SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo transferi için sarsıntı sebebiyle özel hazırlık yok

Galatasaray, devre ortası transfer devrinde Roma’nın İtalyan atakçısı Nicolo Zaniolo’yu takımına dahil etti. Sarı Kırmızılılar, 23 yaşındaki yıldız futbolcuyu dün gece saatlerinde İstanbul’a getirdi. Transferin maddi ayrıntıları ortaya çıktı.

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo transferi için sarsıntı sebebiyle özel hazırlık yok
Akacan The Mall
08.02.2023 10:52
0
A+
A-

Galatasaray’da Nicolo Zaniolo transferi için zelzele sebebiyle özel hazırlık yok
Galatasaray, devre ortası transfer devrinde Roma’nın İtalyan atakçısı Nicolo Zaniolo’yu takımına dahil etti. Sarı Kırmızılılar, 23 yaşındaki yıldız futbolcuyu dün gece saatlerinde İstanbul’a getirdi. Transferin maddi ayrıntıları ortaya çıktı.

Galatasaray, Roma’nın 23 yaşındaki yıldızı Nicolo Zaniolo’yu renklerine bağladı. Genç oyuncu dün akşam saatlerinde sıhhat denetimlerinden geçmek üzere İstanbul’a geldi.

Fanatik’in haberine nazaran; Galatasaray, ülkemizde yaşanan sarsıntı felaketi nedeniyle bu transfer için kulüp çalışanlarına özel bir hazırlık yaptırmadı. Zaniolo da zelzelede hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı bildirileri yayınladı.

Akacan The Mall

İtalyan futbolcuyla 4.5 yıllık muahede yapıldı. Resmi imzanın akabinde Zaniolo’nun teknik takımla ve yeni grup arkadaşlarıyla tanışacağı öğrenildi.

GALATASARAY’DAN DEV BONSERVİS!

İtalyan devi, kısa mühlet evvel Bournemouth’la yaptığı mutabakattan çok daha düşük bir bedelle Zaniolo’nun transferine onay vermek zorunda kaldı. Son sayının, 20-22 milyon Euro bandında değişebileceği belirtiliyor. Mukavelede muvaffakiyet bonuslarına da yer verilmesi bekleniyor.

İTALYA’NIN SON YILDIZI

1.90 uzunluğundaki solak yetenek Zaniolo, forvet gerisinde, kanatta ve ileri uçta misyon yapabiliyor. İtalya futbolunun yeni büyük starı olmaya adayken iki değerli sakatlık yaşadı. Lakin genç yetenek, bu sakatlıklardan güçlü dönmeyi başardı. Yeniden de bilhassa bu dönem inişli çıkışlı bir grafik ortaya koyan Zaniolo, taraftarların protestosuyla karşılaşınca Roma’dan ayrılmak istediğini açıkladı. Satışa çıkarılan Zaniolo’ya Bournemouth talip oldu ve son olarak 30 milyon Euro’luk teklif yaptı. Lakin İtalyan futbolcu bu kulüpte oynamak istemediğini söyledi ve ortalık karıştı.

İŞTE ZANIOLO’YU GALATASARAY’A GETİREN SÜREÇ

25 Mayıs’ta Zaniolo, Roma’nın Feyenoord’u 1-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi Finali’nde kadrosunun golünü atan isimdi. Ama yeni dönemde işler pek de istenildiği halde gitmedi.

SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE BAĞLAR AKSADI

İtalyan yıldız, kısa müddetli bir omuz sakatlığı sonrası 15 Eylül’de Roma’nın iç alanda oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçında Helsinki karşısına çıkmaya hazırlanıyordu. 14 Eylül’de Sky Sport’a konuşan Zaniolo, kontrat yenileme durumuna ait soruyu yanıtladı. Haziran 2024’te ekibiyle mukavelesi sona erecek Zaniolo, Roma’nın kendisine çok şeyler kattığını ancak kontrat yenilemek için daha vakit olduğunu belirtti.

BETIS MAÇINDA KIRMIZI KART

Zaniolo, dönemin birinci yarısında 13 lig maçında forma giyerken 1 gol atabildi. UEFA Avrupa Ligi’nde Real Betis’e karşı gördüğü kırmızı kart, onun 2 maçtan uzak kalmasına neden olsa da toplam 3 maçta 1 gol, 1 asistlik skor katkısı yaptı. Kupa da dahil toplam 17 maça çıkan İtalyan yıldız; 2 gol, 1 asistlik skor katkısı sağlayabildi. Bu da taraftarların kendisine yönelik yansısını arttırdı.

