SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gaziantep Basketbol’da Tutku Açık ve Birkan Batuk’tan açıklamalar: Baht yapıtı sarsıntıdan kurtulduk

Sarsıntının yaşandığı 5 Şubat gecesi İstanbul’da olduğu için ziyan görmeden kurtulan Gaziantep Basketbol, lig ve Avrupa’daki çabasına devam ediyor. Büyükçekmece deplasmanında oldukları için sarsıntıya yakalanmayan Gaziantep temsilcisi, yaşanan felaketin yaralarının süratli bir halde sarılması temennisinde bulunarak, Avrupa kupasını kazanarak kente armağan etmek istediklerini söylediler.

Gaziantep Basketbol’da Tutku Açık ve Birkan Batuk’tan açıklamalar: Baht yapıtı sarsıntıdan kurtulduk
Akacan The Mall
02.03.2023 11:20
0
A+
A-

Gaziantep Basketbol’da Tutku Açık ve Birkan Batuk’tan açıklamalar: Baht yapıtı sarsıntıdan kurtulduk
Depremin yaşandığı 5 Şubat gecesi İstanbul’da olduğu için ziyan görmeden kurtulan Gaziantep Basketbol, lig ve Avrupa’daki uğraşına devam ediyor. Büyükçekmece deplasmanında oldukları için zelzeleye yakalanmayan Gaziantep temsilcisi, yaşanan felaketin yaralarının süratli bir formda sarılması temennisinde bulunarak, Avrupa kupasını kazanarak kente armağan etmek istediklerini söylediler.

Türkiye Sigorta Basketbol Harika Ligi (TBSL) ve FIBA Europe Cup’ta yoluna devam etme kararı alan Gaziantep Basketbol, çalışmalarını Ahmet Cömert Spor Salonu’nda sürdürüyor. Ligde ve Avrupa’da oynayacakları kuvvetli maçlar öncesinde Gaziantep Basketbol Başantrenörü Tutku Açık ile ekip kaptanı Birkan Batuk, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. 5 şubatta oynadıkları Büyükçekmece maçı sebebiyle tesadüfen zelzeleye Gaziantep’te yakalanmadıklarını kaydeden başantrenör Tutku Açık, kadronun ayakta kalması gerektiğini savundu. Kaptan Birkan Batuk ise maksatlarının Avrupa’da çeyrek final olmadığını kupayı ülkemize getirerek moral vermek istediklerini söyledi.

BAŞANTRENÖR TUTKU AÇIK: TESADÜFEN ZELZELESİ YAŞAMADIK

Akacan The Mall

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen zelzele felaketinde hayatını kaybedenlere baş sıhhati dileyen Gaziantep Basketbol Başantrenörü Tutku Açık, “Geride kalanlara sabırlar, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Çok büyük bir felaket yaşadık. Biz tesadüfen Büyükçekmece maçını oynamıştık, 2-3 gün sonra da Almanya’da maçımız vardı. Git gel olmasın diye burada kaldık. Tesadüfen sarsıntısı yaşamadık fakat acısını daima birlikte çok ziyadesiyle hissettik. Daima birlikte de toparlamaya çalışacağız. Şimdilik buradayız” dedi.

“FELAKETİN NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU ÖĞRENDİKÇE ISTIRABIMIZ DE BİR O KADAR ARTTI”

Büyükçekmece maçından sonra gece uyumadığını ve arkadaşlarının aramasıyla zelzeleden haberdar olduğunu söyleyen Tutku Açık, “Sonrasında takım ve grupta Gaziantepli olanların yakınlarıyla bağlantıya geçtik. Alışılmış herkes merak ve panik içindeydi. Haber alanlar bir nebze keyifli oldular lakin sonrasında felaketin ne kadar büyük olduğunu öğrendikçe kederimiz de bir o kadar arttı. Doğal ki merak ve ulaşamamak bayağı yıprattı herkesi” diye konuştu.

