıyıcı markası olarak ülkemiz gençlerinin mesleğine istikamet veren; hem ferdî hem de mesleksel gelişimlerine katkıda bulunan çok kıymetli işe alım programlarını hayata geçirdik. Ülkemiz gençlerine sunduğumuz istihdam projeleriyle Türkiye’nin daha nitelikli bir insan kaynağıyla geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz” dedi. Ferdî ve kurumsal üyelerin iş ve aday arama süreçleri için tahlil getirmeyi amaçlayan Yenibiriş’e konuşan Abdulkerim Çay, “THY bünyesindeki genç çalışanlarımızdan beklentimiz bize hep çağın ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak yenilikçi fikirler sunmaları” diyerek, bu manada potansiyel bir THY çalışanının teknolojiyi takip etmesini, teknolojik okuryazarlık yeteneklerinin gelişmiş olmasını önemsediklerini söyledi.

ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ

Akacan The Mall

Çay, genç çalışanları istihdam ettikten sonra kendilerini geliştirmeleri için onları daima teşvik ettiklerini ve tüm çalışanların potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve yeteneklerini geliştirmeleri için THY Havacılık Akademisi ile farklı alanlarda eğitim alma imkânı sunduklarını da belirtti ve kelamlarını şöyle sürdürdü: “Çalışanlarımızın uzmanlaşmalarını desteklemek ve eğitim imkanlarına ulaşmalarını daha kolay hale getirmek hedefiyle kimi kamu ve vakıf üniversiteleriyle işbirlikleri yapıyoruz. Bu doğrultuda çalışanlarımıza çalışma saatleri ile uyumlu ve derslerin kendi eğitim binalarımızda gerçekleştiği yüksek lisans programları sunuyoruz. Kurum siyasetimiz gereği genç yetenekleri bünyemize kazandırıp, kurum içi tecrübe ve eğitimlerle profesyonelleştirme emelinde olduğumuz için genç istihdamını odak noktalarımızdan biri olarak görüyoruz.”

TAM VAKİTLİ MESLEK FIRSATI

“Çalışma hayatına yeni başlayacak olan lisans öğrencilerine ve yeni mezun gençlere yönelik olarak oluşturduğumuz ‘Take-Off Jr.’, ‘Take-Off 101’ ve ‘Take Off-101 (Anadolu Part Time)’ programlarımız ile ülkemiz gençlerine mesleklerini havacılık kesiminde şekillendirme fırsatı sunuyoruz” diyen Abdulkerim Çay, “Take-Off Jr. programımızda kıymetlendirme süreçlerini muvaffakiyetle tamamlayan yetenekli ve dinamik gençler tam vakitli çalışma tertibiyle Türk Hava Yolları ailesinin birer üyesi oluyor. Lisans son sınıf öğrencileri ve yeni mezunların başvurabileceği programımızla, yeterli derecede İngilizce bilen, bağlantısına ve gelişimine kıymet veren, yeni ve uygulanabilir fikirler üretebilen, kadro çalışmasına yatkın gençlere farklı ünitelerde çalışma fırsatı sunuyoruz. ‘Take-Off 101’ programımızda 3. sınıf öğrencisiyken kıymetlendirme süreçlerine katılan ve süreçleri muvaffakiyetle tamamlayan öğrenciler, 4. sınıfta eğitimlerine devam ederken yaklaşık bir yıl boyunca yarı vakitli olarak çalışma fırsatı buluyor. Part-time çalışma süreciyle öğrenciler teorik bilgilerini pratiğe çevirme imkânı buluyorlar. Part-time çalışma devirlerini muvaffakiyetle tamamlalayan gençlerimizi ise sonrasında tam vakitli olarak işe almak üzere değerlendiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

