SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mourinho ve Liverpool örneği! Muvaffakiyetin sırrı ‘sarı omurga’

Önder Galatasaray, Üstün Lig’in 20. haftasında Antalyasdpor’u meskeninde 2-1 mağlup ederek ligde arka arda 9; kupa dahil 12. galibiyetini aldı. Hürriyet muharrirleri Engin Kehale ve Uğur Meleke, köşelerinde bu müsabakayı kıymetlendirdi.

Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mourinho ve Liverpool örneği! Muvaffakiyetin sırrı ‘sarı omurga’
Akacan The Mall
22.01.2023 08:36
0
A+
A-

Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası Uğur Meleke’den Mourinho ve Liverpool örneği! Muvaffakiyetin sırrı ‘sarı omurga’
Lider Galatasaray, Muhteşem Lig’in 20. haftasında Antalyasdpor’u meskeninde 2-1 mağlup ederek ligde arka arda 9; kupa dahil 12. galibiyetini aldı. Hürriyet müellifleri Engin Kehale ve Uğur Meleke, köşelerinde bu müsabakayı kıymetlendirdi.

Spor Toto Muhteşem Lig’in 20. haftasında Galatasaray, Nef Stadyumu’nda konuk ettiği Antalyaspor’u 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 9 maça çıkarıp liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekibin gollerini 49. dakikada Mauro Icardi ve 59. dakikada Floranus kendi kalesine atarken konuk grubun sayısını 55. dakikada Luiz ADriano kaydetti.

Ligde üst üste 9. galibiyetini alan Galatasaray, puanını 45’e yükseltip liderliğini sürdürdü. 6 maçtır kazanamayan Antalyaspor ise 18 puanda kaldı.

Akacan The Mall

Hürriyet müellifleri Engin Kehale ve Uğur Meleke, köşelerinde bu müsabakayı kıymetlendirdi.

ENGİN KEHALE: YALNIZCA DÜZGÜN PLAN YAPMAK YETMEZ

Galatasaray’ın son haftalardaki formuna Antalyaspor’un eksikleri eklenince, maç öncesinde sarı kırmızılılar için rahat bir doksan dakika olacağı beklentisi ağır basıyordu. Sol bekte maça başlayan Emre Taşdemir dışında ülkü onbirin alanda olması, Nuri Şahin’in orta alanda yaptığı değişikliklerle birleşince esame listelerinde maç önü beklentisinin teyit edildiğini gördük.

NURİ ŞAHİN’DEN GERÇEK SİSTEM

Fakat birinci düdükle birlikte saha içindeki oyunun rahat olmayacağı anlaşıldı. Antalyaspor teknik heyeti, Galatasaray’ı düzgün tahlil etmişti. Sarı kırmızılıların saha içerisinde hem sayısal hem fizikî sorun yaşayabileceği bir numaralı bölge orta saha. Nuri hoca, bu bölgeyi kalabalık tutarak denetimi ele almak, Nakajima ve Mehmedi ile rakip savunma gerisine sarkarak oyunu daha geniş bir alana yaymak istiyordu. 18-19-20-28-29. dakikalar üst üste emsal formda tehlikeler yaratmayı başardı kırmızı beyazlılar. Bu kadar eksiğe karşın yanlışsız oyun planının hakkını vermek gerek.

KALiTESiYLE FARK YARATIYOR

Antalyaspor her ne kadar maç önü planlarını alana yansıtabilmiş olsa da Okan Buruk’un elindeki kalite her biçimde kendini muhakkak etti. Birinci 45 dakikanın tartışmasız yıldızı Helton Leite’ydi. Benfica mesleğinde nizamlı oynadığı tek dönemi Jorge Jesus ile yaşamış olan Brezilyalı, gelmeden evvel Portekizli hocanın fikrine başvurmuştur sanırım. Galatasaray çok düzgün oynayamadığı bir birinci yarıyı tekrar de Opta sayılarına nazaran 10 korner, 10 şut ve 0.83 gol beklentisi ile tamamlamayı başardı.

