SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ferdi Genç Teşebbüsçü (BİGG) Spor Mükafatları sahiplerini buldu

Kişisel Genç Teşebbüsçü (BİGG) Spor Mükafatları, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen merasimle sahiplerini buldu. Merasimde, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, farklı kategorilerde eserler geliştiren işletmelere mükafatlarını verdi.

Ferdi Genç Teşebbüsçü (BİGG) Spor Mükafatları sahiplerini buldu
Akacan The Mall
25.01.2023 01:52
0
A+
A-

Bireysel Genç Teşebbüsçü (BİGG) Spor Mükafatları sahiplerini buldu
Bireysel Genç Teşebbüsçü (BİGG) Spor Mükafatları, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen merasimle sahiplerini buldu. Merasimde, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, farklı kategorilerde eserler geliştiren işletmelere mükafatlarını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortasında imzalanan “Bilimsel Araştırma, Girişimcilik ve Gençlerde Bilimsel Farkındalığın Artırılmasına Ait İşbirliği Protokolü” kapsamında BİGG Spor Mükafatları Müsabakası düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) merasime; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra hususla ilgili akademisyenler, spor dünyasının değerli isimleri, teşebbüsçüler ve spor markalarının üst seviye temsilcileri katıldı.

BAKAN VARANK: TEŞEBBÜSÇÜ RUHLU GENÇLERİMİZİ GÖRDÜKÇE BİZİM DE İNANCIMIZ TAZELENİYOR

Akacan The Mall

En güçlü sermayenin insan kaynağı olduğunu lisana getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye olarak gençlerimize gerçek manada güveniyoruz. İşte buradaki üzere fırsatları değerlendirebilen, zorluklara karşı dirayet gösterebilen ve teşebbüsçü ruhlu gençlerimizi gördükçe bizim de itimadımız tazeleniyor. Olağan sadece lafla gençlere güveniyoruz demekle yetinmiyoruz, onların önlerini açmak için gerekli adımları da atıyoruz. Bu kapsamda, odağında gençlerin yer aldığı birçok farklı proje ve programı paydaşlarımızla faal biçimde yürütmeyi sürdürüyoruz” sözlerini kullandı.

“HANGİ PROJELERİ GELİŞTİREBİLİRİZ ONUN İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ”

Binlerce gencin çip tasarımı, insansız su altı araçları, otonom sürü İHA’lar üzere stratejik teknolojilerde yarışarak hünerlerini sergilediğini belirten Bakan Varank, “Milli teknoloji ruhunu her yaştan insanımıza aşılamak için çalışıyoruz. Bu yüzden paydaş kurumlarla işbirliği penceremizi daima açık tutuyor ve yeni yeni hangi projeleri geliştirebiliriz onun için uğraş gösteriyoruz. Biliyorsunuz Deneyap Teknoloji Atölyelerini 81 vilayetimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı ile birlikte kurduk. Burada ortaokul ve lise düzeyindeki evlatlarımıza tasarım, kodlama, siber güvenlik üzere birçok farklı alanda eğitimler sunuyoruz. Deneyap Türkiye projesinde birinci teknoloji yıldızlarını mezun etmeye de başladık. Bu programı da genişleterek devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.

“CESUR OLUN, VARSA NİYETİNİZ EVVEL TEŞEBBÜSÇÜ OLMAYI DENEYİN”

