STERLIN
41,0244
DOLAR
32,3410
EURO
35,0620
ALTIN
2.238,57
BIST
8.790,47
SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı! – KIBRIS HABER

Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: 3 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
21.11.2022 16:29
0
A+
A-

Gaziantep’in Karkamış ilçesine Suriye’den PKK/YPGli teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda, 3 kişi yaşamını yitirdiği, 10 kişi de yaralandı. Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ölenlerden birinin öğretmen, birinin ise çocuk olduğu açıkladı. İlçede eğitime 1 gün ara verildi…

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn el-Arab bölgesindeki PKK/YPGli teröristlerce düzenlenen roketli saldırı sonucu biri öğretmen, biri çocuk 3 vatandaş hayatını kaybetti. 2’si ağır 10 kişi de yaralandı. Saldırıda birçok ev, iş yeri ve araç hasar gördü.

Patlamanın oluşturduğu basınçla okulların ve roket ile havanların düştüğü bölgelerdeki ev ve işyerleri ile araçların da camları kırıldı. Karkamış Sınır Kapısı yakınında bulunan TIR da saldırının hedefi oldu.

Yakınına düşen roketin yangın çıkarmasıyla TIR, kullanılamaz hale geldi. Bölge halkı, ev ve iş yerlerinin önünden cam kırıklarını ve şarapnel parçalarını toplamaya başladı.

Akacan The Mall

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Nigar Tiryakioğlu Anadolu Lisesi ile Kocatepe İlkokulu’nda da hasar oluştu. Saldırının ardından ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

SOYLU; 3 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Karkamış’taki saldırıda 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıklayan Soylu şu bilgileri paylaştı;

Öncüpınar kapısının yanındaki Özel Harekat yerleşkemize ÇNRA atıldı. Havanlarla, biri Özel Harekat biri komiser olmak üzere 8 güvenlik personelimiz yaralanmış oldu. Gece de Gaziantep’e sınır bölgelerine atıldı ama ancak isabet almamıştı.

– Bugün öğle üzeri yine sınır ötesinden havan atıldı. 3 havan atışı gerçekleşti. Ardından yerleşim yerlerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız vardı. Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen….

– Yerleşim yerlerine isabet eden, mahalleye isabet eden bir havan sonucunda kaybımız söz konusu. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var. Onların da hastanelerde tedavilerine devam ediliyor. Milletimize şunu söylemek isteriz; dün gerçekleştirilen, terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra, buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da cevabı en güçlü şekilde verilecektir ve bu konuda da gerekli bütün adımlar atılacaktır.

ŞEHİT ÖĞRETMENİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise saldırıyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

– Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yaratmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Anaokulu’nun da sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz var, 10 yaralımız var. Şehitlerden biri sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik.

– Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları aziz milletimizin, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün, birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Bizleri terör saldırıları asla yıldırmayacaktır.

MSB: TSK, SALDIRILARA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Gaziantep’in Karkamış ilçesine gerçekleştirilen havan saldırısı sonrası açıklama yapıldı;

“Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor.”

Saldırının ardından siyasiler art arda taziye mesajları yayımladı. Siyasilerin sosyal medya hesaplarından yayımladığı taziye mesajları şu şekilde:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Gaziantep’in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından alçakça düzenlenen roket saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi: Gaziantep’in Karkamış ilçesinde, terör örgütü YPG/PKK mensuplarının Suriye’nin kuzeyinden düzenlediği hain saldırıda yitirdiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz. Ulusumuzun başı sağ olsun.

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Gaziantep’te terör örgütünün alçak saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Gaziantep Karkamış’a hain terör örgütü PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Teröre lanet olsun.

İKİ GÜNDE 10 ROKETLİ SALDIRI

Terör örgütü, Suriye’nin kuzeyinden Gaziantep’in Karkamış ilçesine yönelik bugün 5 havan/roketli saldırı düzenledi. Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Saldırılarda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 3 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı.

Suriye’nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep’in Karkamış ilçesine attığı 4 roket de boş alana isabet etmişti.

Eli kanlı terör örgütü, böylelikle dünden bu yana çocuk yaşlı gözetmeden sivillere yönelik 10 roketli/havanlı saldırı düzenledi.

KENDİMİ MERDİVEN BOŞLUĞUNDA BULDUM

Yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı. Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi. Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu;

“Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.