SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

“Fenerbahçe’de nabız daima 150, vites küçültmeyi bilmeli”

“Fenerbahçe’de nabız daima 150, vites küçültmeyi bilmeli”Spor Toto Harika Lig’de birinci hafta tamamlanırken Hürriyet muharrirleri Mehmet Arslan …

“Fenerbahçe’de nabız daima 150, vites küçültmeyi bilmeli”
Akacan The Mall
10.08.2022 07:22
0
A+
A-

“Fenerbahçe’de nabız daima 150, vites küçültmeyi bilmeli”
Spor Toto Harika Lig’de birinci hafta tamamlanırken Hürriyet muharrirleri Mehmet Arslan, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Fırat Aydınus müsabakaları kıymetlendirdi.

Fenerbahçe, Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalarak döneme puan kaybıyla başlarken Uğur Meleke, Jorge Jesus’un takım tercihi hakkında “Jesus sanırım ağustos ayı içinde tam 8 maç oynanacak olmasını dikkate alarak Ümraniye karşısında yeni transferlerden Peres, Gustavo ve King’i birinci 11’de oynattı. Geçen dönemi uygun futbolla bitiren gruba bu kadar ani neşter gerekli miydi, tartışılır. Fenerbahçe çok tempolu oynuyor, nabız daima 150. Büyük kadrolar bazen oyunun vitesini küçültmeyi, nabzı düşürmeyi bilmeli.” yorumunda bulundu. 

1- Beşiktaş, transfer tahtası kapalı Kayseri’yi 90+6’da geçti ve taraftarını şad edemedi. Beşiktaş’ta eksik ne? Teknik grup mi, takım mu?

Akacan The Mall

UĞUR MELEKE: iKiNCi BiR PEREiRA Sineması iZLiYORUZ

Maalesef ikinci bir Pereira sineması izliyoruz. Beşiktaş, göz nazaran göre kendi doğrularına tapan ve diğer fikirlere kapalı bir teknik adamı misyona getirdi. Ona inandığı doğrulara uygun bir oyuncu havuzu vermedi. Artık de uzun yıllardır denemediği bir oyunu oynatmaya zorluyor bu tek fikirli hocayı. Evet Valerien İsmael bir Terminatör, ancak kendi doğrularının Terminatörü! Kendi tarzını yok ediyor şu anda. İngiltere’de her sene ‘görevine son verilecek birinci teknik adam’ anketleri yapılır. Hatta bu yıl da yapılıyor ve favori Lampard görünüyor. Bu anket Türkiye’de yapılıyor olsaydı benim favorim üzülerek İsmael olurdu.

GÜNTEKiN ONAY: YERLi ROTASYONU YETERSiZ

Açıkçası Kayserispor alanda ne yaptığını bilen, organize bir ekip görüntüsündeydi ve Beşiktaş bu türlü bir grup karşısında bilhassa birinci yarıda çok zorlandı. Beşiktaş’ın yabancı oyuncuları çok kaliteli fakat yerli rotasyonu dar ve fark yaratmıyor. 8+3 kuralı görünen o ki en çok Beşiktaş’ı zorlayacak. Weghorst, Saiss ve Masuaku birinci imtihanlarını muvaffakiyetle geçtiler. Lakin Beşiktaş orta alanı üretkenlikten ve beklenen pas akıcılığından epey uzaktı. Muleka da birinci maçında sol kanattaki durumu ziyadesiyle yadırgadı. Valerien İsmael’in Weghorst’un ceza alanı içindeki yalnızlığına deva bulması kaide.

FIRAT AYDINUS: DEFANSA VE ORTA ALANA Destek ŞART

Dünya futbolunda başrol artık oyunculardan fazla teknik yönetici rollerinde. Bizde de Çağdaş Atan, İlhan Palut, Recep Uçar üzere yeni isimler ‘takım kimliği’ yaratma konusunda başarılı. 3 büyük hegemonyasını bitirme, makası daraltma ismine çağdaş vizyon sergiliyorlar. Hayatını 3’lü savunmayla geçiren Valerien İsmael’in Beşiktaş’ta 4’lüye evrilme konusu bu türlü giderse 42 hafta tartışılacak gibi! Forvet çizgisi isimleri etkileyici ancak durum hazırlayamadıktan sonra iş lakin jeneriklik gole kalıyor. Hafta sonundaki oyun gösterdi ki Beşiktaş’ın defans ve orta alana birer destek yapması koşul.

MEHMET ARSLAN: SORU iŞARETLERi SÜRÜYOR

Tıpkı Galatasaray üzere bir manzara verdi Beşiktaş. Kazandı ancak soru işaretlerini silemedi. Kadro olma ıstırabı yaşıyorlar. Bir yanda transfer tahtası kapalı Kayseri’nin Çağdaş Atan ile ulaştığı düzey, öteki yanda yeni transferlerle Beşiktaş’ın ulaşamadığı düzey. Elbette her kadro gelişme kaydedecek şimdi çok erken. Fakat en çok gelişme kaydetmeye muhtaçlığı olan grup Beşiktaş.

