SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Genç Ofis’ler yaygınlaştırılacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gençlere yönelik faaliyetlere ve ‘Genç Ofisler’e dair iş birliği protokolü imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Üniversite kampüslerimizde açılan ‘Genç Ofisler’de yürütülecek çalışmalar, üniversitelerde gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bakımından büyük önem taşıyor” dedi.

‘Genç Ofis’ler yaygınlaştırılacak
Akacan The Mall
29.11.2022 15:52
0
A+
A-

‘Genç Ofis’ler yaygınlaştırılacak
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında gençlere yönelik faaliyetlere ve ‘Genç Ofisler’e dair iş birliği protokolü imzalandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Üniversite kampüslerimizde açılan ‘Genç Ofisler’de yürütülecek çalışmalar, üniversitelerde gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bakımından büyük önem taşıyor” dedi.

‘Genç Ofisler’in yaygınlaştırılması ve gönüllülük faaliyetlerinin geliştirilmesini amaçlayan protokol Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından imzalandı. Böylelikle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatları ile yükseköğretim kurumları arasındaki iş birliğinin artırılması hedefleniyor.

Yükseköğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilerin eğitsel, sanatsal, sosyal, kültürel, sportif ve gönüllülük faaliyetlerini zenginleştirilmesini amaçladıklarını belirten Özvar, şunları söyledi: 

Akacan The Mall

BAKANLIK VE ÜNİVERSİTELER ARASINDA TEMAS NOKTASI: GENÇ OFİSLER
“YÖK iş birliğiyle birlikte, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından üniversite kampüslerimizde ‘Genç Ofisler’ açılıyor. Burada yürütülen ve yürütülecek çalışmalar üniversitelerimizdeki gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bakımından büyük önem taşıyor. Protokolle bir yandan Genç Ofisler’in üniversitelerimizde daha etkin ve verimli çalışması sağlanırken diğer taraftan da bu ofislerin üniversitelerimizle Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında temas noktası olması sağlanacak. Böylece Bakanlığın hizmetlerinin yükseköğretim ortamında bulunan her gence daha kolay ulaştırılması sağlanacak.

Yeni ‘Genç Ofisler’ sayesinde öğrenciler, yararlanabilecekleri gençlik faaliyetlerinin organize edildiği mecralarda bir araya gelerek çevrelerini genişletebilecek. Böylelikle öğrenciler iş dünyasına uzanacak ilişkiler kurabilecek.

BAKANLIKTA STAJ İMKANI
Bu protokol, gönüllülüğü yaygınlaştıracak birçok proje ve faaliyetin gerçekleştirilmesine öncü olacak, yükseköğrenimlerine devam eden gençlerimizin kişisel gelişimlerine önem veren, gönüllülük bilincine sahip, sağduyulu bireyler olarak yetişmelerine imkân sağlayacak. Protokolle ayrıca, gençlik ve spor faaliyetlerinde nitelikli insan kaynağını artırmak amacıyla Spor Bilimleri alanında öğrenim gören öğrencilerimize, Bakanlığın ilgili birimlerinde staj yapma imkânı da sağlanacak.

KURUMLAR ARASINDA BARINMA DENGESİZLİĞİ AZALTMAK İSTİYORUZ
Öğrencilerine çok iyi sosyal imkanlar sunan vakıf yükseköğretim kurumları olduğu gibi, barınma ve sosyal imkanlar açısından henüz emekleme aşamasında olan kurumlar da var. Daha önce açıkladığım gibi, 79 vakıf yükseköğretim kurumumuzun toplam yurt kapasitesi 35 bin civarında. 700 bin civarında öğrenciye sahip vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencilerinin yüzde 5’ine tekabül eden bir yurt kapasitesine sahip olmalarını doğrusu oldukça düşük bir seviye olarak görüyoruz. Bu sebeple, artık, vakıf yükseköğretim kurumlarının kontenjanlarını belirlerken öğrencilerin barınma kapasitelerini de dikkate almak istiyoruz. Böylece, Yükseköğretim Kurulu olarak kamu ve vakıf kurumları arasında barınma konusundaki dengesizliği azaltmak istiyoruz.”?

‘GENÇ OFİSLERİ BERABER BÜYÜTTÜK’
Bakan Kasapoğlu ise Genç Ofisler’in bu işin başlangıcı olduğunu gençlerle birlikte yönetme ve bu ruhu inşa etmenin en önemli amaçlarından birisi olduğunu söyledi. Kasapoğlu, “Genç ofislerimiz, gençlerimizin kendi inisiyatifiyle oluşturdukları kültür, sanat, sportif pek çok çalışmanın ortaya konduğu alanlardı ve hızlı bir şekilde bu genç ofis çalışmalarını beraberce büyütmüş olduk. Bununla beraber ‘gönüllülük faaliyetleri’ 2019 yılında başlattığımız gönüllülük yılı çerçevesinde yine üniversitelerimizle birlikte geliştirdiğimiz ve hamdolsun YÖK’ün aldığı önemli bir inisiyatifle üniversitelerdeki müfredata eklenen bir çalışma olarak bugün pek çok üniversitemizde ders olarak okutuluyor. Şu ana kadar üniversitelerimizde 118 genç ofisimiz var. Bu iş birliği aynı zamanda bir fırsat eşitliği çalışmasıdır. Şu an itibariyle 400 bine yakın gencimizin bu ofislerden istifade ettiğini görüyoruz. Her bir gencimize ulaşma, her bir gencimizin imkanlardan aynı şekilde istifade etmesini sağlamak bizler için en büyük hedef” dedi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.