“Cumhurbaşkanımızın önderliğinde daima birlikte uzun bir yola çıktık. Bu uzun seyahatte işbirlikleri gücümüze güç katıyor” diyen Bakan Varank, “Gençlerimiz bizim için değerli diyerek Gençlik ve Spor Bakanlığımızla omuz omuza verdik. Bir işbirliği protokolü imzaladık. Bilimin ışığında, Gençlik ve Spor alanında nitelikli Ar-Ge projelerinin sayısını artırmak, bu alanda ehil insan kaynağımızı geliştirmek için belirlediğimiz alanlardan biri de girişimcilikti. TÜBİTAK BiGG kapsamında, girişimcilerimizin ‘Spor Teknolojileri’ne yönelik yenilikçi fikirlerini ticarileştirmelerini destekleyeceğiz demiştik. İşte biz kelamımızı tuttuk ve bugün BİGG Spor Ödül Merasimi için bir ortadayız. Vakit zaman birtakım genç kardeşlerimiz bizden iş istiyor, ben nerede istihdam edilebilirim diye soruyor ben de onlara diyorum ki; ‘Cesur olun, varsa niyetiniz evvel teşebbüsçü olmayı deneyin, kendi işimin işvereni nasıl olurum bunun için çaba edin sonra bir yerde çalışmaya bakarsınız.’ Devletimiz teşebbüsçü olmak isteyen gençlere çok farklı dayanaklar sunuyor. Bu manada gençlere büyük imkanlar sunan programlardan bir tanesi TÜBİTAK’ın Kişisel Genç Teşebbüsçü Programı, yani TÜBİTAK BiGG. Bu programla 2 bini aşkın genç girişimciye bugüne kadar 500 milyon liranın üzerinde hibe verdik. Artık tıpkı başarıyı BİGG Spor programıyla da yakalamak istiyoruz. Bu programla spor alanında yenilikçi, özgün ve rekabetçi teknolojileri desteklemek üzere yola çıktık. Birçok alandaki 84 yenilikçi proje başvurusunu kabul ettik. TÜBİTAK ile Gençlik ve Spor Bakanlığı üç etapta bu müracaatları titizlikte kıymetlendirdi. Yenilikçi, özgün ve rekabetçi eserler geliştirerek birinci 20’ye giren teşebbüslerimiz bizden ödül almaya hak kazandı. Birinci 5’e giren girişimcilerimize toplamda 1 milyon lira para mükafatı veriyoruz. Bunun yanında sıralamaya giren başka girişimcilere mansiyon mükafatlarını ve teşekkür dokümanlarını takdim edeceğiz. Natürel burada mükafata layık görülen birbirinden bedelli projeler var. Son vakitlerde giderek yaygınlaşan giyilebilir teknolojilerden futbolda sanal gerçeklik uygulamalarına, profesyonel spor aletlerinden akıllı idman aygıtlarına kadar birçok proje ödül almaya hak kazandı. Bizim girişimcilerimiz isteyince ne kadar başarılı eserler ortaya koyabileceklerini her ortamda ispatlıyor. Münasebetiyle bu türlü cevval girişimcilere, bilhassa gençlere yeni muştular vermek de bizim boynumuzun borcu” sözlerini kullandı.

“HEDEFİMİZ BU PERİYOTTA YAKLAŞIK 2000 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENİN ARAŞTIRMA PROJELERİNE DAHİL OLMASI”

Bakan Varank, BiGG Spor kapsamında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir davete daha çıkacaklarını lisana getirerek, “Burada da birinci davetimize benzeri biçimde giyilebilir teknolojilerden, yapay zekaya, sensör teknolojilerinden, sıhhate farklı başlıklardaki müracaatları kabul edeceğiz. İnşallah bu programı klasik hale getirerek, spor alanında katma pahalı üretimde ivme kazanacağız. Başka bir müjdemiz de Stajyer Araştırmacı Burs Programına, yani TÜBİTAK Star programına dair. Lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde şahsen çalışarak deneyim kazandıkları TÜBİTAK Star programına, lise öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi de dahil ediyoruz. Bu kapsamda 2023 yılında Star Lisans, Genç Star ve Star Öğretmen olmak üzere 3 farklı davete çıkacağız. Lise ve lisans öğrencileri ile öğretmenleri 6 ay mühletle araştırma projelerine dahil ederek araştırma kültürü kazanmalarına dayanak olacağız. Gayemiz bu periyotta yaklaşık 2 bin öğrenci ve öğretmenin araştırma projelerine dahil olması” halinde konuştu.

“GİRİŞİMLERİNİ BÜYÜTMEK İSTEYENLERE ALTERNATİF FİNANSMAN İMKANLARI SAĞLIYORUZ”

Girişimcilerin her adımında tahlil ortağı olmak için çabaladıklarını kaydeden Bakan Varank, “Girişimlerini büyütmek isteyenlere alternatif finansman imkanları sağlıyoruz. İşte Tech-InvesTR, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bölgesel Kalkınma Fonu, İstanbul Bölgesel Teşebbüs Sermayesi Fonu, Bilişim Vadisi Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu bunlardan kimileri. Yalnızca, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte oluşturduğumuz TechInvesTR programı dayanağıyla kurulan beş teşebbüs sermayesi fonu 3,1 milyar lira büyüklüğe ulaştı. Bakınız şu anda dünya genelinde startup yatırımları azalırken Türkiye’de hamdolsun tam zıddı bir durum var. Teşebbüs sermayesi yatırımlarında son yıllarda yaşanan sıçrama tüm süratiyle sürüyor. Geçtiğimiz sene olduğu üzere bu sene de yaklaşık 1,6 milyar Dolar’lık teşebbüs sermayesi yatırımı çekerek verimli bir yıl geçirdik. Biliyorsunuz bizim oyun kesimimiz destan yazıyor. Şirketlerimiz kıymetli başarılara imza atarak milyar Dolar değerlemeyi aştılar. İnşallah bu başarılı yükseliş her alanda devam edecek. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemize kıymet katacak girişimcilerimizle, gençlerimizle güçlü ve büyük Türkiye maksadına hakikat emin adımlarla ilerleyeceğiz” diye konuştu.

