SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe’de Lider Ali Koç’tan hakem yansısı ve forvet transferi açıklaması

Fenerbahçe’de Lider Ali Koç’tan hakem yansısı ve forvet transferi açıklamasıSpor Toto Muhteşem Lig’in birinci haftasında Fenerbahçe alanında …

Fenerbahçe’de Lider Ali Koç’tan hakem yansısı ve forvet transferi açıklaması
Akacan The Mall
09.08.2022 01:37
0
A+
A-

Fenerbahçe’de Lider Ali Koç’tan hakem yansısı ve forvet transferi açıklaması
Spor Toto Muhteşem Lig’in birinci haftasında Fenerbahçe alanında Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldı. Müsabakanın akabinde Fenerbahçe Lideri Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni dönemin güzel olması temennisinde bulunan Ali Koç, “Yeni dönem iyi, uğurlu olsun. Türk futbolunun ilerlediği bir dönem olsun. Her vakit dediğimiz üzere adil rekabetin olduğu bir dönem olsun. Marka pahası olarak, yayın geliri olarak, ekonomik nerelere geldiğimiz ortada. Ancak hayat devam ediyor. Bir formda bu kaidelere ayak uydurmamız gerekiyor. Federasyon da elinden geleni yapmaya çalışıyor” diye konuştu.

“BEKLENMEDİK BİR SONUÇ LAKİN TAHMİNEN DE İYİ BİR SONUÇ”

Akacan The Mall

Ümraniyespor’u gösterdiği performans nedeniyle tebrik eden Ali Koç, “Bugünkü sonuç beklenmedik bir sonuç lakin tahminen de iyi bir sonuç. Hem eksiklerimizi görmek hem uyanmak için. Öncelikle Ümraniyespor’u tebrik etmek istiyorum. Ligimize yeni çıkmış bir takım ancak deneyimli bir grup üzere alanda elinden geleni yaptı. Münasebetiyle onların hakkını vermek gerek. Biz berbattık. Çok daha düzgününü bekliyorduk. Lakin şu basamakta panik olacak, telaşa kapılacak hiçbir şey yok. İyi sonuç derken şunu kastediyorum. Daima birkaç hafta kazanarak başlıyoruz. Sonra kahır periyot oluyor. Tahminen de bu dönem beklentilerimiz çerçevesinde bu başlangıç, güzel bir başlangıç olur demek istiyorum. Biz kadromuza, hocamıza sonuna kadar güveniyoruz. Transferlerin birçoklarını yaptık. Bir mevki kaldı. Artık elimizdeki fazla yabancıları elden çıkartmak için 4 haftamız var. Ona odaklanıyoruz. Benim telaş ettiğim hiçbir şey yok. Özlediğimiz, arzuladığımız son Kiev maçları da dahil kırmızı karta kadar, ondan sonraki maç futbol yerleşecektir. Taraftarımızın görmek istediği futbol bizim normumuz haline gelecektir. Bu norm değil, futbol kazası diyelim” formunda konuştu.

“POZİSYON DIŞARDA ÜZERE GELDİ”

Ümraniyespor’un penaltı kazandığı konumun net formda ceza alanı dışında olduğunu belirten Ali Koç, “Bana da net dışarda geldi. VAR’da da baya vakit harcandı. Biz hayret ettik. Lakin hakem berbattı. Lakin hakemin makûs olması, oynadığımız berbat futbolun bizi aldatmaması lazım. Bence en feci durum, oyunun çok durması. Bizim Türkiye’de buna deva bulmamız lazım. Oyun, mütemadiyen duruyor. Hakem bildiğimiz hakem. Geçen dönemlerden da problemli bir isim olduğu ortada. Burada yöneten takım bence uygun değildi. Neredeyse her golde VAR’a gidildi. Oyun çok fazla durdu. Burada iki tane Avrupa maçı gördük. Orada da gördünüz hakemleri. Natürel ki hakem kusur yapabilecektir fakat 90 dakikaya bu kadar kusur sığdırmak marifet ister. Lakin hakem üstünde konsantre olmak gerçek olmaz. Zira biz o vakit makus oyunumuza mazeret arıyor oluruz. Ancak bu hakem performansını kabul edemeyiz. Bir daha bu türlü bir şey başımıza gelirse, o vakit durum çok farklı olur. Yansımız de çok çok farklı olur. Bu hakemler için ben geçen dönem söyleyeceklerimi söylemiştim. Gerekirse bu dönem devamını da getireceğim. Lakin değerli olan Türkiye’de, ligde hangi maç olursa olsun futbolun daha fazla oynanması. 90 dakikada oynama mühletlerine baktığınız vakit pek çok bahiste olduğu üzere burada da Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Bunu da marka kıymeti açısından sakıncalı buluyorum. Futbolun paydaşlarının bunu hak etmediğini düşünüyorum” dedi.

