SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Galatasaray – Konyaspor maçı sonrası Mauro Icardi’ye tenkit okları!

Spor Toto Muhteşem Lig 26. hafta maçında önder Galatasaray, deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Öne geçtiği maçı kaybeden Sarı-kırmızılı ekibin 14 maçlık galibiyet serisi sona ererken Konyaspor da 9 maçlık 3 puan ve 6 maçlık gol atma hasretini sonlandırdı. Galatasaray’da Mauro Icardi’nin performansı reaksiyon çekerken Hürriyet muharrirleri Banu Yelkovan ve Engin Kehale, Konya’daki maçı köşelerinde kıymetlendirdi.

Galatasaray – Konyaspor maçı sonrası Mauro Icardi’ye tenkit okları!
Akacan The Mall
18.03.2023 10:40
0
A+
A-

Galatasaray – Konyaspor maçı sonrası Mauro Icardi’ye tenkit okları!
Spor Toto Muhteşem Lig 26. hafta maçında önder Galatasaray, deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup oldu. Öne geçtiği maçı kaybeden Sarı-kırmızılı ekibin 14 maçlık galibiyet serisi sona ererken Konyaspor da 9 maçlık 3 puan ve 6 maçlık gol atma hasretini sonlandırdı. Galatasaray’da Mauro Icardi’nin performansı reaksiyon çekerken Hürriyet muharrirleri Banu Yelkovan ve Engin Kehale, Konya’daki maçı köşelerinde kıymetlendirdi.

Süper Lig’in önderi Galatasaray, 26. hafta maçında deplasmanda Konyaspor’a 2-1 mağlup oldu. 31. dakikada Rashica’nın golüyle öne geçen Sarı-kırmızılı takım ikinci yarıda üstünlüğünü koruyamadı. 62. dakikada Soner ile eşitliği yakalayan Konyaspor, 90+3’te Oğulcan’ın golüyle galibiyete uzandı.

REKOR SERİ SONA ERDİ

Akacan The Mall

Galatasaray’ın 14 maçlık galibiyet serisi, Konya’da sona erdi. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa’ya mağlup eden Galatasaray, serisini 14 maça çıkarmış ve Beşiktaş’a ilişkin olan Harika Lig’de üst üste en çok maç kazanma rekorunu kırmıştı. Sarı kırmızılı ekip, 15 Ekim 2022’deki Kayserispor maçından bu yana birinci mağlubiyetini aldı.

Galatasaray’ın biten serileri:

14 maçlık Muhteşem Lig tarihinin en uzun galibiyet serisi
Resmi karşılaşmalardaki 17 maçlık galibiyet serisi
19 maçlık yenilmezlik serisi

KONYASPOR’UN GOL VE GALİBİYET HASRETİ DİNDİ

Galatasaray’ın rekor serisine son veren Konyaspor, geçen hafta ligden çekilen Hatayspor maçındaki 3-0’lık hükmen yenilgi haricinde uzun vakit sonra galibiyet aldı. İlhan Palut’un gönderilmesinin akabinde grubun başına getirilen Teknik Yönetici Aleksandar Stanojevic önderliğinde birinci kere kazanan Yeşil-beyazlı takım 600 dakika sonra golle tanışmış oldu.

ICARDI’NİN PERFORMANSI TARTIŞILDI

Konya’da 3 puan bırakan Galatasaray’da yıldız golcü Mauro Icardi performansıyla tenkit oklarının gayesi oldu. Ceza alanındaki bitiricilik kalitesini Konyaspor karşısında gösteremeyen Arjantinli golcüye toplumsal medyada reaksiyon vardı. İsmi sık sık magazin haberlerinde de geçen Icardi’nin aklının maçta olmadığı istikametinde yorumlar yapıldı.

BANU YELKOVAN: GALATASARAY BIRAKTIĞI YERDEN BAŞLAYAMADI

Teknik yönetici değişikliği sonrası da makûs gidişata dur diyemeyen, atak yollarında epeyce zahmetli, haftalardır değil puanı golü bile olmayan, 9 maçtır kazanamayan, ligin tahminen de en formsuz kadrolarından biri Konyaspor yenilgi serisine fiyakalı bir son verdi ve 14 haftadır puan kaybetmeyen, yıldızlar karması Galatasaray’ın rekor serisini sona erdirdi. Ligin kalan haftalarında Alanya ve Ankaragücü maçları dışında deplasmanı kalmayan, sonraki maçlarını ya meskeninde ya kentinde oynayacak Galatasaray için Konya’nın en kıymetli viraj olduğunu söyleyenlerin sayısı az değildi. Bu maçta yaşanacak mümkün bir puan kaybının, en yakın takipçisi ve Avrupa’dan elendikten sonra tüm konsantrasyonunu lige çevirecek Fenerbahçe ile olan puan farkını azaltması senaryosu bu maça çok bağlıydı.

iLK YARI YALNIZCA RASHiCA iYiYDi

İlk yarıya iki ekip da çok yeterli başlamadı. Geçen haftayı dinlenerek geçiren Konya, oyunun ve topun hakimiyetini büsbütün rakibine bırakmış görünüyordu. Buna karşılık, Kasımpaşa maçında lige verilen ortadan evvel bıraktığımız yerde olmadığı fark edilen Galatasaray’ın formsuzluğu devam ediyordu. İstatistik olarak görülen üstünlük, konum zenginliği yaratmadı, oyuna da yansımadı. Birinci 45’te Rachica hariç, güzel oynadı denebilecek bir oyuncu yoktu. Birinci yarının tek golü de Kerem Aktürkoğlu asistinde, ondan geldi aslında.

