SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Fenerbahçe’de Altay Bayındır’dan Jorge Jesus ve şampiyonluk kelamları

Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, yeni yılla ilgili beklentilerini lisana getirdi. FIFA Dünya Kupası ortasının ekibe düzgün geldiğine dikkat çeken Bayındır, “Bizler sonuna kadar gayret edeceğiz. 100. yılda da şampiyonluk en çok bize yakışır” dedi.

Fenerbahçe’de Altay Bayındır’dan Jorge Jesus ve şampiyonluk kelamları
Akacan The Mall
31.12.2022 12:24
0
A+
A-

Fenerbahçe’de Altay Bayındır’dan Jorge Jesus ve şampiyonluk sözleri
Fenerbahçe’nin başarılı kalecisi Altay Bayındır, yeni yılla ilgili beklentilerini lisana getirdi. FIFA Dünya Kupası ortasının kadroya güzel geldiğine dikkat çeken Bayındır, “Bizler sonuna kadar çaba edeceğiz. 100. yılda da şampiyonluk en çok bize yakışır” dedi.

Fenerbahçe kaptanı Altay Bayındır, kulüp televizyonunda yayınlanan 2022 yılının son Günün Röportajı programında açıklamalarda bulundu. Yeni yılla ilgili beklentilerini aktaran Altay, dönem değerlendirmesi ve taraftarların dayanağıyla ilgili konuştu. Yeni yılla ilgili dileklerini aktaran Altay, “Geride bıraktığımız yıllarımızdan çok daha güzellerini gelecek yıl ve sonraki yıllarda daima birlikte yaşarız inşallah. Uygunuyla kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Olumlu, olumsuz birçok şey yaşandı. İnşallah önümüzdeki yıl, olumlulardan aldığımız güçle olumlu düşünerek bundan sonraki yıllar da sağlıklı, hoş bir mantaliteyle geçireceğimiz kaç memnun yılların başlangıcı olur. Yıllardır gayret ediyoruz. Uzun müddettir hasret duyduğumuz bir durum kelam konusu. İnşallah bu sene tüm emeklerimizin, gayretimizin, alanda gözüken, gözükmeyen, Samandıra’da çalışan, gecesi, gündüzü olmayıp grup için, başarımız için gayret eden herkesin meyvesini aldığı bir dönem olur. Yeni yılla ilgili tek beklentim bu” diye konuştu.

“100. yılda şampiyonluk en çok bize yakışır”

Akacan The Mall

Sezonun şu ana kadarki süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan 24 yaşındaki kaleci, “Çok hoş bir birliktelik oluştu, bilhassa bu sene. Benim 4. yılım lakin bu sene daha farklı, daha yeterli bir hava var olumlu anlamdı. Herkes sevinçli, herkes ne vakit güleceğini, ne vakit önemli olacağını ayırt ediyor. Çok düzgün bir hocamız var, çok uygun bir teknik takımımız var. Hasebiyle onlar saha içinde bize çok şey katıyor. Bizler de bunları alana yansıttığımız vakit hoş sonuçlar alıyoruz. Lakin bu futbol, bazen birtakım şeyler istediğin üzere gitmiyor. Kazandığımız vakit memnunuz. Bunun devam etmesi için hepimiz uğraş veriyoruz. Kıymetli olan her maçı final niteliğinde, her maçın ehemmiyetini, ciddiyetini bilir halde idmanlarda da birebir formda uğraşa devam edeceğiz futbolcular olarak. Dönem sonu da sakatlıksız, kimsenin rahatsızlık yaşamadığı güzel bir dönem olur; bu emeklerin meyvesini inşallah dönem sonu hoş bir sonuçla alırız. Önümüzde birçok maç var. Keza birçok maç da oynayarak buraya geldik. Bir Dünya Kupası ortası oldu ancak ondan evvel de çok ağır bir trafiğimiz vardı. Lige en erken biz başladık. Avrupa maçlarımız, daima seyahatlerimiz İster istemez yorgunluklar üst üste binmişti. Dünya Kupası bize de düzgün geldi. Ancak çalışmalarımıza devam ettik. İnşallah bu hoş gidişat devam eder. Bizler sonuna kadar çaba edeceğiz. 100. yılda da şampiyonluk en çok bize yakışır. Taraftarlarımızla her daim iç içe geçireceğimiz hoş vakitler olur inşallah” dedi.

