STERLIN
23,3572
DOLAR
19,0510
EURO
20,5023
ALTIN
1.211,97
BIST
5.031,98
SON DAKİKA
Galatasaray’dan Abdülkerim Bardakcı’nın sıhhat durumu hakkında açıklama
İsviçre, Belarus’u deplasmanda dağıttı
Galatasaray, Bakü’ye geldi
Putin’den tehlikeli atak… “Belarus’a nükleer silah yerleştireceğiz”
Galatasaray Nef seriye bağladı
Mehmet Büyükekşi: “Hedefimiz Hırvatistan maçından galibiyetle ayrılabilmek”
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz: ‘Oyundan memnun kalmadım, farklı bir maçtı’
Milli oyuncular, Ermenistan galibiyetini değerlendirdi: İyi gitmeyince dizilişi değiştirdik
Ermenistan-Türkiye maçında geri dönüş golünü tahmin etmiş! Kerem’in yanına gitti: ‘Sana ne dedim!’
Ermenistan 1-2 Türkiye (Avrupa Şampiyonası elemeleri maçı)
Almanya’da Covid-19 aşısı mağdurlarına tazminat ödenecek
Bakan Bilgin: Bayram ikramiyesinden 15.6 milyon emekli faydalanacak
Apple’ın CEO’su Tim Cook, Çin’i ziyaret etti
Togg, çekilişle teslim edilecek T10X sayısını 20 bine çıkardı
İran’da doğalgaz deposunda patlama! 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı
İran’dan ABD’ye tehdit: Suriye’deki üslere yönelik saldırılara derhal yanıt verilecek
BİOTREND ÇEVRE VE ENERJİ YATIRIMLARI A.Ş.( Halka Arz Fiyatının Belirlenmesinde Esas Alınan Varsayımlara İlişkin Değerlendirme Raporu
KERVAN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Payların Geri Alınmasına İlişkin Bildirim
YAPI KREDİ FİNANSAL KİRALAMA A.O.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş.( Bağımsız Denetim Kuruluşunun Belirlenmesi
Dünya Saati’nde bugün ışıklar, iklim krizi ve Türkiye için kapatılıyor
AB ile Almanya içten yanmalı motorlar konusunda anlaştı
Spot piyasada elektrik fiyatları (25.03.2022)
Togg’a Antalya’da yoğun ilgi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 15 Kasım’da bitecek! – KIBRIS HABER
Ersin Tatar; “Türkiye, sorumluların yargılanması sürecinde de yanımızda”! – KIBRIS HABER
Uzun süreli elektrik kesintisi! – KIBRIS HABER
Ünal Üstel, ‘Deprem Yasası’ konusunda bilgilendiriyor! – KIBRIS HABER
Bakan Nebati: Yerli ve katma değerli üretimi artırmak için çalışıyoruz
Erdoğan’dan seçim mesajı: Tarihi yol ayrımındayız

Garanti BBVA 2022’de kârını yüzde 331 artırdı

Garanti BBVA 2022’de bir evvelki yıla nazaran net periyot kârını yüzde 331 artışla 58,5 milyar TL’ye çıkardı. Piyasanın beklentisi bankanın 2022’de 58,3 milyar TL kâr etmesi tarafındaydı.

Garanti BBVA 2022’de kârını yüzde 331 artırdı
CyborNFT
01.02.2023 09:20
0
A+
A-

Garanti BBVA 2022’de kârını yüzde 331 artırdı
Garanti BBVA 2022’de bir evvelki yıla nazaran net devir kârını yüzde 331 artışla 58,5 milyar TL’ye çıkardı. Piyasanın beklentisi bankanın 2022’de 58,3 milyar TL kâr etmesi istikametindeydi.

Garanti BBVA 2022’de net devir kârında beklentileri hudutlu da olsa aşan süratli bir artışa imza attı.

Bankadan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen finansal sonuçlara nazaran banka 2022’de 58,51 milyar TL net periyot kârı elde etti. 2021’de bankanın kârı 13,60 milyar TL olarak kaydedilmişti. Piyasanın 2022 yılına ait beklentisi ise Garanti BBVA’nın 58,28 milyar TL kâr elde etmesi istikametindeydi.

CyborNFT

2022’nin son çeyreğinde ise Garanti BBVA 19,8 milyar TL’lik net devir kârı açıkladı. 3. çeyrekte bankanın net periyot kârı 17,5 milyar TL olmuştu.

2022 yılı tamamında bankanın net faiz gelirinde de süratli artış kaydedildi. 2022’de net faiz geliri 83,32 milyar TL oldu. 2021’de bu kalemde 33,64 milyar TL’lik gelir yazılmıştı. Net fiyat ve kurul geliri de bir evvelki yıla nazaran yüzde 96 artışla 16,63 milyar TL oldu.

Mevduat ikiye katlandı

2022 sonuçlarına nazaran bankanın TL kredileri 2021 yılına nazaran yüzde 79 artışla 471,7 milyar TL’ye yükseldi. TL mevduatlar ise yüzde 138 artarak 424,1 milyar TL oldu.

Banka güçlü bir kâr artışı yaşamasına karşın kesimin genelinde görüldüğü üzere enflasyon oranında bir ortalama özkaynak kârlılığına imza attı. Sonuçlara nazaran 2022’de bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 51 oldu. 2021’de bu oran yüzde 23,2 olmuştu.

2022’de çekirdek sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 14,5 olurken, sermaye yeterlilik rasyosu da yüzde 16,8 olarak kaydedildi. Bilançodaki 8 milyar TL’lik hür karşılıklar dışarıda bırakıldığında sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 17,5 oldu.

2023’de ortalama özkaynak kârlılığını yüzde 28’in üzerinde bekliyor

Garanti BBVA 2022 finansal sonuçlarıyla birlikte 2023 yılına ait beklentilerini de açıkladı.

Buna nazaran, 2023’te yıllık TL kredi büyümesi ortalama TÜFE kadar bekleniyor. Dolar cinsinden yıllık yabancı para kredi büyümesinin ise 2023’te yatay olacağı öngörüldü. Çekirdek net faiz marjında 2023’te 185 baz puanlık daralma öngören Garanti BBVA net kredi riski maliyetine ait 2023 beklentisini de 100 baz puan olarak açıkladı.

Banka 2023’te net fiyat ve komitelerde ortalama TÜFE kadar büyüme beklerken operasyonel sarfiyatlar büyümesinin de yüzde 100 olacağını öngördü.

Bu beklentiler sonrasında banka 2023’te ortalama özkaynak kârlılığını yüzde 28’in üzerinde iddia etti.

CyborNFT
ETİKETLER: , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.