VER ICARDI’YE, KOŞ SANTRAYA

Merkezdeki bu eksikliği farkeden Galatasaray teknik heyeti, ikinci yarının başında Kerem’e güya içe yaklaşması gerektiği direktifini vermişti. Bir korner sonrasında geri dönüşte Kerem ile Rashica’nın yerlerini değiştirip bir müddet tıpkı biçimde kalmaları, Galatasaray’a maçın tekrar başlama düdüğünden iki dakika sonra golü getirdi. Esasen İcardi’yi tehlike hunisinde 2-3 sefer topla buluşturursanız, vuruştan sonra santraya koşmaya başlayabilirsiniz.

RAKiP YORULUNCA iŞi KOLAYLAŞTI

Antalya’nın duran top golüne kısa müddette kırmızı beyazlıların kendi kalesine attığı golle karşılık veren Buruk’un öğrencileri, sonrasındaki kısmı rakibin yorulması ve değişikliklerin akabinde kendi oyun sisteminden kopması nedeniyle rahat geçirdi. Net bir halde belirli oluyor ki; G.Saray’dan puan almak için hem kusursuz bir maç önü hazırlığı hem bunu alana yansıtacak yetenekli ayaklar hem de biraz şanslı günü yakalamak gerekiyor. Hal bu türlü olunca da ligde 9’da 9’luk rekor galibiyet serisi geliyor.

UĞUR MELEKE: KUSURSUZ BİR OYUN KURUCU OLARAK ABDÜLKERİM

Mourinho, 2008’de Inter’le anlaşıp Londra’yı terk etmiş lakin İngiliz medyasına Premier Lig’le ilgili görüşler vermeyi de bırakmamıştı. 2008-2009 dönemiyle ilgili Mourinho’nun şu yorumunu hâlâ anımsıyorum: “Artık Liverpool’un şampiyonluk vakti geldi çünkü nihayet gerçek bir omurga yakaladılar. Kaleci Reina, savunma başkanı Carragher, orta saha önderi Gerrard, santrfor Torres’le eksiksiz bir omurgaları var. Bir grubun omurgası yeterliyse etrafını tamamlamanız kolaylaşacaktır”.

GALATASARAY’IN ‘SARI OMURGA’SI

Liverpool o dönem şampiyonluğu kılpayı kaçırdı ve o omurga Mourinho’yu haklı çıkardı bir bakıma. Dünkü Galatasaray’ın “sarı omurga”sını izlerken o yorum geldi aklıma. Kalede Muslera, savunma önderi Nelsson, merkezde Torreira ve en uçta Icardi o denli âlâ bir yapı oluşturuyorlar ki, etrafındakileri taşıyabiliyorlar vakit zaman. Telaşsız önder Icardi yeniden gereğini yaptı dün. Torreira birinci devrede o denli kritik iki anda devreye girdi ki, bilhassa 37’deki müdahalesi gol kadar pahalıydı. Tahminen Galatasaray’ın kanatları orta tercihleri konusunda şahane bir günde değillerdi. Tahminen Rashica savruktu. Helton’a da takıldılar birkaç defa. Lakin her ne olursa olsun o omurganın performansı galibiyete yetti yeniden.

HÜCUMUN ANAHTAR ADAMI

Galatasaray’ın 12 maçlık bu kusursuz serisini tanım ederken sarı omurganın dışında bir diğer çok değerli isme daha parantez açmak gerekiyor: Galatasaray hamlesinin anahtar adamlarından Abdülkerim’e… Sarı kırmızılıların sol stoperi Abdülkerim’in Konya’daki oyun kurucu rolünü Galatasaray’a da taşıması çok uzun sürmedi, Aralık-Ocak sürecinde yaptığı uzun isabetli pas tercihleriyle Galatasaray’ın ofansif gücünün kıymetli bir modülü oldu. Abdülkerim şu anda ligin en formda yerli stoperi pozisyonunda.

NAKAJiMA ÇOK ZORLADI

Dün Antalyaspor bilhassa 2-1 sonrası Galatasaray savunmasına önemli sorunlar çıkardı. Tahminen Wright ve Fernando üzere iki kritik adam alanda değildi lakin Nakajima’nın suratı da epeyce zorladı Galatasaray savunmasının istikrarını. Şayet Nakajima’nın karşısında Torreira üzere bir makine olmasa, daha fazla üretim yapabilirdi Japon oyuncu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.