“Hocamız bize birçok şeyi gösteriyor”

Teknik Yönetici Jorge Jesus ve gruba kattığı olumlu havayla ilgili konuşan başarılı eldiven, “Negatif hiçbir şeyimiz yok. Ne vakit gülünmesi gerekiyor, ne vakit sevinçli olunması gerekiyor, ne vakit dersine önemli bir formda çalışman gerekiyor bunların ayrımını çok hoş yapıyor. Bizler de buna ahenk sağladığımız vakit her vakit sonuç alıyoruz. Bu çok kıymetli bir nüans. Hocamız bunu sağlıyor. Toplantılarda önemli ne gerekiyorsa konuşuyoruz, ortada ufak bir gülme esi de veriliyor. O da oyuncular için hoş oluyor. Her gün toplantı yapıyor, birçok şeyi konuşuyoruz. Saha içinde de tıpkı biçimde hocamız bize birçok şeyi gösteriyor” formunda konuştu.

“Taraftarlarımız her vakit bize dayanak çıkmaya çalışıyorlar”

Fenerbahçe taraftarlarının dayanağı ve vakit zaman yaşanan aksiliklere da değinen Altay Bayındır, “Teknik-taktik manasındaki davranışlar dışında yüreğimizi, hissiyatlarımızı, hissettiklerimizi içten dört dörtlük bir güç olarak alana verdiğimiz vakit taraftarlarımız bunu görüyor ve her vakit bize dayanak çıkmaya çalışıyorlar. Bazen aksilikler olağan. Yola sağlıklı biçimde devam etmek ismine olumlu bakmak gerekiyor. Kazandığımız vakit ufak tefek badireler da ortadan kalkabiliyor. Olaya bakış açın çok değerli. Büyük bir şey yaşasan bile o olayı küçük bir hale getirebiliyorsun. Rastgele bir hissiyatın olsa bile olumlama yaparak kafanda sağlıklı bir yere çekebiliyorsun. Bizler de yaşadığımız aksilikler karşısında bunu yapıyoruz” tabirlerini kullandı.

“Sağlıklı ve müspet bakarak emin bir formda yoluna devam etmek gerekiyor”

Olumsuzlukların hayatın her alanında olduğuna ve olumlu bir bakış açısıyla bakarak yoluna devam etmek gerektiğine değinen ulusal kaleci, “Olumsuzluklar her vakit olacaktır. Ufak tefek sakatlıklar oluyor. Yaşadığının olumsuz tarafını düşünerek yaşadığınızda daha çok büyütüyorsun. Yalnızca sakatlıkta değil, hayatında yaşadığın aksiliklerde da oluyor. Bu da senin performansını, hayatını etkileyebiliyor. Bizler de insanız, buna kapılabiliyoruz. Olmayan şeylerle baş yormak değil de sıhhatle ilgili, nefes alabiliyorsan ne memnun sana. Hastaneye gittiğinde insanların neler yaşadığını görebiliyorsun. O yüzden olumlu, olumsuz ne yaşarsan yaşa şükretmek gerekiyor. Sağlıklı ve olumlu bakarak emin bir halde yoluna devam etmek gerekiyor. Bu formda baktığında bir yerde kırılma noktası oluyor ve tam bilakis dönerek kimi şeyler istediğin üzere oluyor. Biz de o denli bakmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da o denli olur” diye konuştu.

“İnşallah verdiğimiz çabanın karşılığını dönem sonu daima birlikte alırız”

