SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Gaye sürdürülebilir tasarım

UTİB ve UHKİB ile dokuma ve hazır giysi ihracatçısı 7 birliğin, Ticaret Bakanlığı takviyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde hayata geçirdiği ulusal çaplı Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışması’nda süreç, eğitimlerle başladı. Bu yarışla sürdürülebilir tasarım ile üretimde ve tüketimde tabiatın ve doğal kaynakların korunması, yenilenebilir güç tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor.

Gaye sürdürülebilir tasarım
Akacan The Mall
05.12.2022 07:37
0
A+
A-

Hedef sürdürülebilir tasarım
UTİB ve UHKİB ile dokuma ve hazır giysi ihracatçısı 7 birliğin, Ticaret Bakanlığı takviyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde hayata geçirdiği ulusal çaplı Athleisure Challenge Etkin Giysi Tasarım Yarışması’nda süreç, eğitimlerle başladı. Bu müsabakayla sürdürülebilir tasarım ile üretimde ve tüketimde tabiatın ve doğal kaynakların korunması, yenilenebilir güç tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor.

Uludağ Dokumacılık İhracatçıları Birliği (UTİB), Uludağ Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Akdeniz Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB), Akdeniz Dokumacılık ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB), Ege Hazır Giysi ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EİB), Ege Dokuma ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (EİB) ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (GAİB) paydaş olduğu, Ticaret Bakanlığı dayanağı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde hayata geçirilen ‘Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışması’nda heyecan dolu süreç başladı.

MODA HAREKETİ

Akacan The Mall

Atletik manasına gelen ‘athletic’ ve hür vakit aktivitesi manasına gelen ‘leisure’ sözlerinin birleşiminden oluşan ‘Athleisure’ giysi trendi, tarz ve konforu birleştiren multifonksiyonel bir giysi trendi olarak tanımlanıyor. Athleisure, yalnızca spor markalarının değil, lüks markaların da üzerine çalıştığı, koleksiyon ürettikleri bir MODA hareketine dönüşürken, bu giysi trendinin yaygınlaşması ile birlikte pazar hissesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Şık olmayı kolaylaştırması ve sağladığı konfor hissi ile daha enerjik hissedilmesine yardımcı olduğu için Athleisure giysi trendi son vakitlerde daha çok tercih ediliyor. Dokumacılık ve hazır giysi konfeksiyon ihracatçıları birliklerinin paydaş olduğu ulusal bir tasarım müsabakası olan Athleisure Challenge Etkin Giysi Tasarım Müsabakası ile sürdürülebilir tasarım ile üretimde ve tüketimde tabiatın ve doğal kaynakların korunması, yenilenebilir güç tüketiminin desteklenmesi hedefleniyor.

FİNAL, MAYIS 2023’TE

Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışması’na başvurusu kabul edilen 103 öğrenciye, 5 gün süren çevrimiçi eğitimler verildi. Eğitimler sonrasında yarışmacılar, ‘athleisure giysi trendine olan bakış açısını’ açıklayan görüntülerini belirtilen web sitesine yükleyerek yarış komitesine sunacak. Komite, görüntüleri nitelik açısından değerlendirip 60 öğrenciyi belirleyecek. 60 öğrenci, fiziki olarak bir ortaya getirilecek ve grup çalışması eğitimi sonucu 15 ekip belirlenecek. Ekipler 2 dokuma mühendisi, 2 dokumacılık dizayncısı olacak biçimde oluşturulacak. Fiziki eğitimler sonrası 15 grup yarışın ana temasına bağlı kalarak öykü paftası oluşturacak ve eleme sonrası 7 finalist kadro yolunda ilerleyecek. Elemeler sonrasında Mayıs ayında heyet; ekiplerin üreteceği final koleksiyonlarını, kelamlı sunumlar eşliğinde kıymetlendirecek ve birinci 3 kadro ödül merasimi ile açıklanacak. Finale kalan birinci 3 ekip Tasarım Tescil ve Kappa Koleksiyonu’nda yer alma imkanının yanı sıra UTİB’in dayanakları ile en fazla bir yıl müddet ile milletlerarası seviyede kabul görmüş yurt dışındaki merkezlerde eğitim hakkı kazanırken, birinci olan kadro üyeleri ayrıyeten 6 aylık online İngilizce eğitimi ve bilgisayar ile ödüllendirilecek.

 

ADAYLARA ÇEVRİMİÇİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Tekstil ve hazır giysi konfeksiyon ihracatçıları birliklerinin paydaş olduğu ulusal bir tasarım müsabakası olan Athleisure Challenge Faal Giysi Tasarım Yarışı kapsamında, başvuran adaylara eğitimler verildi. Çevrimiçi düzenlenen eğitimlerde; Bülent Özipek, ‘Tekstil Dizaynında Disiplinlerarasılık ve Kesimin Dokumacılık Dizayncısı ve Dokumacılık Mühendisinden Beklentileri’, Mustafa Demiralay, ‘Athleisure Nedir?’, Kutay Sarıtosun, ‘Tekstilde Sürdürülebilir Yaklaşımlar’, Maarit Salolainen, ‘Yeni Kuşak Dokuma Hammaddeleri’, Maija Fagerlund, ‘Renk ve Desen Bilgisi’ ve Ilona Hyötylainen, ‘Fonksiyonel Tekstiller’ mevzularıyla ilgili bilgiler verildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.