BAKAN KASAPOĞLU: SPORUN GELECEĞİNE İSTİKAMET VERECEK TEKNOLOJİ TABANLI FİKİRLER BİRİNCİ KERE BİR ÇATI ALTINDA BULUŞUYOR

Sanayisiyle, üretimiyle, teknoloji atılımlarıyla, altyapı ve doğal kaynaklarıyla bir elmas üzere parlayan Türkiye’nin bugün spor teknolojilerinde yeni bir çağa adım attığını lisana getiren Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Ülkemiz sporda, yeni devrin işaret fişeğini yakıyor. Türkiye Yüzyılı’nda yalnızca sportif performans manasında dorukta olmayacağız. Ülkemizin yalnızca harika spor tesisleri ve çağdaş spor altyapısı anılmayacak. Türkiye, sporun tüm parametrelerinde; iktisadında, turizminde, endüstrisinde ve üretiminde parmakla gösterilen ülke pozisyonuna gelecek. Sporun teknolojiyle olan entegrasyonu güçlenecek ve spor altyapımız yeni ufuklara yelken açacak. Dokumacılığından ayakkabısına, elektronik takviye ekipmanlarından teknik idman gereçlerine, Engelli sporlarında performans artırıcı yüksek teknoloji eserlerden, yapay zeka uygulamalarına, yani kısaca sporda sanayi ve teknoloji manasında da Türkiye Yüzyılı’na ismimizi yazdıracağız. BİGG Spor Mükafatları bu gayenin birinci adımlarından biridir. Sporun geleceğine istikamet verecek teknoloji tabanlı fikirler birinci kere bir çatı altında buluşuyor” dedi.

“YERLİ VE ULUSAL ÜRETİMİMİZE İHTİMAM GÖSTERİYORUZ”

Sporda teknolojik manada yerli ve ulusal üretimin ehemmiyetine vurgu yapan Kasapoğlu, “Spor teknolojilerinde ne kadar yenilikçi olabilirsek, spor dünyasına ne kadar fazla özgün tahlil üretebilirsek, global spor iktisadında de gücümüz o oranda artacaktır. Bu nedenle her alanda olduğu üzere sporda da teknoloji tabanlı teşebbüslerimize, yerli ve ulusal üretimimize itina gösteriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu süreci 3 temel maksat kitle üzerinden, başka ayrı program ve uygulamalarla yürütüyoruz. Bu maksat kitlelerden birincisi akademisyenlerimiz. Spor bilimlerinde ve spor teknolojilerinde teorik altyapıda, ARGE’de ve sporun roket mühendisliğinin yapıldığı alanlarda üst seviye olma maksadımız var. Bu nedenle üniversitelerde bilim davetine çıktık. Birinci kez gerçekleştirilen TÜBİTAK 1001 Spor Araştırmaları Daveti’ne, akademi dünyamızdan 459 proje katıldı. 119 üniversite, 150 kurum ve 1213 akademisyen ve araştırmacı 11 farklı alanda projeler ürettiler. 31 projeye fon dayanağı sağladık. Bu yıl yeni araştırma davetine çıkıyoruz. Spor bilimleri alanında akademiye verdiğimiz takviyesi büyüterek sürdüreceğiz. Bir öbür gaye kitlemiz ise gençlerimiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimize bu bakış açısını kazandıracak, onların ufkunu açacak, onlara motivasyon sağlayacak, cesurca hareket etmelerine dayanak olacak uygulamalar hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZİN TEKNOLOJİYE OLAN İLGİLERİNİN VE BU MEVZUDAKİ MARİFETLERİNİN FARKINDAYIZ”

Girişimcilikte dijital teknolojiler ve inovasyon özelinde de kıymetli çalışmalar yürüttüklerine değinen Kasapoğlu, “Sayıları 500’e ulaşan gençlik merkezlerimizde gençlerimiz, dizayndan yazılıma, kodlamadan robotik mevzularına, dijital okur yazarlığa kadar pek çok eğitime fiyatsız bir biçimde erişebiliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve T3 Vakfı ile yürüttüğümüz, sayıları 104’e ulaşan Dene-Yap Teknoloji Atölyeleri, bu merkezlerde gençlerimize hizmet veriyor. Dijital bağlantı odaklı Genç Merkür Projesi’ni, gençlerin hayat marifetleri edinmelerini sağlayan Mentörüm GSB Programı’nı yürütüyoruz. Öte yandan girişimcilik temalı gençlik kampları hayata geçiriyoruz. Gençlerimizin teknolojiye olan ilgilerinin ve bu husustaki marifetlerinin farkındayız. Öte yandan Covid-19 pandemi sürecinde ‘evde spor teknolojileri’ üzerine yapmış olduğumuz projemiz var. Konutta kaldığımız fakat hareketsiz kalmamaya çalıştığımız o devirde, bilhassa oyunlaştırma metotları ve teknolojiyi kullandık. Gençlerimiz, projeleriyle spor yapmayı teşvik eden taşınabilir uygulamalar, sanal gerçeklikle sporun farklı branşlarını deneyim etmeye imkan sağlayan yazılımlar, fikirler geliştirdiler” açıklamasında bulundu.