Takım olma şuuruyla hareket ettiklerini ve verdikleri çabanın dönem sonunda şampiyonluk ile taçlanmasını istediklerini lisana getiren Kaptan Altay Bayındır, “Bizler futbolcularız, bizim işimiz alana odaklanmak. Az evvel söylediğim üzere aksiliklere takıldığın vakit birtakım şeylerde olumsuz gidiyor. Yapmamız gerekenler belirli. Alanda formanın yükünü bilerek, sonuna kadar gayret etmemiz, muvaffakiyet elde etmeye çalışmamız. Bunu da insanlara, herkese hissettirmemiz; bundan güç almamız gerekiyor. Dışarıda olan aksilikler ya da öbür maçlarla alakalı aksiliklere baş yorarak değil, yalnızca saha içinde, Samandıra’da çalışıyoruz. Maç maç bakmamız gerekiyor. 5 hafta sonra, 2 hafta sonra, bu türlü bir şey yok. Ligimizde her maçın konsepti farklı. Düzgün oyunculardan oluşan bir ligde çaba ediyoruz. Bizler de Fenerbahçeyiz. Her grup, Fenerbahçe kadrosu ile maç yapacağını bilir ve o konsantrasyonla geliyor. Bizler her maç en az onlar kadar konsantre olmanın şuuruyla hareket ediyoruz. Keza o denli yapıyoruz. Bizim yapmamız gereken yalnızca odaklı, kulak tıkalı, işini yapmaya çalışan bir küme, birbirine kenetlenmiş ki, burada herkes birbiriyle çok âlâ. Farklı ayrım olmaksızın, herkes tam bir ekip olmuş durumda. Herkes birbiriyle fikirlerini, kanılarını paylaşıyor. Ben de 4 yıldır buradayım. Her mevzuda elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Herkes olumlu, bakış açısı olumlu. Bu olumlu gidişatın ve birlikteliğin sonucunda da en değerlisi bundan sonraki vereceğimiz çabanın sonucunda hoş bir sonuç alırız, taraftarlarımızla birlikte. Önümüzde daha çok maç var. Bizim odağımız yalnızca o hafta oynayacağımız maç. Diğer hiçbir şey değil. Dönem sonu için uğraş veriyoruz olağan ki de yapmamız gerekenlerin şuuru ile hareket ediyoruz. Bulmaca üzere küçük küçük yanlışsız yerleştirmen gerekiyor ki en sonunda puzzle’da sağlıklı çerçeve oluşsun. Buna odaklıyız. Konuşmalarımız daima bu istikamette. İnşallah dönem sonu verdiğimiz çabanın, bugüne kadar ki ve bugünden sonraki vereceğimiz uğraşın karşılığını daima birlikte alırız ve özlediğimiz, hasretle beklediğimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluğa daima birlikte ulaşırız. Bunun için gayret vereceğiz” açıklamasında bulundu.

“Önemli olan uğraş etmek ve ruhen, kalben hissetmek”

Maç kazanmanın ya da kaybetmenin ötesinde değerli olanın alandaki gayret ve ruh olduğuna değinen Bayındır, “Kaybettiğimiz vakit kamuoyunda hazır bekleyen birçok insan var ya da makûs geçen bir maçtan sonra birçok hazır insan var. Onların konuşması, yazdığı, çizdiği, söylediği pek olağan. İnsan kendi kapasitesini her vakit yaptıklarıyla belirleyen bir varlıktır. Maç kazanırız, kaybederiz; değerli olan alanda teknik, taktik dışındaki şeyden bahsediyorum. Çaba etmek! Ruhen, kalben hissetmek yani nasıl ki taraftarlarımız gol kaçtığında onu hissediyorsa bizler alanda onların daha fazlasıyız. Konsantre olmuş bir halde uğraş etmeye, müspet manada kendimizi vermeye çalışıyoruz. Spekülasyonlarla ilgili mevzuda ise bizim kulağımız büsbütün kapalı. Ben çok fazla artık ne televizyonu açan bir beşerim, ne haber ne vs. Kulağımız tıkalı, alana odaklı, yapmamız gereken şey aşikâr. Kaldı ki olumsuz şeyler de yaşanabilir gidişatta lakin değerli olan gemiyi yanaştırmak. Biz buna odaklı bir formda gayret edeceğiz. Şunu da söylemek istiyorum; maç kazandığımızda da çok büyük bir olumlu konuşmalar oluyor. Açıkçası işin özeti şöyle rehavete kapılmamak lazım. Her manada rehavete kapılmamak lazım. İşinin ciddiyetinin şuurunda, kazansan da kaybetsen de her vakit dört dörtlük çalışmaya, uğraşa sonuna kadar devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

“Fenerbahçe’miz, her kulvarda elinden geleni gösterir”

Fenerbahçe’nin büyüklüğüne vurgu yapan Altan Bayındır, “Fenerbahçe’miz büyük bir topluluktur. Fenerbahçe’miz, her kulvarda elinden geleni gösterir. Bizim maksadımız gidebildiğimiz yere kadar gidelim değil, ortada başarılacak bir durum kelam hususuysa onu sonuna kadar götürmektir. Biz, Avrupa Ligi, Türkiye Kupası ya da Lig ayrımı yapan bir ekip değiliz. Bizim maçlarımız var. Maç maç gidiyoruz. Her maça dört dörtlük odaklamış biçimde çıkıyoruz. Bizim her yerde başarılı olmaya muhtaçlığımız var ve bunu yapabilecek kapasitemiz de var. Örneğin kümeler açıklandığında diğer bir sıfattaydık fakat önder çıktık. Rennes maçında geriye düşüp tekrar geri döndük ki bunlar da grup olma duygusu, ruhu ismine çok kıymetli şeyler. Bizim için değerli olan saha içinde bundan sonraki süreç için vereceğimiz gayret. Biz, buna odaklı bir haldeyiz. Alacağımız galibiyetlerle de topluluğumuz bütünleşiyor, bunların da şuurundayız. Mart ayında Avrupa Ligi tekrar başlayacak, onu da heyecanla bekliyoruz. Bu maçları en sağlıklı, en hoş, en güçlü halde geçebilmek, aşabilmek, Fenerbahçe’mize yakışır bir futbol oynamak ismine ki hocalarımız da ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah oynayacağımız maçları en sağlıklı, en hoş biçimde bitiririz. Fenerbahçe’mizi hak ettiği, olması gereken yerlere bu hoş birliktelikle, daima bir arada çıkaracağız” biçiminde konuştu.

