SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

“Gayrimenkullerin %20-25’i yabancıya satılıyor”

“Gayrimenkullerin %20-25’i yabancıya satılıyor”Çağdaş Holding İcra Konseyi Üyesi Dağlarca Çağlar, bilhassa Bodrum’da varlıklı Rus turistin …

“Gayrimenkullerin %20-25’i yabancıya satılıyor”
Akacan The Mall
14.07.2022 19:23
0
A+
A-

“Gayrimenkullerin %20-25’i yabancıya satılıyor”
Çağdaş Holding İcra Konseyi Üyesi Dağlarca Çağlar, bilhassa Bodrum’da varlıklı Rus turistin arttığını belirttiği konuşmasında “Hem turist olarak hem de gayrimenkul alıcısı olarak buradalar. Bizdeki gayrimenkullerin yüzde 20-25’inin yabancıya satışı…

Bloomberg HT’ye konuk olan Çağdaş Holding İcra Konseyi Üyesi Dağlarca Çağlar, yurt içinde turizm talebi beklentileri ve kesim genelindeki son gelişmeleri kıymetlendirdi.

Çağlar, Bodrum’a yabancı turist nezdinde çok talep olduğunu belirttiği konuşmasında, yerli turistin de ilgi gösterdiğini söyledi. Üst segment otellerde yüzde 100’e yakın doluluk olduğunu söyleyen Çağlar, orta segment otellerde de yüzde 80 doluluğun hakim olduğunu belirtti. Çağlar konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Akacan The Mall

“Genel olarak bayram güzel geçti diyebiliriz. Temmuz ayı için de şu anda rezervasyonlar tertipli gidiyor, Ağustos ayı için biraz daha yavaş bir seyir mevcut lakin yabancı turistin artışıyla bir arada turizmdeki dağılımı kompanse edeceğimizi düşünüyorum.

Başta güç fiyatlarına gelen artışlarla bir arada malum her kalemde bir artış kelam konusu. Bu tabi Türk turist nezdinde bir daralmaya neden oldu Bodrum’da. Türk turistte yüzde 20-25 bir daralma gözlemliyoruz. 2020-21’de Türk turistinde bir artış görmüştük ancak bu sene fiyat artışlarıyla birlikte dediğim üzere bir daralma var.

Fiyat artışlarını da takip ediyoruz, biz de istemiyoruz fiyatları artırmak lakin malum ticaretin gerçeği var. Umarım daha çok fiyat artışlarına maruz kalmadan bu yaz dönemimizi en hoş formda tamamlarız.

Başta güç, ulaşım masrafları, besin masraflarının artışı, temizlikten hijyen gereçlerine kadar otellerde aklınıza gelebilecek birçok kalemde yüzde 50 ila yüzde 100’e kadar artışlar kelam konusu oldu. Tabi bunu kompanse etmek güç oluyor lakin tabi üst segment oteller Dövize endeksli bir fiyat siyaseti güdüyor. Bu da Türk Lirası karşısında otellerin kendini muhafazasına neden oluyor. Lakin Türk Lirası ile bir projeksiyon yapan orta ve üst segment otellerde bu kahır hala yaşanıyor.

“Gayrimenkullerin %20-25’i yabancıya satılıyor”

Özellikle Bodrum’da varlıklı Rus turistin arttığını söyleyebilirim, hem turist olarak hem de gayrimenkul alıcısı olarak buradalar. Bizdeki gayrimenkullerin yüzde 20-25’inin yabancıya satışı kelam konusu. Yani, tüm Ege bölgesine yabancıların ilgisi epey yüksek diyebiliriz.

İnşaat maliyetleri yüzde 100 üzerinde artış gösterdi. Lakin Bodrum bölgesinde maliyet artışından daha süratli gidiyor metrekare satış fiyatı. Bu aslında arz-talep istikrarını gösteriyor yani talep edildiği için bölgede konut alımı, metrekare satış fiyatlarının da maliyet artışlarını kompanse ettiğini söyleyebilirim.

Türkiye’de Muğla ve Bodrum özelinde de metrekare satış fiyatları 25 bin TL’lere geldi diyebiliriz lakin bunun da çok daha üstünü görmek mümkün.

Biz Çağdaş Holding olarak orta ve uzun vadede turizmde yol katetmek istiyoruz. Cennet Koyu’nda biz Akana Hotel markasıyla kendi markamızı yarattık. Bu Otel markamızı bilhassa hem Türkiye’de kültürel ve sanatsal istikameti yüksek olan bölgelerde butik bir biçimde devam ettirmek istiyoruz. Yurtdışında da hem Avrupa hem de Amerika’da otelcilikle büyümeye devam etmek istiyoruz. Gayrimenkulde de Bodrum’da butik konut üreticisi olarak kalmayı düşünüyoruz. Otel yatırımı için Türkiye’de Kapadokya üzere Urfa üzere daha çok kültürel altyapısı olan bölgeleri tercih edeceğiz. Bodrum’da villa kiralamalarda neredeyse teğe bir artış kelam konusu ve geçen yılki dolulukları görmüyoruz bunun da sebebi fiyat artışları.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.