SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken kelamlar: Beraberlik bile Okan Buruk için riskli | Jorge Jesus’un Avrupa’daki gayeleri büyük | Şenol Güneş farkını gösterdi

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken kelamlar: Beraberlik bile Okan Buruk için riskli | Jorge Jesus’un Avrupa’daki maksatları büyük …

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken kelamlar: Beraberlik bile Okan Buruk için riskli | Jorge Jesus’un Avrupa’daki gayeleri büyük | Şenol Güneş farkını gösterdi
Akacan The Mall
01.11.2022 07:22
0
A+
A-

Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi dikkat çeken kelamlar: Beraberlik bile Okan Buruk için riskli | Jorge Jesus’un Avrupa’daki maksatları büyük | Şenol Güneş farkını gösterdi
Spor Toto Üstün Lig’de 12. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda 12. haftanın müsabakalarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- G.Saray, 3 haftalık galibiyet hasretini Karagümrük karşısında bitirdi. Sizce sarı kırmızılılar derbiye hazır mı? Maç için öngörünüz nedir?

Akacan The Mall

MEHMET ARSLAN: SÜREKLi ZORLANAN BiR EKİP OLDULAR

Galatasaray için uygun şeyler yazmak isteniz bile bu mümkün olmuyor. Hâlâ oyuncuya dayalı bir sistemleri var. Dönem başından beri bunu aşamadılar ve aşamıyorlar. Kanatları son derece yetersiz. Orta alan yaratıcılığı tekrar bir oyuncunun performansına bağlı kalıyor. Bu durum onları lig ve derbi için favori bir ekip havasına sokamıyor. Daima zorlanan bir kadro oldular. Ben derbi için evvel beraberlik sonra da Beşiktaş galibiyeti diyorum.

UĞUR MELEKE: ORTA SAHA HÂLÂ KIRILGAN

Hafta sonunda F.Bahçe birinci 11’de 5 yerli oyuncuya yer verdi. Beşiktaş tüm bir ikinci yarıyı 6 yerliyle oynadı. G.Saray’sa her hafta alana sürecek 3 yerli arıyor! Ben daima yabancı sınırlaması fikriyle savaştım ancak şayet bu türlü bir uygulama varsa, bunu transfer devri öncesinde de biliyorsanız, planlamanızı buna nazaran yapmalıydınız. G.Saray muhtemelen bu kış transfer periyodunda yerlilere yönelecek, artık bu 8+3 krizini aşacaklardır herhalde. Okan Buruk’un derbide orta alanda Torreira-Midtsjö-Oliveira üçlüsüne muhtaçlık duyabileceğini düşünüyorum. Hâlâ kırılgan görünüyor çünkü G.Saray orta alanı.

FIRAT AYDINUS: BERABERLiK BiLE BURUK iÇiN RiSKLi SONUÇ

Derbi öncesi Galatasaray için büyük bir moral oldu. Bu galibiyete taraftarın ve kadronun gereksinimi vardı. Tahminen de mevkisinin üçüncü alternatifi olan Emre Taşdemir‘in performansı 8+3 sisteminde Okan Buruk için büyük bir kar oldu. Grupların puan cetvelindeki yeri ve performans olarak durumları ne olursa olsun derbilerin havası diğerdir. Bu maça Okan hoca, futbolcular ve taraftarlar farklı bir motive ile hazırlanacaktır. Mesken sahibi olduğu derbide tek parolası galibiyet olacaktır. Zira teknik adam değişikliğinden sonra farklı bir konsantrasyonla derbiye çıkacak Beşiktaş karşısında değil yenilgi, beraberlik halinde bile Buruk hakkında kamuoyunda oluşturulan soru işaretleri çoğalacak üzere duruyor.

GÜNTEKiN ONAY: GOL SORUNU BiTER LAKİN…

Galatasaray, 33. dakikada 10 kişi kalan rakibine bilhassa ikinci yarıda çok ağır bir baskı kurdu lakin bulduğu konumların yalnızca 4’te 1’ini sonuçlandırabildi. Mauro İcardi ve Dries Mertens’in formlarını artırması, Juan Mata’nın da iştirakiyle gol sorunu da ortadan vakitle kalkacaktır. Galatasaray’ın sorunu; birinci 11’de 3 Türk oyuncu tercihi kimlerden yana olacak? Emre Taşdemir ve Emin Bayram Karagümrük maçında iş gördüler fakat derbide ofansif olarak çok daha güçlü bir rakibe karşı oynayacaklar.

2- Beşiktaş’ta teknik adam değişikliği sonrası hava olumlu. Güneş’in yine misyona gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

UĞUR MELEKE: SPORCUNUN ZEVK ALDIĞI BİR OYUN ORTAYA ÇIKTI

Aslında Şenol Güneş çok büyük bir mucize yaratmadı, futbolu seven, bu spora baş yoran, düzgün bir oyun seyretmek isteyen çabucak herkesin gönlünden geçenleri uygulamaya koydu. Beşiktaş’ın kaliteli takımının zincirlerini çözdü. Valerien İsmael’in tek tip oyun stratejisiyle zincirlediği yıldızlar özgürleşince de daha keyifli bir futbol çıktı ortaya. Atletin da, antrenörün de, seyircinin de daha fazla zevk aldığı bir oyun. Futbol ayakta ve ayakla oynanınca hoş.