“Şu an prestijiyle hoş giden bir gidişatımız var”

Teknik Yönetici Jorge Jesus’un oyuncu kümesiyle olan müspet diyaloğuna değinen 24 yaşındaki kaleci, şunları söyledi:

“Hocamız çok deneyimli bir insan, çok şeyin farkında. Bazen birçok şeyi farklı bir bakış açısıyla da bakıp görebilen bir insan. Bu mevzuda da bize her vakit yardımcı olan, takviye olan, gördüğü yanlışları uygun bir lisanla söyleyen bir insan. İkili münasebetleri çok yeterli. Oyuncularla her vakit konuşur, latife vakti latifesini yapar, ciddiyet vakti ciddiyetini korur. Oyuncuların his ve niyetleri açısından bunlar çok kıymetli şeyler. Şu an prestijiyle hoş giden bir gidişatımız var. Bunu sağlayan hocalarımız, hepimiz birlikte hareket ediyoruz. Profesyonel bir biçimde, nerede olduğumuzun şuurunda, ne yapmamız gerektiğinin şuurunda, alanda olduğumuzda ve hocamızın söylediğini alanda teknik ve taktik dışında hani bir güç vardır. Kimi gruplar teknik ve taktik manada çok düzgün değildir fakat onlar yüreğiyle oynar, uğraşıyla bir şeyleri gösterirler. Kazanırlar, kaybederler fakat ‘Helal olsun, ne kadar düzgün uğraş ettiler’ derler. Değerli olan da bu bence. Ben her vakit bunun ardında olan bir beşerim. Bir şeyleri yapabilirsin, yapamazsın bu tartışılır, konuşulur ancak sen isteyerek ve odaklanarak alanda gayret ettiğin vakit bir halde bir meyve de veriliyor.”

“Biz, birlikte olduğumuz vakit farklı bir manzara ortaya seren bir takımız”

Açıklamalarının sonunda taraftarlara seslenen Altay Bayındır, “Taraftarımız bugüne kadar ellerinden geldiğince desteklediler. Onlar da ellerinden geleni yapıyorlar. Çabucak çabucak her maç stadımız ful oluyor. Farklı bir sevgi, farklı bir fikir Biz de stadımıza gelen, bizi canı gönülden destekleyen taraftarlarımıza sevinç hissini tattırabilmek için alanda elimizden gelen çabayı yapıyoruz. Kıymetli olan birliktelik. Hiçbir futbolcu alana yenilmek için çıkmaz, hiçbir futbolcu alana makus oynamak için çıkmaz. Alanda 11 kişi var, ardında da büyük bir taraftar kitlesi var. Ne olursa olsun pas kusuru olabilir, kusur olabilir, yanlış olabilir. Birliktelik bu demektir. Aile olmak budur. Örneğin çocuğun kusur yaptı diye onu atamazsın ya da birisi yanılgı yaptı diye onu dışlayamazsın. Lakin onu düzeltmek için kenetlenirsin, ruhu hissedersin, damarlarında hissedersin, tüylerin diken diken olur ve o hissiyatı verirsin. Bu da alandaki oyunculara daha büyük bir güç verir. Bütün oyuncular için konuşuyorum ki o güçle, o sinerjiyle oynamak farklı bir his. Taraftarlarımız yapabilecekleri her şeyi yapıyorlar, yapmaya da devam etsinler. Biz, birlikteyken hoşuz. Biz, birlikte olduğumuz vakit farklı bir imaj ortaya seren bir kadroyuz. Zira biz büyük bir topluluğuz. Kenetlendiğimiz vakit farklı şeyler yaşatabilecek potansiyelimiz var. Geçmişte de bunu birçok sefer gösterdik. Birlikte olduğumuz sürece inşallah sağlıklı bir halde gideceğiz ve aşamayacağımız mahzurun olduğunu düşünmüyorum. Her vakit takviye diyorum. Herkesin de yeni yılını tüm içtenliğimle kutluyorum. İnşallah hepimiz için sağlıklı, huzurlu kaç memnun yıllar olur” diyerek kelamlarını tamamladı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.