2- Jorge Jesus, Ümraniyespor önünde tam 6 yeni transferi birinci 11’de oynattı. Nasıl buldunuz Fenerbahçe’nin yenilerini?

UĞUR MELEKE: YENiLERiN ŞAŞKINLIĞI Bilhassa DEFANSI ETKiLEDi

F.Bahçe, ağustos ayı içinde tam 8 maç oynayacak ve sanırım Jesus bu takvimi göz önüne alarak Ümraniye maçında Peres, Gustavo ve King’i 11’de bir ortada kullandı. Fakat bu futbolcuların şaşkınlığı, bilhassa savunmada aksaklılar ortaya çıkardı. Geçen dönemi âlâ futbolla bitiren kadroya bu kadar ani bir neşter gerekli miydi, tartışılır. F.Bahçe çok tempolu oynuyor, nabız daima 150. Bu elbette bir büyük grup hali. Lakin büyük ekipler vakit zaman da oyunun vitesini küçültmeyi, nabzı düşürebilmeyi bilmeli.

FIRAT AYDINUS: SAVUNMA VE ORTA SAHA YETMEZ ‘iYi ATAN’LARA muhtaçlık VAR

Savunma ve orta sahayı çok âlâ isimlerle inşa etseniz de tabela için ‘iyi atanlar’a muhtaçlık var. Valencia ve King bu isimler mi, tartışılır. 2-1 öne geçse dahi Ümraniyespor oyun istikrarını kaybetmeyince ve bilhassa de orta alan denetimini eline alınca her geçen dakika F.Bahçe’nin kadro uzunluğunu uzattı. Uzun toplara mahkum etti. Rossi ısrarı yerine 10 numara Arda’ya talih verilmeli. Yeniler için ferdi bir form değerlendirmesi güç. Vakte gereksinim var. Ayrıyeten bu maç gösterdi ki; Fenerbahçe Kim Min-Jae’yi çok arayacak dönem boyunca.

MEHMET ARSLAN: iLK MAÇ HAYAL KIRIKLIĞI ANCAK ENSEYi KARARTMAYA GEREK YOK

Yeni transferler, yeni hoca, “Bomba üzere bir F.Bahçe geliyor” beklentisi yarattı. Birinci maç bir hayal kırıklığı. Lakin bu ekip için, Çetin Altan ustamızın dediği üzere; “Enseyi karartmaya gerek yok.” Takım derinliği, kalitesi şampiyonluğun en büyük adayı olarak onları gösteriyor. a-) Savunmada ahenk meseleleri var. b-) Uğur Meleke’nin dediği üzere maç bitecekmiş üzere telaşlı ve süratli oynuyorlar. Bu eksiklerini kapattıkları an, Trabzonspor ile birlikte en güçlü şampiyonluk favorisi olurlar.

GÜNTEKiN ONAY: GUSTAVO ÇOK AĞIR, PERES DE TEK Ataklı VE SAKAR

MütevazI Ümraniye karşısında yenilerin hiç fark yaratamadığını gördük. Gustavo çok ağır, Peres de tek atılımlı ve sakar bir oyuncu. Arao da kendisine verilen çok geniş bir alanı denetim edecek tempoda ve çabuklukta değil. Jesus neden Zajc’ı birinci 11’de kullanmıyor, anlamıyorum. F.Bahçe’nin birinci maçında meskeninde alt ligden gelen bir rakipten 3 gol yemesi düşündürücü. Jesus’un vakte muhtaçlığı var lakin maç takvimi kırıcı ve ağır.

3- Antalya’da zorlanmasına karşın son dakika golüyle kazanan G.Saray olumlu sinyaller verdi mi? Mertens ve Torreira kadroya neler katar?

MEHMET ARSLAN: HER MAÇI GOMiS’i SON ANDA OYUNA ALIP KAZANAMAZSIN

Antalyaspor Nuri Şahin ile düzey atladı. Deplasmanda onlara karşı galibiyet alarak lige başlamak büyük muvaffakiyet. Fakat Galatasaray’ı geçen dönemin Galatasaray’ından farklı kılan bir gelişme göremedim. Kadro olma derdini savunma dahil her alanda yaşamaya devam ediyorlar. Yeni transferlerin kadroya yapacakları katkıya çok muhtaçlıkları var. O katkı Galatasaray’ın geleceğini belirler. Her maçı son anda Gomis’i oyuna alarak kazanamazsınız.

GÜNTEKiN ONAY: SAVUNMA GERİSİNE ATILAN TOPLARDA SORUN YAŞIYORLAR

Galatasaray’ın güçlü ve oturmuş bir kadroya karşı kazanarak başlaması değerli. Muslera’nın maçın kahramanı olması ise düşündürücü. Yeni transfer Midtsjö’yü çok beğendim. Oyunun 2 istikametini de oynayan tam bir çağdaş orta saha oyuncusu. Torreira ve Mertens’in iştirakiyle Galatasaray alışılmış ki de daha güçlenecek. Lakin Abdülkerim açık alanda 1’e 1’lerde zorlanıyor ve savunma gerisine atılan toplarda Galatasaray’ın birinci maçta sorun yaşadığını gördük. Kerem’in de kişisellik dışında daha fazla kadro oyuncusu üzere hareket etmesi gerekiyor.