GÜNTEKiN ONAY: YAPTIĞI AKILCI ATILIMLARLA birinci MAÇTA FARKINI GÖSTERDi

Şenol Güneş kadronun muhtaçlığı olan özgüveni daha birinci günden aşıladı. Daima golü düşünen mantalite ile de fark yarattı. Cenk Tosun’u son derece verimli kullandı ve Wout Weghorst’un da yükünü azalttı. Oyuna, yaptığı atılımlar ile de akıl koydu ve tek idmana çıkmış olmasına karşın 5 golle kazandı.

FIRAT AYDINUS: FUTBOLCULARIN HIRSI, iSTEĞi VE AZMi ÇABUCAK ARTTI

Takımda ve taraftarlarda bir güç yüklemesi olmuş üzere. Oyun sistemi ve futbolcuların teknik performansında çok fark beklemek yanlışsız olmazdı esasen. Ancak mental manada farklılık çabucak göze çarptı. Şenol Güneş’in gelişiyle oyuncuların alandaki hırsı, azmi, daha fazlasını yapma isteği çabucak arttı. Taraftar dahi kendine gelmiş. İsmael ile oluşan gelecek dertlerini bir tarafa bırakıp maç uzunluğu gruplarına dayanak verdiler. Lakin unutulmasın ki teknik adam değişikliği gruplarda bu çehreyi anlık değiştirmiş olsa da, Dünya Kupası ortasına kadar 2 haftalık süreci beklemek, kıymetlendirme ismine çok kıymetli olacak.

MEHMET ARSLAN: ŞENOL GÜNEŞ’Li BEŞiKTAŞ iÇiN ASIL İMTİHAN BU HAFTA

Yeni bir başlangıç yaptı Beşiktaş. Ve bu başlangıç ile birlikte bir anda birtakım futbolcular kendilerini 11’de buldu. Farklı değil mi? Neyse. Ümraniye maçını İsmail de grubun başında olsa kazanırdı Beşiktaş. Asıl test bu hafta. Oyunda değişen bir şey yok ancak tribün, futbolcu ve kenar idaresi ortasında hoş bir güç vardı. Tahminen de gereksinimi buydu Beşiktaş’ın. O enerjiyi tekrar hayata geçirdiler. Bu tıp değişimlerde birinci 1-2 hafta yükseliş çok doğal. Bundan sonrası Şenol Güneş’in ustalığına ve camiayı yönlendirebilmesine bağlı. Pazar günkü oyun lig için de, derbi için de kâfi değil.

3- Türk futbolunun gündeminde bir sefer daha yabancı hakem var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz yabancı hakem tartışmalarını?

FIRAT AYDINUS: GETiRiN GETiRiN BAKALIM MESELELER ÇÖZÜLECEK Mi?

Türk hakemliği için üzücü. Hakem ve VAR takımı ayrılmadan evvel altyapısı oluşturulmadan, öngörüsüz bir adım atılmıştı. Yabancı hakem konusunda da emsal şeyler yaşanacak üzere. Emel; muhakkak bir bölümü memnun etmek. Yabancı hakem getirildiğinde bütün kaygılar bitecek zannediliyor. Getirin getirin bakalım, tüm meseleler çözülecek mi görelim. Bu hayranlık nedir? Vallahi bize bizden daha fazla ziyan veren kimse yoktur. Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye giden hakemimizi oradaki gurbetçilerimiz nasıl karşıladı gördük. Sonuçlarının ne olacağına bakılmaksızın yabancı hakem denensin de herkes rahatlasın artık.

MEHMET ARSLAN: YABANCI HAKEM DEĞiL YABANCI YÖNETiCi GELMELi

Yakın tarihte birtakım yöneticiler, bir VAR operatörü için “Terör örgütü üyesi” demişti. TFF bu savlar için savcılığa başvurdu. Savcı, bu beyefendileri çağırdı, “İddianız önemli, anlatın” dedi. Nasıl bir tabir verdiler savcıya biliyor musunuz: “Valla biz de bir delil yok. O denli söylendiğini duyduk.” PES DEĞİL Mİ! Hakemler büsbütün ak kaşık değildir lakin maharetsiz yöneticilerin günah keçisidir. Tüm hatası onlara yüklerler olur biter. Bence yabancı hakeme değil, yabancı yöneticiye gereksinim var.

