SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: Kendi fikrine aşık, büyük tehlike… | Bu ekip Drogba ve Sneijderli Galatasaray kadar kaliteli

Spor Toto Harika Lig’in 25. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: Kendi fikrine aşık, büyük tehlike… | Bu ekip Drogba ve Sneijderli Galatasaray kadar kaliteli
Akacan The Mall
14.03.2023 07:22
0
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: Kendi fikrine aşık, büyük tehlike… | Bu kadro Drogba ve Sneijderli Galatasaray kadar kaliteli
Spor Toto Harika Lig’in 25. haftası geride kalırken Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Güntekin Onay, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini kıymetlendirdi.

Hürriyet Müellifleri Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın maçlarını ve yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı.

1- Türk ekipleri hafta içinde Avrupa kupalarında üç kritik rövanşa çıkacak. Sizce kaç grubumuzla Avrupa’da çeyrek final görebiliriz?

Akacan The Mall

MEHMET ARSLAN: F.BAHÇE’NiN TALİHİ BU ‘AŞK’LA DAHA AZ!

Tam içimi dökeceğim soru. Allah aşkına söyler misiniz, Lincoln ve Joshua King dönem başından bu yana bu gruba ne katkı yaptı? Nasıl bir gelişme gösterdi? Arda Güler’e verilmeyen talihi elde etmek, Sevilla maçı 11’ine girmek için nasıl bir idman performansı sergilediler? Bana kalırsa tek özellikleri onları Jorge Jesus’un transfer etmesi. Yazık!.. Jesus için bunları yazacağım aklıma gelmezdi lakin artık eminim. Fenerbahçe’nin kendi fikrine ve oyun planına aşık bir hocası var. Ve büyük tehlike bu. Çeyrek final için 3 grubumuzun da potansiyeli var. Ancak Fenerbahçe’nin talihi bu ‘aşkla’ daha az!

GÜNTEKiN ONAY: EN RAHATI BAŞAKŞEHiR

Başakşehir’in tipi geçeceğini düşünüyorum. Fenerbahçe’nin de işi kolay değil lakin Kadıköy’de taraftar takviyesi ile Sevilla’yı elemek için tüm güçlerini ortaya koyacaklar. Artık deplasman golü kuralının olmaması çeyrek finale çıkma talihimizi artırıyor. Sivasspor’un işi güç. Rakip Fiorentina güçlü ve tecrübeli bir grup. Lakin 1-0 üstesinden gelinmeyecek bir skor değil.

FIRAT AYDINUS: JESUS MAÇA ARDA VE ZAJC’LA BAŞLAMALI

İlk maçlara baktığımızda Fenerbahçe’nin, oyununu skora yansıtamadığını gördük. Sivasspor İtalya’dan, Başakşehir Belçika’dan ikinci maç için uygun sonuçlarla döndü. Başakşehir’in 1-1’in rövanşında Gent’i eleyeceğini düşünüyorum. Sivasspor’un birinci maçtaki 1-0’lık mağlubiyeti avantajlı skor üzere gözükse de Fiorentina üzere bir rakiple oynuyor olmaları nedeniyle işleri hiç kolay değil. Fenerbahçe’nin sabırlı oynayıp, birinci yarı yemeden atacağı bir gol çok kıymetli. Bir an evvel gol bulma telaşı içinde olup savunma gerisine atılacak toplar için boş alanlar bırakmamalı. Sabırlı ve temkinli olması koşulu ile Fenerbahçe’nin çeşidi yakalayacağını düşünüyorum. Bu cins maçlarda değerli rol oynayacak Arda Güler tarzındaki oyunculara ihtiyaç var. Umarım Jesus maça Arda Güler ve Miha Zajc ile başlar.

UĞUR MELEKE: BÜYÜK HAYALLER KURABiLiR

Başakşehir’in Konferans Ligi’nde serisi heyecan verici. Gent’i geçeceklerine inanıyorum, şayet son 8’de de Lech Poznan ya da Slovan Bratislava üzere nispeten şanslı bir kura çekerlerse daha büyük hayaller kurabiliriz. Sivas ve Fenerbahçe’nin rövanşta işleri çok kolay değil. Bilhassa Fenerbahçe’nin Sevilla’da ikinci yarıda rakibinin artırdığı vitese cevap verememesi işleri zorlaştırdı. Lakin üç kadromuzun da talihi devam ediyor elbette.

2- G.Saray, üst üste 14. maçını da kazanıp rekor kırdı. Dönem başı bu türlü bir G.Saray bekliyor muydunuz? Bu rekorun temelinde neler var?

