SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ford’un birinci elektrikli ticari modeli E-Transit sınırdan indi

Ford’un birinci elektrikli ticari modeli E-Transit çizgiden indiAvrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik …

Ford’un birinci elektrikli ticari modeli E-Transit sınırdan indi
Akacan The Mall
08.04.2022 00:04
0
A+
A-

Ford’un birinci elektrikli ticari modeli E-Transit çizgiden indi
Avrupa’nın en güçlü elektrikli ticari aracı E-Transit’in üretimi, elektrik gücünün tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Kocaeli Fabrikaları’nda başlıyor. Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford’un Avrupa’daki elektrikli ticari…

Ford Otosan, Ford’un Avrupa’daki birinci elektrikli ticari aracı Ford E-Transit’i, Kocaeli fabrikalarında çizgiden indirdi.

Merasime, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Koç Holding A.Ş. İdare Heyeti Lider Vekili ve Ford Otosan İdare Şurası Lideri Ali Yıldırım Koç, Ford Otosan Genel Müdürü İtimat Özyurt ve Ford Otosan çalışanları katıldı.

Akacan The Mall

Ford Otosan, otomotiv endüstrisinin dönüşümündeki liderliğini elektrifikasyon sürecine de taşıyor. Daha evvel Gölcük Fabrikasında Plug-in Hybrid (PHEV) üretimi için yeni bir seri üretim sınırı açan Ford Otosan, burada üretilen Türkiye’nin segmentinde birinci PHEV ticari araçlarıyla milletlerarası mükafatlar elde etmişti. Geçen yıl Mart ayında açıklanan, elektrikli ve irtibatlı yeni jenerasyon ticari araç projelerine yönelik 10 yıl tesir müddetine sahip, 2 milyar Euro fiyatındaki yatırım planının kıymetli adımlarından biri ise, E-Transit’in üretimiyle hayata geçiyor.

Batarya montajı dahil Türkiye’de üretilen birinci tam elektrikli ticari aracın üretim sorumluluğu ile, Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları da Türkiye’nin birinci elektrikli araç entegre üretim tesisi pozisyonuna ulaştı. Elektrik gücünün tamamını yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Gölcük fabrikasında üretilen Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit, bu manada Ford Otosan’ın elektrifikasyon seyahatinde kıymetli bir kilometre taşı.

Bakan Varank: Elektrikli araç pazarından aslan hissesini almaya talibiz

Merasimde yaptığı konuşmada otomotiv endüstrisinin Türkiye’nin ihracatı açısından değerine değindi ve otomotivde yeni jenerasyon araçlara yanlışsız yaşanan dönüşümde, Türkiye’nin öncü olması gerektiğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şunları söyledi:

Bugün dönüşümün karşısında devletler bile direnemiyorlar. Direnmek yerin ahenk sağlamak takınılacak en hakikat tavır olacaktır. Her dönüşüm kendi içerisinde önemli zorluklar barındırır. Bizim üzere gelişmekte olan ülkeler için dönüşüm tıpkı vakitte büyük fırsatlar da demektir. En hoş örneğini insansız hava araçlarında yaşadık. Türkiye tahminen de birinci kere bir teknolojiye öncülük eden ülkeler ortasında yer almış durumda.

İklimin itici gücüyle birçok ülke büsbütün elektrikli araçlara geçiş noktasında takvimleri ortaya koydular. 2030 yılına geldiğimiz vakit dünyadaki elektrikli araç satışının tüm satışların yüzde 30’unu aşması bekleniyor. Ayrıyeten otonom ve temaslı araçlarda teknolojik gelişim hızla devam ediyor. Otomotivdeki potansiyelimiz yüksek, dünyadaki en büyük 14 üreticiden bir tanesiyiz. Ford Türkiye’de batarya yatırımı yapacağını, Koç Holding’in de buna ortak olma niyetini kamuoyuna ilan etti. Togg tarafından da binek araçlar batarya konusundaki gelişmeleri takip ediyorsunuz. Aspilsan yerlilik tüm batarya üretim tesisi silindirik pil üretme konusunda seri üretim kademesine gelmiş durumda yakında açılışını gerçekleştireceğiz.Elektrikli araç pazarından aslan hissesini almaya talibiz” dedi.

Ali Koç: Türk otomotiv endüstrisinin ulaştığı tepeyi kutluyoruz

Koç Topluluğu ve Ford Motor Company ortasındaki esaslı paydaşlığın simgesi Ford Otosan’ın ‘ilk’leri başarmaya ve bedel üretmeye devam etmekte olduğunu vurgulayan Koç Holding İdare Heyeti Lider Vekili ve Ford Otosan İdare Konseyi Lideri Ali Y. Koç ise şunları söyledi:

Topluluğu ve Ford Otosan olarak yalnızca bizim için gurur verici bir adım atmıyoruz, Türk otomotiv endüstrisinin geldiği noktayı ülkemiz endüstrisinin üretim ve insan gücü açısından ulaştığı tepeyi kutluyoruz” dedi.

Koç ayrıyeten, “Sayın Bakanımızı dün görmüşsünüzdür Togg aracını test etti. O da bizim otomotiv endüstrimizin gururudur. Bir gün sonra kısmet burada elektrik ticari araç kullanacak. Gururla söz etmek isterim ki Ford’un birinci elektrikli ticari modeli e-transitin ülkemizde Türk mühendis ve personelleri tarafından üretiliyor olması Türk Cumhuriyetinin birinci yıllarından itibaren adım adım büyüyen endüstrinin topyekûn neticesidir” diye ekledi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.