TARAFTARLAR YUHALADI

İtalyan yetenek için dönemin birinci yarısı pek uygun geçmemişti ki 2023 de şok bir reaksiyonla başladı. 12 Ocak’ta İtalya Kupası’nda Roma’nın Genoa’yı konuk ettiği maçta Nicolo Zaniolo’nun etkisiz imajı sonrası taraftarlar kendisini yuhaladı. Teknik yönetici Jose Mourinho, maçtan sonra bunun haksız bir reaksiyon olduğunu belirtse de bu, kendisinin son kere Roma forması giydiği maç oldu.

FIORENTINA MAÇINDA YOK!

12 Ocak’ta yaşanan bu yuhalanma sonrası Zaniolo, 15 Ocak’taki Fiorentina maçında forma giymedi. Bunun yaşadığı bir bağırsak enfeksiyonundan kaynaklandığı belirtildi.

SATIŞ GÜNDEME GELDİ

Yıldız oyuncunun Fiorentina maçına çıkmaması üzerine Roma, bir satış formülünü devreye sokma kararı aldı. Kulüp ve taraftarlar ile ortasında yaşanan tansiyon, kontratı 2024’te bitecek oyuncu için Ocak ayında bir satış ihtimalini doğurdu.

SPEZIA MAÇINA ÇIKMAK İSTEMEDİ

İtalya Serie A’da 19. hafta geldiğinde Zaniolo, bağırsak enfeksiyonu nedeniyle yaşadığı sorunu geride bırakmıştı ancak Spezia maçında oynamak istemedi. Zaniolo, kadrodan ayrılmak istediğini belirtti ama şimdi Roma’nın istediği teklif gelmemişti.

MOURINHO: KABUL EDİLECEK TEKLİF YOK

Zaniolo’nun forma giymediği maçta Roma, Spezia’yı 2-0 mağlup etti. Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Roma Teknik Yöneticisi Jose Mourinho, “Masada kulübün kabul edebileceği bir teklif yok. Bence Şubat ayında hala burada olacak” tabirlerini kullandı.

MILAN İSTEDİ

23 Ocak tarihinde Roma’nın göndermeye sıcak baktığı Zaniolo için Milan devreye girdi. 23 Ocak Pazartesi günü Milan’ın yetkilileri, Roma ve oyuncunun etrafıyla görüşmelere başlama kararı aldı. 24 Ocak’ta Milan’ın Sportif Yöneticisi Frederic Massara, Lazio maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Her fırsatı değerlendireceklerini lakin Zaniolo’nun Roma’dan transferinin çok şiddetli olduğunu belirtti.

TALEP 30 MİLYON EURO’YDU

25 Ocak’ta Milan ve Roma ortasında birinci temas gerçekleşti. Maldini ve Massara, Roma’nın talep ettiği 30 milyon Euro’nun katılığı konusunda bir temas sağladılar. Roma ise Bournemouth başta olmak üzere Premier Lig’den gelebilecek benzeri bir ilgiyi bekliyordu ve bu resmi manada gerçekleşti.

BOURNEMOUTH’U KABUL ETMEDİ

Bournemouth, Nicolo Zaniolo için 30 milyon Euro + bonuslar ve sonraki satıştan %10 hisse karşılığında Roma ile muahede sağladı. Milan ise bu teklifi karşılayamayacağını belirterek 26 Ocak’ta masadan kalktı. Bournemouth’un teklifi sonrasında Roma ile Zaniolo ortasındaki gerginlik, çatışmaya dönüştü. Menajerinin İngiliz grubu ile yaptığı görüşme sonrası İtalyan yıldız, teklifi reddetti. Roma cephesinde ise oyuncunun bu kararına reaksiyon vardı ve disiplin cezaları devreye girdi.

‘NE YAZIK Kİ KALACAK ÜZERE GÖZÜKÜYOR’

28 Ocak’ta Roma ile idmana çıkan Zaniolo, deplasmanda oynanacak kritik Napoli maçında forma giyemeyecekti. Roma’da basın toplantısında açıklamalarda bulunan Jose Mourinho, “Zaniolo bir aydır her gün ayrılmak istediğini söylüyor ancak ne yazık ki kalacak üzere gözüküyor. Ülkü durum, oyuncunun keyifli olması ve oburlarının de memnun olmasına imkan tanımasıdır” dedi. İngiliz takımı, transfer devrinin bitimine 48 saat kala hala Zaniolo’dan gelecek haberi bekliyordu. Ancak Zaniolo, 29 Ocak itibariyle kararında bir değişikliğe gitmemişti.