UĞUR MELEKE: TORREiRA’NIN İŞTİRAKİ GRUBU BiR TIK DAHA iLERi TAŞIR

Bu hafta ne Beşiktaş Kayseri önünde, ne Galatasaray Antalya önünde, ne de Fenerbahçe Ümraniye’ye karşı net bir üstünlük kuramadı. Galatasaray da Antalya’yla topu paylaşmak zorunda kaldı, neredeyse tek fark Adriano’nun atamaması, Gomis’in atmasıydı. Galatasaray büyük bir yine yapılanma içinde. Seferovic’in form tutması değerli. Midtsjö girdikten sonra daha kompakt bir manzara verdiler. Torreira’nın iştiraki ekibi bir tık daha ileri taşır çünkü Galatasaray’ın sorunu iki yıldır orta alanda.

FIRAT AYDINUS: TRANSFER AÇISINDAN EN ŞANSLI GRUP GALATASARAY

İyi sinyal için kesin kadroyu beklemek gerek lakin transfer açısından en şanslı grup diyebiliriz. Yıldız isimler gelmeye devam ediyor. Böylelikle taraftarın beklentileri yükseliyor. Golde katkısı büyük olan Seferovic ise birinci maçta beklentilerin altında kaldı. Buruk’un birinci 11’inde 5 yeni vardı. Antalyaspor üzere istikrarlı ve başarılı bir rakip karşısında tesirli değildiler lakin Torreira ve Mertens’in iştiraki bu manzarayı yaratıcılık olarak değiştirecek nitelikte. Bir de Kerem ve Yunus’un âlâ performansları eklenirse…

4- Gollü ve sürprizli başlayan Muhteşem Lig’in 65. döneminde öne çıkan öbür olaylar nelerdi? Hangi ekipler ya da oyuncular göze girdi?

UĞUR MELEKE: 45 YAŞ ALTI 9 TEKNiK ADAM YENi FiKiRLER VE TUTKU VAR

Benim birinci hafta izlenimlerim olumlu. Top oynama isteği olan grup sayısı artmış, büyüklerle orta sınıf ortasındaki uzaklık son beş yıldır olduğu üzere yeniden azalmış. Bence bunun da bir numaralı sebebi, Türk futbolunu 20 yıldır işgal eden 30 kişilik sabit teknik adam havuzunun nihayet kırılması. Yepisyeni, tertemiz, çoğunlukla çağdaş niyetli yeni bir kümenin hayatımıza girmesi. Şu anda Muhteşem Lig’de 45 yaş altı tam dokuz teknik yönetici var. Yeni fikirler var. Tutku var. Heyecan var. Bu değişimin alana da yansımalarını görebiliyoruz rahatlıkla.

MEHMET ARSLAN: iLK HAFTANIN YILDIZI ÜMRANiYE VE HOCASI RECEP UÇAR’DI

İlk haftanın kadrosu tartışmasız Ümraniyespor, yıldızı ise teknik yöneticisi Recep Uçar’dı. Süratli, atletik ve önde baskıyı ideoloji edinmiş Fenerbahçe’ye karşı ısrarla ve planlı bir biçimde geriden ayağa paslarla oyun kurarak grubunun özgüvenini ve performansını azamî düzeye taşıdı. Ben dahil, “F.Bahçe farklı kazanır” diyenleri utandırdı. Üstelik son derece mütevazı bir takım ile başardı bunu. Başakşehir harikaya yakındı. Emre Belözoğlu ekibi ile lige tartısını koymaya hazır. Ve elbette İstanbulspor önünde zorlanmayan Trabzonspor.

FIRAT AYDINUS: TRABZON, iSTANBUL’LA OYNAMA AVANTAJINI âlâ KULLANDI

Liglerin birinci haftası her vakit sürprizlere açıktır lakin bol gol açısından farklı bir başlangıç oldu. Trabzonspor, 3 büyüklere nazaran daha zayıf ekiple oynamanın avantajını kullandı. Buna karşın, bilhassa ikinci yarıdaki oyunlarıyla gruplar ortasındaki makasın daralmasından nasiplerini onlar da alabilirdi. G.Saray ve Beşiktaş skoru güç alırken, oyunun da hakimi değildiler. Ligin yenisi olmasına karşın Ümraniye ve Karagümrük’e 4 atan Alanyaspor birinci haftanın dikkat çekenleriydi.

GÜNTEKiN ONAY: BAŞAKŞEHiR VE ALANYASPOR Önemli OYUN FARKIYLA KAZANDI

İlk haftada Başakşehir ve Alanyaspor, rakipleri karşısında önemli bir oyun farkıyla kazanırken göz doldurdular. Adana Demirspor yüksek bir güç ortaya koymamasına karşın kalitesiyle fark yarattı. Trabzonspor tempoyu yükseltmeden Harika Lig’e hiç de hazır görünmeyen İstanbulspor’u rahat geçti. Ankaragücü tehditkar bir ekip olacağını gösterdi. Birinci haftanın göze çarpan ayrıntıları bunlar idi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.