“MUHTEMEL DURUMLAR İÇİNDE CEPTE YEDEK İSİMLER DURUYOR”

Yabancı kuralında yaşanan değişikliğin yanlışsız olduğunun altını çizen Koç, şöyle konuştu:

“Kural değişikliği, çok hakikat bir kural değişikliği. Sayın Süleyman Hurma’nın fikridir. Liderler ortasında, futbola en hakim olan isimlerden birisi. Çok gerçek bir karar. Yanlışsız bir karar olduğu için de federasyon olumlu baktı. Onunla ilgili ben yabancı transfer derken, 14’te kalacağız. Kategoriye girmeyenlerle yollarımızı ayıracağız. Bununla birlikte, Yüksek Divan Kurulu’nda söz ettiğim üzere oyuncularımıza ilgi gösteren kulüplerde var. Bakarsınız, reddedemeyeceğimiz bir teklifle karşı karşıya geliriz, o vakit o mevkii içinde arayış içinde oluruz. Mümkün durumlar içinde cepte yedek isimler duruyor. U21 kuralı da bir avantaj. Onu da 3 olmasa da 1, 2 pahalandırmak istiyoruz.”

“BEN HOCAMIZA DA GRUBUMUZA DE GÜVENİYORUM”

Transfer planlamasının teknik yönetici Jorge Jesus’un istek ve direktifleri çerçevesinde yapıldığını söyleyen Ali Koç, şu tabirleri kullandı:

“Planlama büsbütün hocanın dilek ve direktifleri çerçevesinde. Buraya gelmeden 4, 5 diyordu. Ekiple 1.5, 2 ay geçirince ve kimi fırsatlar da çıkınca onları pahalandırmak istedik. Bizim topluluğumuz o denli bir topluluk ki her şeyi hocaya bıraksan neden o denli yapıyorsun, transfer yapınca neden idare yapıyor, hoca yapmıyor. Bir orta yolu yok ne yazık ki. Ben hocamıza da grubumuza de güveniyorum. Panik yapacak bir şey yok. Yolun başındayız. Dediğim üzere tahminen de güzel bir sonuç oldu.”

“BİZ TRANSFER İMZALAMADAN KİMSEYLE KONUŞMUYORUZ”

Adı sarı-lacivertli takımla anılan Maxi Gomez konusunda gelen bir soru üzerine konuşan Ali Koç, “Bizim yoğurt yiyişimiz artık ortada. Biz transfer imzalamadan kimseyle konuşmuyoruz. Gittik, gördük, medyaya haber sızdırmak bizim o denli bir kederimiz yok. Buna da hürmet duymanız gerekiyor. İmzalandığı vakit görürsünüz. Bu kadar kolay. Maxi Gomez diyorsunuz. Oraya gelene kadar bize kimler yakıştırıldı bugüne kadar. Yalnızca bu mevki için değil. Yalnızca bize değil. Pek çok kadroya. Ne yazık ki kimi menajerlerle, birtakım basın mensupları el ele iş yapıyor. Bunu da benden yeterli biliyorsunuz” sözlerini kullandı.

“SAHA HAKEMLERİ VE VAR HAKEMLERİNİN AYRILMASI GERÇEK İSTİKAMETTE BİR ADIMDIR”

Saha ve VAR hakemlerinin ayrılmasının hakikat bir adım olduğuna dikkat çeken Ali Koç, “Saha hakemleri ve VAR hakemlerinin ayrılması yanlışsız tarafta bir adımdır. Ben geçen dönem neler söyledim. Hakemler, atamalar nasıl olmalı bakın hepsi tek tek gerçekleşiyor. Hakikat istikamette adımlar. Federasyonumuzun niyetinden hiçbir kuşkum yok. Fakat hakemlerimiz malumunuz. Beşerler da yeterli niyet olmadığı sürece, istediğin sistemi getir, teknolojiyi kullan. İstediğimiz sonuca ulaşamayız” diye konuştu.

Transferin son haftasında çıkabilecek fırsatları beklediklerini belirten Ali Koç, kelamlarını şöyle noktaladı:

“Bazen maddi imkanlar sınırlıysa, istediğinizi yapamazsınız. Forvet durumu da en değerli transfer. Ancak bir gerçek daha var ki Ağustos’un 10’undan sonra, son haftası geçmişte gördüğümüz üzere çok farklı şeyler oluyor. Biz de onu bekliyoruz.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.