UĞUR MELEKE: KARMAŞIK DENKLEMLERE FARKLI TAHLİLLER ÜRETTi

Bu rekorun temelindeki iki ana faktör, yanlışsız teknik yönetici seçimi ve kaliteli/derin takım. Okan Buruk daha evvel Elazığ’da, Akhisar’da, Antep’te, Başakşehir’de karmaşık denklemlerle uğraşmış ve bunlara farklı tahliller üretmiş tecrübeli bir teknik yönetici. Galatasaray’da da geçiş sürecini çok âlâ yönetti, zekası ve karakteriyle tüm takımın hürmetini kazanıp, âlâ randıman almayı başardı. Alışılmış ki Galatasaray takımı da çok derin ve kaliteli. En son 10 yıl evvel Drogba, Sneijder, Burak, Selçuk’lu takım tahminen bu derece kaliteliydi. O takım Devler Ligi’nde çeyrek final oynamıştı, bu oyuncu kümesinin da kalibresi bence o.

FIRAT AYDINUS: FARKLI REKORLAR KIRMA Maksadı EKSTRA MOTiVASYON SAĞLIYOR

İlk 10 hafta prestijiyle G.Saray’ın bu düzeye geleceğini kimse iddia etmiyordu. Bu muvaffakiyetin kahramanlarında birinci sıraya Okan Buruk yazılmalı. Farklı rekorlar kırma amaçları sarı kırmızılılara ekstra motivasyon sağlıyor. Dönemin uzunluğu daraldıkça yeni transferlerin tesiri daha da artacak. Bilhassa Zaniolo-İcardi ikilisi kıymetli rol oynayacak. Bu G.Saray’ın hiçbir maçta gol sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Fakat, cezalı Nelsson ve oynamadığı takdirde Mertens’in eksikliğini Konya’da hissedebilir.

MEHMET ARSLAN: G.SARAY’DAKi DEĞiŞiM BURUK’UN İdare Hünerinin ÜRÜNÜ

Yıldızlar topluluğuna dönüşen bir kadroda egoları yönetmek bile başlı başına başkan bir karakter gerektirir. Dışarı yansımasa da, Okan Buruk bunu harika bir formda hayata geçiriyor. Transferlerdeki idare marifetini de göz gerisi etmiyorum ancak takıma katılan oyuncuların verimliliğini artırmak ve her hafta gelişme kaydeden bir kadro olmak, benim için bir teknik adam hüneridir. Buruk yalnızca saha içinde değil, saha dışında idareyle de ahengi sağlayan bütüncül bir liderlik yakaladı.

GÜNTEKiN ONAY: FUTBOLUN GEREKTiRDiKLERiNi BiLEN, YARATICI BiR TEKNiK ADAM

Galatasaray, transfer devrinde milletlerarası seviyede kıymetli futbolcuları renklerine bağladı. Mauro İcardi’nin 2 gol attığı Beşiktaş derbisinden sonra da oyun manasında adeta şaha kalktı. Hem ofansif hem de defansif manada kolektif hareket eden, güzel baskı yapan tempolu bir kadro inşa etti Okan Hoca. Takım kalitesi dışında Okan Buruk, günümüz futbolunun gerektirdiklerini bilen, zeki ve yaratıcı bir teknik adam. Bu muvaffakiyetin mimarı mutlaka Okan Buruk’tur.

3- Trabzonspor, lidersiz ve teknik yöneticisiz çıktığı maçta Adana Demir’i farklı geçti. Bu takım bu daha fazlasını yapabilir miydi?

MEHMET ARSLAN: ABDULLAH AVCI’NIN DÖNEMİ TAMAMLAMASI iMKANSIZDI

Futbol matematik değil. Her şeyi gerçek yaptığınız halde, kazanamadığınız hatta kaybettiğiniz bir oyun. Sizin takım, oyun doğrularınız ve aklınız, idare ile bütünleşmiyorsa, sorun yaşamanız kaçınılmaz. Dönem başından bu yana yaşanan Abdullah Avcı ile Ahmet Ağaoğlu ortasındaki soğukluktan bahsediyorum. Avcı’nın dönemi tamamlamasının mümkün olmadığını ligin 5-6. haftalarında şahsen kendisine söylemiştim. Trabzon’un başarısızlığında saha dışı faktörlerin tesiri saha içinden çok daha fazla. Ve evet bu takım hak ettiği yerin çok altında.

FIRAT AYDINUS: HAMSiK VE ViSCA Daima OYNASAYDI BU TÜRLÜ OLMAZDI

Şampiyon takımdan 13 oyuncunun değişmesi ve Hamsik, Visca üzere kaliteli oyunculardan tam randımanlı yararlanamaması, Trabzonspor’un ligde ve Avrupa’da gayelerinden kopmasının esas sebebi. Ahmet Ağaoğlu ve Abdullah Avcı’nın istifalarının da tesiriyle Adana Demir maçının 70 dakikalık kısmında düzgün oynayamadılar. Ta ki Hamsik ve Visca oyuna girene dek…. Bu oyuncuların katkısıyla ekibin çehresinin değişmesi ve 4 gollü galibiyet alınması, ‘Sezon başından beri bu türlü oynayabilselerdi her şey çok farklı olurdu’ dedirtti.