HAVACILIĞIN GELECEĞİ

Abdulkerim Çay, şunları söyledi: “Take Off 101 (Anadolu Part Time) programımız ise belli vilayetlerdeki istasyonlarımızda üniversite 3. sınıf öğrencilerinin 6 ay uzunluğuna çalıştıkları ve iş deneyimi elde ettikleri bir kıymetli program. Bu sene bu üç programla toplam 617 gencimizi istihdam ettik. Yurt içindeki programlarımızın yanı sıra yurt dışında yeni yetenekleri bünyemize katmak gayesiyle Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda ve İsviçre’deki öğrenciler için ‘Take Off Vocational Experience’ programını da hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu programla tahsillerine devam etmekte olan ve havacılık dalına ilgi duyan öğrencilere kurumumuzda bulunan farklı departmanlarda tecrübe elde etme ve tam vakitli meslek fırsatı sunuyoruz. Önümüzdeki devirlerde de bu programlarımızla genç istihdamına katkı sağlamaya, ülkemizin ve havacılığın geleceğine taraf vermeye ve gökyüzünün rekabetçi ve süratli gelişen kapılarını gençlerimize açmaya devam edeceğiz.”

 

KADIN ÇALIŞAN ORANI YÜZDE 47.1

“Ortaklığımızda, çalışanlarımız ortasında fırsat eşitliği hep gözetilir ve hiçbir çalışanımıza ırk, renk, cinsiyet, milliyet, din, engellilik, yaş, ailevi durumlarından dolayı ayrımcılık yapılmaz” diyen Çay, bayan çalışan oranının yüzde 47.1, erkek çalışan oranının ise yüzde 52.9 olduğu bilgisini verdi. “THY olarak mesai saatlerimizde esnek saatler uygulamasını sürdürüyoruz” diyen Çay, kelamlarını şöyle sürdürdü: “Bu sayede ebeveyn olan çalışanlarımız çalışma saatlerini çocuklarının okul saatlerine nazaran planlayabiliyor; akşam saatlerinde bir işleri olduğunda erken gelerek erken çıkabiliyorlar. Yüksek lisans eğitimini sürdüren çalışanlarımız eğitim gördükleri üniversiteye ulaşım planlamasını bu esneklik kapsamında gerçekleştirebiliyor. Devletin sağladığı 16 haftalık doğum müsaadesine 4 hafta daha ekleyerek (sendikal izin) bayan çalışanlarımızın toplam fiyatlı müsaade müddetini 20 haftaya çıkardık. İstanbul Havalimanı’nda çalışanlarımızın çocukları için uçuş çalışanlarımızı da düşünerek 7/24 faaliyet gösterecek bir kreş açma projesi üzerinde çalışıyoruz.”

 

‘YABANCI LİSAN FARK YARATIYOR’

Gençlerin çalışmak istedikleri bölüm ne olursa olsun kendilerini geliştirmeleri gereken birtakım ortak yetkinlikler olduğunu kaydeden Çay, bu yetkinliklerin; teknolojiyi yakından takip etme, yenilikçilik, daima öğrenme ve gelişime açık olma, grup çalışmasına yatkın olma, vakit idaresi, tahlil odaklılık, insan münasebetleri ve analitik düşünme olduğunu söyledi. “Havacılık lisanının İngilizce olması münasebetiyle adaylarımızdan İngilizce yetkinliklerini de üst düzeyde geliştirmelerini bekliyoruz” diyen Çay, “Dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olarak 129 ülkede faaliyetimiz var. Bu nedenle İngilizcenin yanı sıra öğrenilecek öbür lisanların de fark yarattığını söylemek yerinde olacaktır” yorumunu yaptı.

 

GENÇLERDE ARANAN 5 TEMEL YETKİNLİK

THY’nin yeni işe başlayacak gençlerde aradığı 5 temel yetkinliği şu sözlerle açıklayan Abdulkadir Çay, “Bunlar kurumsal kültür, bağlantı marifeti, daima öğrenme ve şahsî gelişim, ekip çalışması ve dayanışma, son olarak da tahlil etme ve sorun çözme. Paydaşlık çalışma kültürümüzün temelinde ‘Birlikte Farklıyız’ kıymetlerimiz yer alıyor. Yaklaşık 30 bin şahıstan oluşan THY ailesi olarak ortak kıymetlerimiz ‘Aileyiz’, ‘Misafirperveriz’, ‘Takımız’, ‘Çeviğiz’ ve ‘Güveniliriz’dir ve bu bedeller, temel çalışma prensiplerimizi ve kültürümüzü yansıtır” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.