UĞUR MELEKE: TÜRK FUTBOLUNU ÇOK DAHA BERBAT GÜNLER BEKLiYOR

Türk futbolu o kadar makus yönetiliyor, o kadar akıl-izan ve mantıktan uzak kararlar alınıyor ki, bu hususta da makul bir rota bulunamamasına şaşırmıyorum. Bir küme varlıklı müteahhit, futbola 20-25 yıl onurla hizmet etmiş Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus üzere hakemleri istemediler. Sebepsiz bir kakofoni yarattılar. Artık de geriye kalanları istemiyorlar. Zira ne istediklerini bilmiyorlar! Meğer bu kadar gürültü çıkarmaya gerek yoktu, tahlil çok kolaydı: Kamil Abitoğlu, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Tarık Ongun, Bahattin Çakır üzere hakemliği bırakan kıymetli isimleri VAR odasına oturtacaktınız. Türk futbolu çok makus günleri geride bıraktı, daha makûs günler bekliyor.

GÜNTEKiN ONAY: SKANDAL KUSUR ARTIK YOK SORUN STANDARTSIZLIKTA

Bizdeki hakem kusurları ve VAR uygulamalarındaki standart Premier Lig’in dahi önünde. İngiltere’de, İtalya’da VAR’a karşın skandal yanılgılar oluyor. VAR sistemi varken kusurlar doğal ki olabilir lakin skandal hakem yanlışı artık olmuyor. Sorun standartsızlıkta. Yabancı hakem bir defa getirirsek işin içinden çıkamayız ve herkes yabancı ister.

4- F.Bahçe bir maç eksiği olmasına karşın başkan. 11 maçta 34 gole ulaştılar. Sizce bu çizgi sürer mi, Avrupa’da gaye ne olmalı?

GÜNTEKiN ONAY: JESUS, UYUŞUK FUTBOLUN DEĞiŞMESi iÇiN BiR ŞANS

Bu grafiğin devam etmemesi için hiçbir neden yok. Hatta kadro daha da gelişecektir. Jesus tüm oyunculardan, farklı formasyonlardan randıman alıyor. Her hafta söylüyorum: Jesus Türk futbolunda tüm ezberleri bozmaya devam ediyor ve adeta teknik adamlık dersi veriyor. Haftada 3 maç, yorgunluk, ağır takvim mazereti yok. Hakem konuşmuyor. Öne geçtikten sonra rölanti oyuna dönmüyor, daima başında rakip kale ve baskı var. Bence Jesus yalnızca Fenerbahçe için değil Türk futbolunda mantalitenin ve uyuşuk futbolun değişmesi için de bir talih.

MEHMET ARSLAN: AYNI KELAMI PEREiRA DA SÖYLEMiŞ LAKİN KIYAMET KOPMUŞTU

Jesus’un “Avrupa Kupası kazanamayız” sözlerini Pereria da söylemiş, kıyamet kopmuştu. Artık kimse sesini çıkaramıyor. Niçin? Korkuyorlar Jesus’u eleştirmekten. Meğer iki hoca da gerçekleri söylüyor. Lakin iki yüzlü bir eleştirmen gerçeği var bu ülkede. Biri başarılı diye susuyorlar, oburunu zayıf diye eziyorlar. Toplumsal medya linci üzere. Onun için eleştirmenlerden çok, hocaların kelamları daha değerli benim için. Fenerbahçe’nin 5-2’lik galibiyeti hoş lakin oyun temposu geçen haftalardan düşüktü. 103 gol rekoru için bu ortalamanın bir tık daha üstü gerekiyor.

FIRAT AYDINUS: FENERBAHÇE HAKKINDA Varsayım YAPMAK NİTEKİM iMKANSIZ

F.Bahçe’deki bu gidişat 1988-89 dönemindeki 103 gollü rekoru kırmaya aday. Bu çizginin sürüp sürmeyeceğini ve Avrupa’da nereleri hayal edilir sorusunun yanıtını bulmak ve bilmek sıkıntı. Zira buna yanıt verebilmek için Jesus’un ne yapacağını iddia etmek gerekiyor. Takımda bu kadar rotasyon yapması ve riskli oyun oynatması; kamuoyunun hatta kendi futbolcusunun dahi Jesus’un ne yapacağı hakkında iddia yapmasını engelliyor.

UĞUR MELEKE: AVRUPA’DAKi Gayelerinin BÜYÜK OLDUĞUNA EMiNiM

Perşembe akşamı dönemin en kritik maçlarından birine çıkacak Fenerbahçe. Şayet kümesi başkan bitirebilirlerse pekalâ gayeler büyütülebilir. Zira direkt son 16’ya kalmak hem Barcelona-Juventus-Atletico üzere devlerden bir müddetliğine daha uzak durmak, hem de Mart’a kadar daha rahat bir takvimle gitmek demek. Jesus’un mesleğinde 2 Avrupa Ligi, bir Kıtalararası kupa finali hezimeti var. Chelsea ve Liverpool’a uzatmalarda, Sevilla’ya penaltılarda kaybetti bu finalleri. Ben hocanın maksatlarının büyük olduğuna eminim.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.