SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gençlere tepeden tavsiyeler

Gençlere doruktan tavsiyelerZirve 23 kapsamında gençlerle bir ortaya gelen BAYKAR Teknoloji Önderi Selçuk Bayraktar, “Benim sizlere bir abi …

Gençlere tepeden tavsiyeler
Akacan The Mall
16.10.2022 07:24
0
A+
A-

Gençlere doruktan tavsiyeler
Zirve 23 kapsamında gençlerle bir ortaya gelen BAYKAR Teknoloji Önderi Selçuk Bayraktar, “Benim sizlere bir abi olarak tavsiyem şu. Hayatta ne yaptığınızdan çok neden yaptığınıza odaklanın. İnsanlığın yararını düşünerek yap ne yapıyorsan. Esasen bunu düzgün yaparsan hayat imtihanını en düzgün biçimde bitirmiş olursun” dedi.

Bu sene ikincisi organize edilen ve binlerce öğrenciyi bir ortaya getiren Tepe 23, bugün başladı. Demirören Medya Kümesinin da sponsorlar ortasında bulunduğu, Maslak’taki Volkswagen Arena’da düzenlenen tepede gençler, tesirli başkanların öykülerini dinleme imkanı buldu. Gün uzunluğu devam eden dorukta öğrencilerle Ernst & Young Türkiye Ülke Lideri Metin Canoğulları, Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, TOGG CEOsu Gürcan Karakaş, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Okan Bayülgen, Vakko CEO’su Jaklin Güner, Beltaş Kümesi Kurucusu Acar Baltaş ve BAYKAR Teknoloji Önderi Selçuk Bayraktar bir ortaya geldi.

Bu sene ‘İzleme, İzini Bırak’ sloganıyla düzenlenen Tepe 23ün açılış konuşmasını 23 Yöneticisi Furkan Filiz yaptı. Filiz, 12 bin 500 müracaattan 2 bin 500 kişinin seçildiğini belirterek, “23, ismini üniversiteden mezun olduğumuz yaş olan 23 yaşından ve Michael Jordan, Lebron James üzere atletlerden alıyor. Artık harekete geçtiğimiz, üniversiteden mezun olup alana atıldığımız periyodu işaret ediyor. Bizim için 23, etrafında olanlara karşı seyirci kalmayıp harekete geçmek demek. İzini bırakmak demek. Hepinizin ortak noktası bir kaygınızın olması” dedi.

Akacan The Mall

‘BUGÜN BAYKAR KOCAMAN BİR AİLE’

2000’li yıllardaki düşük teknolojili drone’lardan bugünlere geldiklerini tabir eden Bayraktar, “2009’da Bayraktar’ın birinci prototipi uçuşunu yaptı. 2019’da Akıncı birinci uçuşunu gerçekleştirdi. Bayraktar dünyanın alanında en çok tanınan hava aracı. 7 kişilik bir takımla başladık, bugün BAYKAR kocaman bir aile” dedi.

‘BATI’DA AYGIT BULUNAMADI’

Selçuk Bayraktar özetle kelamlarına şöyle devam etti: “Yakın vakitte bir pandemi yaşadık. İnsanların hastalanıp ağır bakımlara düştüğünü gördük. Teneffüs aygıtları bulanamamaya başlandı. Ölenlerin sayısı hiç azalmadı. Ben öleceksem herkes ölsün yaklaşımı ile Batı’da aygıt bulunamadı. Aygıtların modüllerinin satılması yasaklandı. Biz ne yaptık? Medeniyetimizden aldığımız ilhamla teneffüs aygıtı üretelim dedik. Türkiye çok kısa bir müddette ürettikleri aygıtları dünyadaki ülkelere ihraç etti. Hatta kimi ülkelere armağan etti.

‘İNSANLIĞIN YARARINI DÜŞÜNEREK YAP’

Benim de sizlere bir abi olarak tavsiyem şu. Hayatta ne yaptığınızdan çok neden yaptığınıza odaklanın. İnsanlığın yararını düşünerek yap ne yapıyorsan. Zati bunu düzgün yaparsan hayat imtihanını en düzgün halde bitirmiş olursun.

Bugün Ukrayna’da kullanılması ile Bayraktar tüm dünyada tanındı. Teknoloji geliştirme manasında birinci üçü yakaladık diyebiliriz. Biz 20 yıllık hayalimizi üretmek için devam ediyoruz. Türkiye’nin birinci insansız savaş uçağı olacak Kızılelma için geri sayım başladı. 2023’de birinci uçuşunu yapacak.”