“YABANCI OYUNCULARIMIZ ÜLKELERİNE DÖNMÜŞLERDİ”

Gaziantep Basketbol olarak FIBA Europe Cup’ta çeyrek finale yükseldiklerini hatırlatan Tutku Açık, “İşin sportif kısmına gelirsek Almanya maçından sonra orta vermek zorunda kaldık. Maçın ertelenmesi durumu vardı biz bunu kabul etmedik. Ertelenirse 10 gün sonra oynatmayı düşünüyorlardı. 10 gün içinde biz kentimize dönemeyeceğimiz, idmanlarımızı yapamayacağımız için o maçı çabucak oynamak istedik ve oynadık. Artık çeyrek finale yükseldik ancak natürel yaklaşık 20-21 gün idmansız kalan oyuncularım oldu. Bilhassa yabancılar ülkelerine döndüler. Bu durumda yabancıların Türklere karşı tepkileri biraz daha farklı oluyor. Onlar daha bizim kadar empati kuramıyorlar. Endişeleri bizden biraz daha fazla oluyor, dönmek istediler. Aslında bir orta da vardı. Fizikî olarak şimdi hazır değiliz fakat bu hafta sonu bir sonraki hafta çarşamba günü çok değerli maçlara çıkacağız. O vakte kadar hazırlıklarımızı Ahmet Cömert Spor Salonu’nda devam ettiriyoruz. 2 maç olacak ortadaki fark kıymetli. Umarım orayı yeterli geçirip kadromuzu finale çıkaracağız” halinde konuştu. 

“KALPLERİMİZİN BİR OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Tutku Açık, yaralara bir nebze de olsa pansuman yapmak istediklerini söz ederek, “Gaziantep’te hala hayatın devam ettiğini, burada da oynasak kalplerimizin bir olduğunu göstermeye çalışacağız. Burada federasyonumuza, liderimize, idare şurası üyelerine tıpkı vakitte zelzelenin birinci gününden itibaren takviye olan kulüp yöneticilerine ve antrenörlere çok teşekkür ediyorum. Zira Gaziantep Basketbol’un bir formda ayakta kalması lazımdı. Biz de o çabayı göstererek en azından yaraları saramayız lakin merhem olabilmek için uğraşımızı sürdüreceğiz. Aslında çaba burada göstermiş olduğumuz karakter. Burada maddi ve manevi olarak büyük bir ziyana da uğradık.  Maneviyatını yalnızca sarsıntı bölgesi değil bölgede olmayanlar da yaşadı lakin maddi olarak da sıkıntı durumdayız. Şu anda İstanbul’dayız. Seyircimizden çok uzağız. Seyircimiz bizim için çok kıymetliydi. Antep’te oynamak her ekip için çok zordu lakin şu an İstanbul’da farklı kurallarda güç olan ligde daha bir zorluklar içinde gayret edeceğiz. Lakin bu Gaziantep’in özelliğidir, savaşı hiçbir vakit bırakmaz. Hasebiyle biz de ligin sonuna kadar karakterimiz ortaya koyup uğraşımızı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

“TÜRKİYE LİGİNDE ÇOK KIYMETLİ BİR MAÇ”

Sürecin güç olduğuna değinen Tutku Açık, ligde oynayacakları Konyaspor maçı hakkında, “İşin konsantre kısmı da var. Diğer bir kent öteki bir salon, seyircimiz yok.  Evler, otomobiller bunlar ayrıntılar ancak şimdi yerleşme kademesindeyiz. Oyuncuları konsantre etmek işin açıkçası biraz güç. Önümüzde şu anda 3-4 günümüz var Türkiye liginde çok değerli bir maç. Ben büsbütün oyuncuların motivasyonunu ve antrenman kalitesini nasıl üst çekebilirim onu düşünüyorum. 20-21 günlük ortada fizikî düşüş olmuş onu toparlamaya çalışıyoruz bir anda her şeyi yüklememeye çalışıyoruz. Sakatlık olma durumu var lakin başka istikametten baktığımızda ise 2 tane çok kıymetli final maçı var. Münasebetiyle her şeyi çabukça yapıp işin gayret kısmına dönmeye çalışacağız. İnşallah istediğimizi başarabiliriz. Ligin alt sıralarındaydık. Ama konutumuzda oynayacağımız çok kıymetli maçlar vardı. Play-Off’un ucundan yakalayabilir miyiz diye düşünürken şu an çok farklı şeyler düşünmek durumundayız. Maç maç gitmek zorundayız. Kazanacağımız her maç bizim için altın pahasında olacak. Münasebetiyle önümüzde şu an Konya maçı var cumartesi günü. İstanbul’da bulunan Gaziantepli taraftarlarımız vardır onları bize takviye olmaları için maça bekliyorum” sözlerini kullandı.  

