SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Gangsta’s Paradise müziğiyle tanınan rapçi Coolio 59 yaşında öldü

Gangsta’s Paradise müziğiyle tanınan rapçi Coolio 59 yaşında öldüGangsta’s Paradise isimli müziğiyle bilinen ABD’li rap müzikçisi Coolio, 59 …

Gangsta’s Paradise müziğiyle tanınan rapçi Coolio 59 yaşında öldü
Akacan The Mall
29.09.2022 09:07
0
A+
A-

Gangsta’s Paradise müziğiyle tanınan rapçi Coolio 59 yaşında öldü
Gangsta’s Paradise isimli müziğiyle bilinen ABD’li rap müzikçisi Coolio, 59 yaşında hayatını kaybetti.

Coolio’nun uzun müddettir menajerliğini yapan Jarez Posey, ABD medyasına açıklamasında, müzikçinin bir arkadaşının konutunda tuvalete gittiğini ve daha sonra yerde hareketsiz yatarken bulunduğunu söyledi.

Coolio 1980’lerde müzik yapmaya başlamış, fakat hip hop tarihindeki yerini 1995’te piyasaya çıkarttığı Gangsta’s Paradise müziğiyle almıştı.

Akacan The Mall

Sanatçının tam olarak neden öldüğü açıklanmadı. Lakin Posey, TMZ’ye yaptığı açıklamada, birinci müdahaleyi yapan sıhhat vazifelilerinin ani kalp yetmezliği olduğuna inandığını belirtti.

Gerçek ismi Artis Leon Ivey Jr, olan Coolio Gangsta’s Paradise müziğiyle Grammy mükafatı kazanmıştı. Müzik, Michelle Pfeffier’ın oynadığı Dangerous Minds sinemasının müzikleri ortasındaydı.

Şarkı daha sonra da çok dinlendi ve Spotify’da bir milyar defa dinlenme sonunu yeni aştı.

Şarkıcı vefatına kadar aktifti ve 90’lı yılların yıldızlarından Vanilla Ice ve Young MC ile birlikte turnedeydi. Vanilla Ice Twitter’daki iletisinde “Deliriyorum. Âlâ Dostum Coolio’nun vefat ettiğini yeni öğrendim” dedi.

COOLIO KİMDİR?

Coolio, Compton, Kaliforniya’da fabrika çalışanı Jackie Slater ve marangoz Artis Leon Ivey Sr. ikilisinin çocukları olarak dünyaya geldi. Anne ve babası boşandıktan sonra Coolio, Mona Park Compton gangsterleriyle birlikte gezmeye başladı. Fakat sanatçı hiçbir vakit gangster olmak için gayret göstermediği üzere, bir gangster kümesi içerisinde faal olarak yer almadı. Fakat tekrar de yirmi iki yaşında hırsızlık kabahatinden mahpus yattı.

Sanatçı daha sonra Los Angeles’ta yer alan KDAY isimli radyo kanalında tertipli olarak konuk olmaya başladı. Bu süreçte kokain sattığı için müzik hayatının başlangıcı sekteye uğradı. Tedavi sonrasında sanatçı farklı yerlerde çalışmaya başladı. Seksenlerin sonunda ise Kaliforniya’nın kuzeyindeki bölgelerden sorumlu olarak itfaiye bölüğüne katıldı.

MÜZİK HAYATI WC AND THE MAAD CIRCLE İLE BAŞLADI

Coolio müzik hayatına WC and the Maad Circle kümesinin üyesi olarak başladı. 1994 yılında bu kümesini terkeden sanatçı, It Takes a Thief isimli birinci albümünü satışa çıkardı. Albüm yayımlandıktan kısa mühlet sonra büyük bir tesir uyandırdı. O denli ki albüm, Amerikan albüm listesinde sekizinci sıraya kadar yükseldi. Albümde “Fantastic Voyage” ve “I Remember” üzere başarılı müzikler yer almaktaydı.

1995 yılında, birinci albümünün tesirleri sürerken Coolio, ikinci albümü Gangsta’s Paradise’ı yayımladı. Albüm dört defa platin plak kazanırken, albümle tıpkı ismi taşıyan tekli de Amerikan müzik listesinde bir numaraya yükseldi. Ayrıyeten müzik, Sakıncalı Fikirler isimli sinemada de yer aldı. Albümdeki “1, 2, 3, 4 (Sumpin’ New)” isimli müzik da tekli olarak satışa sunuldu. Bu müzik da birebir ülkede beş numaraya yükseldi.

1997 yılında sanatçı üçüncü albümü My Soul’u yayımladı. Albüm evvelki albümlerden daha düşük bir muvaffakiyet göstererek Amerikan albüm listesinde otuz dokuzuncu sırada yerini aldı. Albümden yayımlanan teklilerden yalnızca Johann Pachelbel’in “Canon in D” isimli yapıtıyla tıpkı temele sahip olan “C U When U Get There” isimli müzik listelere girmeyi başardı. Sonraki yıllarda da çalışmalarını sürdüren Coolio, 2002 yılında El Cool Magnifico ve 2006 yılında The Return of the Gangsta isimli albümlerini satışa çıkardı. Lakin her iki albüm de listelere giremedi. Sanatçı ayrıyeten 2005 yılında İngiltere’de düzenlenen MOBO Ödülleri’nde sunucu olarak misyon aldı.

Coolio 40 yıllık müzik mesleğinde sekiz stüdyo albümü kaydetti, bir Amerikan Müzik mükafatı ve üç MTV görüntü Müzik Mükafatı aldı.

UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖRMÜŞTÜ

10 Haziran 2008 tarihinde sanatçı, ruhsatsız araç kullanmaktan Hollywood’da yakalandı ve $10,000 ödeyerek özgür kaldı. 10 Mart 2009 tarihinde sanatçı yeniden bavulunda yer alan kokain yüzünden Los Angeles Havaalanı’nda tutuklandı.

Uyuşturucu bulundurması nedeniyle ağır, uyuşturucu kullanım edavatları bulundurması ve bavulunun araştırılmasına müsaade vermemesi nedenleriyle de hafif cürümler işlediği gerekçesiyle yargılandı. Bu olay sonrasında, sanatkarın Avustralya’da gerçekleşecek olan turnesi iptal oldu. Lakin 3 Nisan 2009 tarihinde suçlamalardan aklandı. Yeniden de on sekiz ay boyunca uyuşturucu tedavisi görmesi zarurî kural koşuldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.