‘HAYIR’ DEMESİ BİZİ ZORA SOKTU

29 Ocak’ta DAZN’a konuşan Roma’nın Sportif Yöneticisi Tiago Pinto, “Nicolo, kulüpten ayrılmak istedi. Tahlil bulmak için her yolu denedik. Zaniolo’nun kabul ettiğimiz teklife ‘hayır’ demesi bizi zora soktu. Gitmezse tekrar takıma döner mi? Buna transfer periyodunun sonunda cevap vereceğim” tabirlerini kullandı. Roma, deplasmanda karşılaştığı Napoli’ye 2-1 mağlup oldu. Müsabaka sonrası açıklamalarda bulunan Jose Mourinho, “Aile içinde kendini uygun hissetmiyorsan ayrılmak zorundasın. Bunun için bir tahlil bulmalısın. Aile, bir ortada kalmak isteyen beşerler içindir” dedi.

ÖLÜM TEHDİDİ ALDI, KENTTEN AYRILDI

Zaniolo, 29 Ocak’ta vahim bir durum yaşadı. Aracına binmek üzereyken bir küme tarafından ANSA ajansının belirttiği halde hakaretlere ve vefat tehditlerine maruz kaldı. 30 Ocak Pazartesi günü Roma’da Zaniolo için idman yoktu. Kulüple bir görüşme gerçekleştirdi ve o gün idmana çıkmadı. Sıkıntı bir devir geçiren Zaniolo, Roma kentinden ayrılma kararı aldı ve birkaç gün geçirmek ismine La Spezia’ya gitti.

KADRO DIŞI KARARI

30 Ocak’ta Zaniolo artık Roma tarafından takım dışıydı. İdman yapmayı ve forma giymeyi reddettiği öğrenildikten sonra kulüp, bu istikamette bir karar aldı. Yaz aylarında yolların kesin olarak ayrılacağı Zaniolo için en az Bournemouth’un teklifi seviyesinde denk bir teklif gelmesi gerektiği tabir edildi. Kulüp, bu türlü bir teklif gelmezse oyuncuyu takım dışı tutmaya devam edecekti.

LEEDS’İN TEKLİFİNE RED!

30 Ocak’ta Leeds, devreye girdi. Diego Llorente transferinde gelişen münasebetler kullanılarak bir teklif yapıldı. İngiliz grubu, bir kredi yahut takas üzerinden teklifini sundu. Ama Roma, oyuncunun sırf bonservisiyle gidebileceğini ve bunun için 27.5 milyon Euro ile sonraki satıştan %10 hisse gerektiğini belirterek teklifi reddetti.

‘HAKKIMDA ÇOK ŞEY SÖYLENDİ, BİRÇOK GERÇEK DEĞİLDİ’

Roma’nın yıldızı, son günlerde yaşananların akabinde ANSA üzerinden bir mektup paylaştı. Roma’ya bir zeytin kolu uzatan Zaniolo, “Son haftalarda benim hakkımda çok şey söylendi, yazıldı ve birden fazla yanlışsız değildi. Gelecek bizim elimizde. Ben hazırım ve kendimi büsbütün Roma Ailesi’nin kararlarına bırakıyorum” tabirlerini kullandı. Roma, UEFA Avrupa Ligi’nin listesinde Nicolo Zaniolo’ya yer verdi ancak kulüpteki takım dışı durumu değiştirilmedi.

TRANSFERDE 5 ŞUBAT DETAYI

Sky Sport, 4 Şubat’ta Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Nicolo Zaniolo transferi için bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Muhteşem Lig’in devleri, İtalyan yıldızı kiralamak istediler lakin Roma, buna olumsuz karşılık verdi. Bu gelişme sonrası yalnızca bonservisiyle bir transfer ihtimali kaldı. 5 Şubat’ta Zaniolo, Galatasaray’a gitme ihtimaline sıcak baktığını belirtti ve bu durum, Roma ile anlaşmak isteyen Galatasaray’ın temaslarına sürat vermesini sağladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.