NELSSON’UN EKSiKLiĞi HiSSEDiLDi

İkinci yarıda oyunun ibresi büsbütün taraf değiştirdi. Savunmada aksadığı, bilhassa yer paylaşmada badireler yaşadığı sır olmayan Galatasaray birinci yarıda tahminen de çok konum olmadığı için yokluğu çok fark edilmeyen Nelsson’un eksikliğini ikinci yarıda bol bol hissetti. Sık sık çok geniş alanlarda Konyaspor’a yakalandı, yeşil beyazlıların haftalardır aradığı gol, 62.dakikada Bruno Paz’ın pasında bu dönem Muhteşem Lig’de birinci defa gol sevinci yaşayan Soner Dikmen’den geldi. Golden sonra, Okan Buruk büsbütün hamlesi düşünen bir kurguya dönünce, Konyaspor’un arayıp da bulamadığı kontrataklar peş peşe tehlike yaratmaya başladı. İki ofsayt gol sonrası, Oğulcan’ın uzaktan vuruşu Yunus’a çarparak kaleyi buldu. Galatasaray son vuruşlarda biraz daha yeterli olsa her şeye karşın kazanabileceği bir maçı uzun vakit sonra kaybetmiş oldu.

ENGİN KEHALE: SATRANÇ MAÇINI STANOJEVIC KAZANDI

Abraham Lincoln “Bana bir ağacı devirmek için 6 saat verin, birinci 4’ünü baltayı sertleştirmek ile geçiririm” der. Futbol, maç önü planlarını her vakit net görebildiğiniz bir oyun değil lakin dün akşam, iki teknik adamın neye hazırlandığını net bir formda görmek mümkündü. Stanojevic’in Konyaspor’u, Galatasaray’ın geçiş oyunlarındaki maharetini engellemek istemiş, kendi topla çıkışlarını uzun pas ve çizgilere yöneltmişti. Okan Buruk ise Nelsson’un yokluğunda Dubois ile savunmayı sağlamlaştırırken, İcardi’nin gerisinde rakip savunmanın gerisine sarkabilecek bir üçlü ile alandaydı: Kerem-Rashica-Barış Alper.

16 DAKiKADA 6 ŞUT ATTILAR

İlk 15 dakika alanda planı daha fazla işleyen taraf yeşil beyazlılardı. Pek üretmeyi başaramasalar da Galatasaray’ın tesirli olmasını engellediler. Sonraki 17 dakikada ise sarı kırmızı senfoni, kreşendo ilerledi. Birinci şutlarını 16. dakikada Sergio Oliveria’nın duran topunda İcardi’nin başıyla buldular. Sonraki 16 dakikada rakip kaleye 6 şut daha gönderdiler, biri gol oldu. Enteresandır, Galatasaray golü geçiş oyunundan bulmuş üzere gözükse da aslında konum Muslera’nın kale vuruşu kullanımı ile başladı. Okan Buruk’un öğrencileri 20 saniyede rakip kaleye giderken Ulusal Kadro aday takımına seçilen Abdülkerim Bardakcı’nın ayağının dışıyla verdiği pas en az bir asist kadar kıymetliydi.

SONER FIRSATI DEĞERLENDiRDi

Stanojevic, ikinci yarıya Diouf ile başlayıp rakip stoperleri rahatsız etmek istedi. Gerçekten gol, bu türlü bir durumda geldi. Dubois ile Abdülkerim’in ortasındaki uzaklığın uzadığı, ortalarına giren ya da rakip koşusunu takip eden -Torreira’nın sıklıkla yaptığı gibi- bir merkez oyuncusu olmadığı anda fırsatı kıymetlendiren Soner, skora beraberliği getirdi.

BU STİL MAÇLAR ARTMALI

Son yarım saat, Buruk’un galibiyet serisinin devamı için tüm riskleri aldığı, Konyaspor’un topun ardında kalıp kontra kovaladığı bir kısım oldu. Sarı kırmızılılar son dakikalarda savunma disiplininden kopunca, yanlışsız noktaya hareketlenen Oğulcan bahtının da yardımıyla yeşil beyazlı gruba galibiyeti getirdi. Hem maç önü hem maç içi teknik adamların atılımlarıyla adeta bir satranç maçı izledik. Bu şekil 90 dakikaların artması dileğiyle.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.