SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Frutti Extra Bursaspor’un muvaffakiyet hikayesi! Bu kadroya Euroleague yakışır – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.

Frutti Extra Bursaspor’un muvaffakiyet hikayesi! Bu gruba Euroleague yakışırBahçeşehir Koleji’nin FIBA Europe Cup’ı kazandığı, Anadolu Efes’in …

Frutti Extra Bursaspor’un muvaffakiyet hikayesi! Bu kadroya Euroleague yakışır – Kıbrıs Haber, Kıbrıs Habercide Okunur.
Akacan The Mall
05.05.2022 07:37
0
A+
A-

Frutti Extra Bursaspor’un muvaffakiyet hikayesi! Bu gruba Euroleague yakışır
Bahçeşehir Koleji’nin FIBA Europe Cup’ı kazandığı, Anadolu Efes’in EuroLeague’de dörtlü finale kaldığı günlerde Bursaspor da ULEB Eurocup’ta finale çıkarak ismini tüm Avrupa’ya ezberletti. Bu başarıda Lider Sezer Sezgin’in başarılı tahlilleri, antrenör Dusan Alimpijevic’in fevkalade taktikleri ve motivasyonu kıymetli rol oynadı. Timsah’ta sıradaki gaye EuroLeague’de oynamak.

Yetenek size maç kazandırır ama kadro oyunu ve zeka şampiyonluğu getirir”. Bu kelamlar dünya basketbolunun en büyük oyuncusu kabul edilen Michael Jordan’a ilişkin.

2015’te kurulan Frutti Extra Bursaspor, yalnızca 1 milyon dolarlık bütçeyle ABD’li eski basketbolcunun bu kelamını doğrularcasına Avrupa basketboluna damgasını vuruyor.

Akacan The Mall

Zeljko Obradovic üzere bir ustanın ellerindeki Partizan’ı hem de Sırbistan’da binlerce seyircisi önünde deviren, akabinde Cedevita’ya sahayı dar eden Bursaspor, Andorra’yı da 85-68 yenerek ismini finale yazdırdı. Pekala Bursa’nın bu tarihi başarısı nasıl geldi?

GÜVENDİLER VE 3 YIL UZATTILAR

Bursaspor, dönem ortasında getirdiği Dusan Alimpijevic ile o denli bir uyuştu ki, hem taraftarlar hem de Sırp başantrenör her maç adeta kucaklaştı. 36 yaşındaki bu genç koç ile muvaffakiyetin geleceğini öngören idare, basketbol üzere kısa kontratların tartıda olduğu bir sporda 3 yıllık mukavele uzatıldı.
Daha evvel Kızılyıldız’ı çalıştıran Alimpijevic, bilhassa Partizan deplasmanında oyuncularını motive ederek cinsin geçilmesini sağladı. O denli ki Cedevita maçının devre ortasında da basketbolcu John Holland, muhabirin “İlk yarısı nasıldı?” sorusuna, “Biz köpek üzereyiz. Biz pitbull’uz” diyerek hırsını gösterdi.

TOPLAMA SALONLA GELEN MUVAFFAKİYET

Başarılı çalıştırıcı, evvelki günkü maçın akabinde “İnanılmaz, bu bir peri masalı” tabirlerini kullandı ve muvaffakiyetlerini özetledi.

Kulüp Lideri Sezer Sezgin, daha evvel sponsorlar çekildikten sonra küme düşen kadroları yeterli tahlil etti. Uludağ İçecek Kümesi İdare Heyeti Lider Yardımcısı Ömer Kızıl’ın da grup üzerindeki çok olumlu etkilerilye kulüpte aile ortamı oluşturuldu.

Atatürk Spor Salonu’ndan çıkan parkeler ve Abdi İpekçi’den getirilen koltuklarla Bursa’da idman yapan kulüp, buna karşın Avrupa’da büyük bir muvaffakiyetin altına imza attı.

“MERDiVENLERi DEPARLA ÇIKTIK”

EuroCup’ta gelen muvaffakiyetin akabinde görüşlerine başvurduğumuz Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel, muvaffakiyetin aile ortamı sayesinde geldiğini belirtti.

ING Basketbol Üstün Ligi’ndeki üçüncü yıllarını geçirdiklerini belirten Yücel, kelamlarına şöyle devam etti:

“Her sene üzerine koyarak ilerliyoruz. Merdivenleri adeta deparla çıktık. Artık finale kadar geldik. Şampiyonluk tek maça bağlı ve tekrar deplasmanda olacak. Fakat bizim için büyük bir sorun değil bu. Partizan, Cedevita, Andorra üzere güçlü ekipleri dış dahada mağlup ettik. Mutlaka finalle yetinmiyoruz. İnşallah kupayı Bursa’ya ve ülkemize getiririz.”

“BURSA HALKI BiR KARAR VERMELi”

THY Euroleague’e katılma konusunda şu anda katılaşan bir durum yok. Euroleague idaresinin bizden görüş alacaklarını düşünüyoruz. Lakin o durumda Bursa kentinin bir karar vermesi gerekiyor. Büyük ölçüde buna bağlı bir durum oluşacak zira bütçe isteyen bir problem.”

Başantrenör Dusan Alimpijevic, maçın akabinde “Bu, Bursa kenti için, Frutti Extra Bursaspor kulübü için ve şahsî olarak bizler için bir peri masalı. Süper bir şey” dedi. Genç antrenör, “Rakibimize savunmada nasıl karşılık vereceğimizin değerli olacağını söylemiştim. Oyuncu olarak egonuzu cebinize koyup alana çıktığınızda savaşmanız gerekiyor. Bu ekip bunu yaptı” tabirlerini kullandı.

“BU GRUP BiR HARiKA”

Bursa’nın başarısı, yarı finraldaki rakip MoraBlanc Andorra’nın bile takdirini kazandı. Başantrenör Oscar Quintana, “Bursaspor olağanüstü bir grup. Çok hoş oynadılar. Savunmada ortaya hoş bir güç koydular” dedi. Bursa’nın son 16 tipinde elediği Partizan’ın başantrenörü Zeljko Obradovic de hayatının en ağır mağlubiyetlerinden birini yaşadığını belirtmişti.

BİNLERCE TARAFTAR KARŞILADI

EuroCup’ta finale yükselen Frutti Extra Bursaspor kafilesini, Barış Spor Salonu’nda binlerce taraftar karşıladı.

EuroCup’ta finale yükselen Frutti Extra Bursaspor, Bursa’da coşkuyla karşılandı. Andorra’dan dönen Yeşil-beyazlı kafile, Barış Spor Salonu’na gelir gelmez, binlerce taraftar meşaleler yakıp, tezahüratlar yapmaya başladı. Büyük bir coşkunun yaşandığı karşılama merasimi, spor salonunun içine de sarktı. Burada da oyuncular ve taraftar adeta bütünleşti. Bursaspor taraftarı, “O kupa Bursa’ya gelecek” tezahüratları yaparken, kupa kelamını de hem oyunculardan hem teknik heyetten hem de idareden aldı.


Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Hakikat, Tarafsız ve Şimdiki Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.
Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün Siyaset, Sıhhat, İktisat, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de fiyatsız bir halde okuyabilirsiniz.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.