“BÖYLE BİR FELAKETİ FAKAT BİRLİKTE AŞABİLİRİZ”

Yaşanan zelzele felaketinin akabinde bölgeye yapılan dayanaklar hakkında da konuşan Tutku Açık, “Zaten bu türlü bir felaketi fakat birlikte aşabiliriz. Aslında bu zelzele bize güç günlerde birlikte olabileceğimizin, omuz omuza yürüyebileceğimizin bir göstergesiydi. Yardımlara çok seviniyorum fakat bunun bitmemesi gerektiğine en azından evsiz, aşsız, işsiz kalan insanlarımıza sonuna kadar takviyede bulunmamız gerektiğine inanıyorum. Biz de elimizden geleni yapıyoruz bu mevzuda. İnsanlarımız çok hassaslar. Çok düzgün yardımlar da oldu umarım bu yardımların devamı gelir. Empati yapmaya da gerek yok sonuna kadar yaşadık aslında. Tekrar tekrar oradaki insanlarımıza sabır diliyorum” formunda konuştu.

BİRKAN BATUK: UMUYORUM YARALAR EN KISA MÜDDETTE SARILIR

Gaziantep Basketbol kaptanı Birkan Batuk, büyük bir felaket yaşandığını hatırlatarak, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Çok üzücü bir sarsıntı süreci yaşanıyor, hepimiz çok üzgünüz. Umuyorum yaralar en kısa müddette sarılır ve beşerler kaybettikleri canlara kavuşmazlar ancak meskenlerine dönme talihi yakalarlar. Bu süreci de ülke olarak en kısa müddette atlatırız umarım” dedi.

“HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK”

Sezonun devam ettiğini ve aşikâr maksatların olduğunu DHA’ya aktaran Birkan Batuk, “Avrupa kupasında çeyrek finale kaldık. Bu bizim için kıymetli bir amaçtı zati. Bunu başardık ancak biz bizim amacımız buraya gelmek değil kupayı kazanmaktı. Umuyorum kupayı kazanıp hem kentimize hem ülkemize bir Avrupa kupası getirip ufak da olsa moral vermek istiyoruz. Umuyorum bunu başarırız bunun için de çalışmalarımıza İstanbul’da devam ediyoruz. Yalnızca Gaziantep halkına değil tüm Türkiye’ye armağan etmek istiyoruz. Eminim kupayı kazandıktan sonra kentimize götüreceğiz” diye konuştu. 

“TELEVİZYON AÇMAYA BİLE ELİMİZ GİTMİYOR”

Ellerinden gelen dayanağı yaptıklarını söyleyen Birkan Batuk, “Takım içindeki arkadaşlarımızın, görevlilerimizin ailesinden Gaziantep’te kalanlar oldu. Onların öbür kentlere ulaştırılması manasında yardımcı olmaya çalıştık, hepsini de hallettik bir aksilik olmadan. Herkes çok üzgündü hala da üzgünüz haber bile izleyemiyoruz. Televizyon açmaya bile elimiz gitmiyor. Lakin yapacak bir şey de yok bizim de burada işimiz var. Umuyorum kupayı kazanıp bir nebze de olsa oradaki inanların yüzünü güldürebiliriz” biçiminde konuştu. 

“KONYA MAÇI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Birkan Batuk, ligdeki durumlarının güzel olmadığını fakat Konyaspor maçının çok kıymetli olduğunu söz ederek, “Yaşanan felaketten evvel oynadığımız Büyükçekmece maçını son saniyelerde kaybetmiştik. Konya maçı bizim için çok değerli olacak. Hem kazanıp hem de 3 sayının üzerinde kazanmamız gerekiyor averajı kendi lehimize alabilmek için. Daha sonra da Polonya’ya gideceğiz. Birinci maçı orada kazanabilmek, kazanamıyorsak da farkı en düşük düzeyde tutarak kendi konutumuzda farklı bir galibiyet alarak yarı finale yükselmek istiyoruz” dedi.

“KOLAY BİR SÜREÇ DEĞİL BİZİM İÇİN BİRDEN ALIŞTIĞIMIZ SİSTEM DEĞİŞTİ”

Sezonun geri kalanında İstanbul’da çaba edecek olmaları hakkında ise Birkan Batuk, “İstanbul’da tertibe alıştık. Aslında kolay da bir süreç değil bizim için birden alıştığımız nizam değişti. Yabancı arkadaşlarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlar da çok üzüldüler. Ülkemizi konutları olarak görüyorlardı. Bizlere aslında burada büyük bir sorumluluk düşüyor. Bir yandan da kendimizi de moral olarak en üstte tutmaya çalışıyoruz. Yeterli idman yapıyoruz, Metin Türen haricinde tam grubuz, sakat oyuncumuz yok. O’nunla birlikte tam kadro olarak dönemi tamamlamak istiyoruz” sözlerini kullandı.  

Akacan The Mall
ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.