 

GENÇLERE TAVSİYELER VERDİLER

Zirve 23’te Ernst & Young Türkiye Ülke Lideri Metin Canoğulları, Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin, TOGG CEOsu Gürcan Karakaş, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Okan Bayülgen, Vakko CEO’su Jaklin Güner, Beltaş Kümesi Kurucusu Acar Baltaş da öğrencilerle bir ortaya geldi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı: “Kendinizi edebiyata, hoş kelamlara, hoş şeyleri düşünmeye ayırmanız lazım. Edebiyatla uğraşmadığınız gün demiyorum, hatta hafta demiyorum lakin ayın olmaması bir kayıp. İkinci bakacağınız şey müzik. Müzik sevmeyen, müziğe tahammül edemeyen adamlar var. Birtakım beşerler ekseriyetle her çeşit müziği sevemezler. Yapıları, bilgi birikimleri, hayal güçleri, etrafa bakışları farklıdır. Müziği dinlemek zorundasınız. Dengeyi sağladığınız takdirde hayatınız çok renklenecek ve kimi şeyleri tekrar arama, öğrenme merakına düşeceksiniz.”

Okan Bayülgen: “Z neslinin denk geldiği devir çok makûs bir devir. 1998’den bugüne kadar alırsak, büsbütün makus bir tarihi süreç. Ben kendi neslimden 20 yıl evvel doğmak ve şu sıralarda ölmek isterdim. Y ve X, Z’den çok daha berbattı. Z dediğin vakit evet benim diyorlar. Bundan evvel hiçbir nesil kendisine nesil ismi takılmasını kabul etmedi. Zira herkes farklılaşmaya çalışıyordu. Birinci kere bir nesil diyor ki ‘beni sürü halinde değerlendirebilirsiniz’”

Ernst & Young Türkiye Ülke Lideri Metin Canoğulları: “Yetkinlikleriniz, yetenekleriniz, marifetleriniz, münasebetleriniz, olması gereken yerdesiniz. Daha düzgününü yapabilir miyim? Hangi sorumlulukları aldım, hangilerinden kaçtım? Keşke değil. Gelin şöyle iki adım geriye gideyim. Ya keşke şu vakit iki adım geriye çeksek, çekebilsem. Neyi daha farklı yapardık? Yanlışım neydi? deyip kendinize her gün, her gün ancak bir not çıkarmamız lazım. Karar sizin olsun ve gerinizde durun. Muvaffakiyetin sırrı sizsiniz. Kıymetli olan kendinize güvenmeniz. Çalışırsanız, onun meyvalarını da rahatlıkla yersiniz. Şayet siz siz olursanız, özünüz sözünüz bir olur, çalışkan olur, banane demezseniz. Ben değilse kim, artık değilse ne vakit bunu unutmayın.”

Trendyol Kümesi Lideri Çağlayan Çetin: “Gelecek hayallerinin hoşluğuna inananlarındır. Ben inanıyorum Avrupa’da şu anda en büyük olacağımıza inanıyorum ve her gece uyuduğumda bu beni çok keyifli ediyor. Hayal etmez, azimle gerimizde olmazsanız Avrupa ve Orta Doğu’da bir numara olamayız. İçinizdeki tutkuyu bulun, hayal edin. Hepimiz için çok hoş bedeller yaratalım” dedi.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş: “Cesaret dediğimiz husus bizi her vakit hayatımızda bir sonraki adıma, bir sonraki düzeye, ufkumuzu açmaya ve başarılara götürmüştür. TOGG açısından, TOGGun içinde bulunduğu dünyaya baktığımız vakit şunu görüyoruz. Oyunun kuralları külliyen değişiyor. 150 yıldır araba yapıyor olması birisinin, önümüzdeki sene de başarılı bir formda birebir arabası, daha akıllısını yapabilecek diye bir kural yok. Bu kuralın hepsi bilhassa gençler tarafından değiştiriliyor. Tercihleriniz değişiyor, istekleriniz değişiyor, öncelikleriniz değişiyor. Şayet birlikte güç doğacaksa grubumuzu bu türlü kurmalıydık. Seçtiğimiz arkadaşların hepsini CVlerinin haricinde şahsî olarak da bu noktalara yaptık. Hamasetin sonucu, gördüğünüz akıllı aygıt.”

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.