“İHTİYACI SATIN ALARAK DEĞİL, ÜRETEREK KARŞILAMAK İSTİYORUZ”

“Başarılı genç girişimcilerimizi üniversite gençliğiyle buluşturuyor, gençlerin girişimcilik ekosistemini tanımalarına takviye oluyoruz” diyen Bakan Kasapoğlu, “Deneyim transferinin sağlanmasına yer oluşturuyoruz. Takımlar ortasında birçok spor teknolojisi girişimcileri de oluyor ve yaptıkları çalışmaları üniversite gençliğiyle paylaşarak, gençliğin bu mevzuya olan ilgisini güçlendiriyorlar. Ayrıyeten gençlerimiz de spor girişimciliği üzerine Geleceği Tasarlama Atölyelerinde eğitimler alıp, fikirlerini uzman girişimcilere sunuyorlar. Spor teknolojilerinin geliştirilmesi maksadıyla ele aldığımız 3’üncü amaç kitlemiz ise sanayicilerimizdir. Bu maksat kitleye yönelik birinci adımımız, yurt dışından ithal edilen spor gereçlerinin ülkemizde üretilebilecek duruma getirilmesi çalışmaları oldu. Zira spor branşlarının icra edilmesi için bu gereçlere gereksinim var ve bu muhtaçlığı satın alarak değil, üreterek karşılamak istiyoruz. Spor materyalleri ve ekipmanlarının yerlileştirilmesi ile spora erişimin önündeki en değerli pürüzlerden birini ortadan kaldırmış olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte İthal Spor Gereçlerinin Yerlileştirilmesi Projesi’ni hayata geçirdik. Akabinde öteki branşlar için de ARGE süreçlerine sürat verdik. 28 spor federasyonumuz ile geniş kapsamlı bir çalışma içerisindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte satranç, tenis, kayak, okçuluk, yelken ve kano üzere birçok branşta onlarca eser için yerlileştirme adımları atılmış olacak” dedi.

“TAKİP EDEN DEĞİL, TAKİP EDİLEN BİR GENÇLİK DEVRİ BAŞLIYOR”

Gençlerin yanlarında olduklarına değinen Bakan Kasapoğlu, “Artık gençliğimiz için üretme, çağa taraf verme devri başlıyor. Takip eden değil, takip edilen bir gençlik periyodu başlıyor. İnanıyorum ki pırıl pırıl gençlerimiz azim ve kararlılıkla güçlü Türkiye mefkuresine gerçek emin adımlarla yürümeye devam edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz de bütün varlığımızla gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. BİGG Spor Ödülleri’nde birinci 5’e giren firmalarımız bugün ödülleriyle buluşuyor. Derecede yer alamamış lakin süper fikirleriyle programın niteliğini artırmış firmalarımız var. Tüm iştirakçiler, alanlarında özgün ve yenilikçi, her biri birbirinden pahalı eserler geliştirdiler. Türkiye olarak bu alanda önümüzün son derece açık olduğunu söz etmem gerekir. Tüm firmalarımızı ve girişimcilerimizi yürekten kutluyorum” halinde konuştu.

84 TEKNOLOJİK TEŞEBBÜS MÜRACAATTA BULUNDU

TÜBİTAK dayanaklı, sporla alakalı tüm alanlarda yenilikçi yaklaşımların geliştirilmesi, teknolojik girişimciliğin desteklenmesi, spor teknolojileri alanında farkındalığın artırılmasını amaçlanan müsabakaya, “Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları”, “Sporda yapay zeka uygulamaları”, “Sporda giyilebilir teknolojiler”, “Bireysel ve ekip takip-analiz sistemleri”, “Sporda idman, rehabilitasyon ve sıhhat teknolojileri”, “İthal spor gereçlerinin yerlileştirilmesi” ile “Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri” kategorilerinde toplam 84 teknolojik teşebbüs başvurdu. Teknoloji ile sporun buluştuğu gecede, birinci 5’e girenler toplamda 1 milyon lira mükafatı ile BİGG Spor kupasının sahibi oldu. 6-10’uncu sırada yer alan yarışmacılara mansiyon mükafatı, 11-20’inci sıralarda yer alan yarışmacılara da teşekkür evrakı verildi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.