SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe’nin Jorge Jesus planı ortaya çıktı! Kontrat karşılığı…

Fenerbahçe’nin Jorge Jesus planı ortaya çıktı! Kontrat yanıtı…Fenerbahçe’de epeyce başarılı bir başlangıç yapan Jorge Jesus’un mukavelesiyle …

Fenerbahçe’nin Jorge Jesus planı ortaya çıktı! Kontrat karşılığı…
Akacan The Mall
30.10.2022 10:52
0
A+
A-

Fenerbahçe’nin Jorge Jesus planı ortaya çıktı! Kontrat yanıtı…
Fenerbahçe’de epeyce başarılı bir başlangıç yapan Jorge Jesus’un mukavelesiyle ilgili idarenin planı ortaya çıktı. Her periyot talipleri olan Portekizli çalıştıcının ismi dev ulusal gruplarla anıldığı için Fenerbahçe elini çabuk tutmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta Portekiz Gazetesi A Bola, Fenerbahçe ’nin, Jorge Jesus’un kontratını 2026’ya kadar uzatmak istediğini sav etmişti. Bu haberind etayları ortaya çıktı.

1 YILLIK KONTRAT İMZALADI

Akacan The Mall

Geçen dönemi İsmail Kartal idaresinde tamamlayan fakat dönem sonu deneyimli teknik adam ile yolların ayrılmasının akabinde Ali Koç ve idaresi teknik yönetici arayışlarına başlamıştı. Uzun uğraşlar sonucu Fenerbahçe, Jorge Jesus ile anlaşmış ve Portekizli çalıştırıcı ile 1 yıllık mukavele imzalanmıştı.

LİGDE VE AVRUPA LİGİ’NDE LİDER

Sarı-Lacivertliler, geçen dönem Avrupa’da büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Avrupa Ligi D Grubu’nda Frankfurt ve Olympiakos’un ardında kalan Fenerbahçe, tarihinde birinci defa bu turnuvada kümeden çıkamamıştı. Yoluna Konferans Ligi’nden devam eden Kanarya, burada da Çek temsilcisi Slavia Prag’a elenmişti.

Bu dönem Jorge Jesus, her ne kadar kendileri için lig şampiyonluğunun en kıymetli maksat olduğunu söylese de Avrupa Ligi’nde de tarihi bir muvaffakiyet geldi. Sarı-lacivertliler, 3. torbadan girdiği B Grubu’nda Dinamo Kiev, Rennes ve AEK Larnaca ile eşleşti. Fenerbahçe, birinci sefer Avrupa Kupaları’nda bir küme etabından 4 maç sonunda çıkmayı garantiledi. Son olarak Rennes karşısında 3-0 mağlup duruma düşüp beraberliği kyrtaran Fenerbahçe, son maçlar sonunda kümesi önder tamamlayıp play-off tipini atlayarak son 16 ekip ortasına kalmayı hedefliyor.

HER MAÇ ROTASYON

Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde art geriye maçlarını kazanan Fenerbahçe’de teknik yönetici Jorge Jesus’un uyguladığı rotasyonlar futbol kamuoyunda bir numaralı gündem oldu. Portekizli çalıştırıcı vazifeye başladığından beri 19 resmi maçta daima farklı 11’ler alana sürdü.

HENÜZ RESMİ TEKLİF YOK ANCAK…

Fanatik’in haberine nazaran Fenerbahçe, Portekizli hocaya şimdi resmi bir teklif yapmadı. Lakin camiayı her manada farklı bir havaya sokan 67 yaşındaki hocayla uzun yıllar birlikte çalışma isteği epey fazla.

Gittiği tüm kulüplerde birinci devrindeki 1 yıllık imza geleneğini Fenerbahçe’de de sürdüren Jesus’un ise kontrat için dönem sonunu bekleyeceği konuşuluyor. Deneyimli hocanın bu mevzuyla ilgili, “Her geçen gün daha düzgüne gidiyoruz. Fakat şimdi bir şey kazanmadık. Evvel kupaları kazanalım, Mayıs ayında da görüşelim” dediği öğrenildi. Tecrübeli hocanın, kendisiyle muhtemel yola devam edilme sürecinde yalnızca saha içi sonuçları değil, her açıdan bir kıymetlendirme yaparak kararını vermesi bekleniyor.

TALİPLERİ DAİMA VAR! PORTEKİZ VE BREZİLYA…

Jorge Jesus, her vakit talipleri olan bir teknik adam. Jesus an itibariyle hem Brezilya hem de Portekiz Ulusal Takımları’nın hoca adayları ortasında yer alıyor. Ayrıyeten Flamengo’nun da, kendilerine kupalar ve oyun manasında tarihi bir devir yaşatan Jesus’u her vakit akıllarının bir kenarına koydukları biliniyor.

JESUS: ‘İŞLER YOLUNDA GİDERSE…’

Jesus, basın toplantısında yaptığı açıklamada kontratla ilgili şu tabirlere yer vermişti:

“Fenerbahçe’nin sahiden sahip olduğu bütün kaideler en üst düzeyde ve dünyanın en yeterli kulüplerindeki koşullar burada var. Ben de şanslıyım ki daima büyük ekiplerde çalıştım ve bu kıyası yapabiliyorum. Oyuncuların, hocaların makus sonuç almak için hiçbir mazereti yok. Burada yeterli sonuçlar alabilmek için her türlü kaideye sahibiz. Kontrat konusuna gelirsek de bu benim için bir yenilik değil, ben Portekiz dışında çalıştığım her grupta 1 yıllık kontrat yaparım, hiçbir vakit daha fazla yapmam. Zira birinci yıl hem kulüp hem Lider hem de antrenör için aslında adaptasyon yılıdır. Doğal ki benim için en değerli şey maddiyat değil, benim için en değerli şey; işin sportif kısmıdır. Bir yılın dışında sahiden işler yolunda giderse kontrayı yenileyebiliriz. Dediğim üzere bu yaptığım şey benim için yeni bir durum değil, Portekiz dışında çalıştığımda her vakit bunu yaptım.’

OYUNCULARIN İTİMADI TAM

Takımın kısa müddette büyük bir hürmetini kazanan Jorge Jesus, antrenmanlarda ne kadar disiplinli ise saha dışında da bir o kadar babacan bir hal sergiliyor. Oyuncular, Portekizli teknik adamın forma adaletini güvenirken, onun çalışma sisteminin kendilerini geliştirdiklerini düşünüyorlar.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.