UĞUR MELEKE: TRABZONSPOR’UN ÇIKIŞA GEÇMESi BEKLENEBiLiR

Trabzonspor’da tahminen lider ve teknik yönetici kadar kıymetli bir isim girdi devreye. Muhteşem Lig’de son 10 yılın yazgı adamlarından biri olan Edin Visca. O alandaysa her şey değişiyor, onun oynadığı grup adeta “Edin Visca+10”a dönüşüyor. O girene kadar 10 kişilik Adana Demirspor hâlâ ziyadesiyle maçın içindeydi, o girdikten sonra fişini çekti karşılaşmanın. Marek Hamsik’li, Lazar Markovic’li, Edin Visca’lı bu takımın bir çıkış yapması beklenebilir bugünden itibaren.

GÜNTEKiN ONAY: SAKATLIK PROBLEMLERİ OLMASA BU TABLO YAŞANMAZDI

Marek Hamsik ve Edin Visca kıymetli oyuncular. Yoklukları Trabzonspor’un atak gücünü çok olumsuz etkiledi. Adana Demirspor’un 10 kişi kalması ve Visca ile Hamsik’in oyuna girmeleri bu skoru getirdi. Trabzonspor sakatlık problemleri yaşamasaydı yarıştan ve Avrupa’dan bu kadar erken kopmazdı.

4- Beşiktaş devre ortası yaptığı 5 transferinden de faydalanarak üst üste 2. galibiyetini aldı. Bu farkı Güneş mi, takım mu yaratıyor?

GÜNTEKiN ONAY: BUNDAN SONRA DAHA uygun BiR BEŞiKTAŞ iZLEYECEĞiZ

Beşiktaş alternatifli ve varlıklı bir takıma sahip. Fizik olarak güçlü bir Vincent Aboubakar’ı durdurmak çok sıkıntı. Rachid Ghezzal ve Maxim’in de katılmasıyla çok daha yüksek bir kaliteye ulaşacaklar. Ekip uzunluğu ve tempo konusunda meseleler yaşadıkları da ortada. Bundan sonraki haftalarda daha güçlü bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum.

MEHMET ARSLAN: LiGiN Doruğu ARTIK GÜÇ GELECEK DÖNEMİ DÜŞÜNMELi

Bazı teknik yöneticilerin elinden hakikaten sihirli değnek oluyor. Şenol Güneş de bu türlü hocalardan biri. Gruba katıldığından bu yana kimi oyuncuların performansı çok yükseldi; Cenk Tosun ve Mert Günok üzere. Güneş, emsal dokunuşları Burak Yılmaz’da yapmıştı. Bunu tüm ekibe yayabilmesi hele hele ligin yarısından fazlasını geride bırakmışken çok güç. İşin özeti şu; Beşiktaş için ligin doruğu artık çok sıkıntı. Münasebetiyle maksat yeterli bir sıralama ve gelecek dönem olmalı.

UĞUR MELEKE: BEŞ uygun TRANSFER YAPTILAR DÖRDÜ DiREKT birinci 11’E GiRDi

Siyah beyazlılar o denli güzel beş transfer yaptılar ki, dördü direkt birinci 11’e girdi ve 40 yıllık Beşiktaşlı üzere oynuyorlar. Beşincisi Maxim’in de onlara eklenmesi mümkün. Bilhassa ikinci-üçüncü bölge ilişkisinde meseleler yaşayan kadronun bu sorununu Amir ve Aboubakar destekleri büyük ölçüde çözmüş görünüyorlar. Ghezzal’in de bu hafta adeta altıncı transfer üzere katılacağı düşünülürse, Beşiktaş artık yepisyeni ve heyecan verici bir takıma sahip bence.

FIRAT AYDINUS: STRESSiZ VE BASKI ALTINDA OYNAMAMANIN SONUCU

Beş yeni transferden Amir Hadziahmetovic, Omar Colley, Onur ve Aboubakar birinci 11’de yer bulurken, N’Koudou ve Dele Alli üzere oyuncular Şenol Güneş tarafından gözden çıkarıldı. Ghezzal ise tam bir muamma. Beşiktaş her ne kadar son iki hafta kazanmış olsa da bilhassa Başakşehir maçında 10 kişi kalmış rakibine karşı oyun olarak taraftarını tatmin etmedi. Türkiye Kupası’ndan elenen ve Muhteşem Lig’de şampiyonluk gayesinden uzaklaşan Beşiktaş’ın son iki galibiyetinde, Aboubakar başta olmak üzere yeni transferlerin kendini gösterme isteği ile gerilimsiz ve baskı altında olmamak kıymetli etken oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.