SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: 3-4 oyuncuyu keserek rahat oynar | Galatasaray’ın transfere gereksinimi yok

Spor Toto Üstün Lig’in 19. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: 3-4 oyuncuyu keserek rahat oynar | Galatasaray’ın transfere gereksinimi yok
Akacan The Mall
17.01.2023 07:24
0
A+
A-

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesus’a Arda Güler eleştirisi: 3-4 oyuncuyu keserek rahat oynar | Galatasaray’ın transfere gereksinimi yok
Spor Toto Üstün Lig’in 19. haftası geride kalırken Hürriyet Muharrirleri Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.

Hürriyet Müellifleri Fırat Aydınus, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Mehmet Arslan, Futbol Kurulu’nda haftanın müsabakalarını ve yaşanan gelişmeleri kıymetlendirdi.

1- Hatayspor’u 4-0 mağlup eden Galatasaray’ı nasıl buldunuz? Sarı kırmızılıların Uğur Çiftçi dışında transfere gereksinimleri var mı?

Akacan The Mall

MEHMET ARSLAN: YENi FUTBOLCU ALMAK RiSK OLUR

Sezon başında Fenerbahçe’yi tanımlarken, “Harika futbol” sözcüğünü kullanmıştım. Birinci yarının son 3-4 haftası için bu tabiri artık Galatasaray için söz edebiliriz. Muhteşem Lig standartları içinde harika oynuyorlar. Fenerbahçe galibiyeti ile özgüvenleri de pekişti. Ve dönem başındaki makûs performanslarını büsbütün geride bıraktılar. Transfer konusuna gelirsek bu bir risk. Oynadıkları futbol transfere çok da gereksinimleri olmadığını gösteriyor.

UĞUR MELEKE: YERLi SAYISI ARTIRILMALI

G.Saray Hatay’a karşı o denli bir 45 dakika oynadı ki, o güneşe karın dayanması hakikaten mümkün değildi. 19 şut, 3,20 gol beklentisi ve rakip ceza alanında 43 buluşmayı sadece 45 dakikaya sığdıran bir kasırga izledik. Galatasaray mükemmel bir ritm yakaladı ve bu ortada takımını da derinleştirdi, kupadan Rashica’dan sonra Dubois, Berkan üzere yeni oyuncular kazandı Buruk. Galatasaray’ın transferde tek muhtaçlığı yerli rotasyonunu biraz genişletmek. Sol bek Uğur doğal bir seçim. Bir de yerli forvet (kanat atakçısı ya da santrfor) alabilirler.

UĞUR MELEKE: SADECE UĞUR ÇiFTÇi’NiN ALINMASI YETERLi

Okan Buruk ismine 5-6 hafta evvel ile bugünü kıyasladığımızda; gerek puan cetvelindeki yer gerek oynadığı futbol ve gerekse saha içindeki konsantrasyon, motivasyon ve disiplin manasında her şey açıkça ortada. Orta alanda Mertens ve Oliveira ile Kerem’in eski günlerine yaklaşan performansı, Mata ve Barış’ın ekibe katkısı, Galatasaray’da olumlu farkı meydana getirdi. Bilhassa Fenerbahçe derbisinden sonra konsantrasyon ve motivasyon eksikliği yaşayacağı düşünülen Galatasaray’ın Hatayspor maçındaki oyunu ileriye dönük olarak birtakım şeyleri net gösterdi. Peş peşe yaşanan sakatlıklar nedeniyle alınmasına karar verilen Uğur Çiftçi dışında transfere gerek yok üzere. Ayrıyeten şu an bu mevkide oynayan Leo Dubois’nın performansını da gözardı etmemek gerek.

GÜNTEKiN ONAY: iLK YARIDA Şahane OYNADI

Galatasaray, Hatayspor kaşısında birinci yarıda kusursuz bir futbol oynadı ve rakip ceza alanında topla buluşma rekoru kırdı. Sahayı çok düzgün parselleyip atak devamlılığı ile oynadılar. İki bek daima olarak hamlelere dayanak verdi. Mauro İcardi ve Lucas Torreira kusursuza yakın bir futbol oynadılar. Okan Buruk’un grubu topun konumuna nazaran 2-5-3, 2-3-5, 4-2-3-1 üzere formasyonlara dönebiliyor.

2- F.Bahçe, G.Antep’te 2-1 kazanırken, herkesin gündemi Arda Güler’di. Sizce Jesus bu oyuncuyu gerektiği halde değerlendirebiliyor mu?

FIRAT AYDINUS: TÜM FUTBOLSEVERLER TIPKI ŞEYi DÜŞÜNÜYOR

Bir futbolsever olarak, taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanmış Arda Güler üzere genç bir yeteneği her vakit alanda görmek isterim. Kesinlikle Jesus üzere deneyimli bir teknik adamın bu genç futbolcu ismine izlediği bir stratejisi vardır. Ama nasıl ki bir hakemin gelişimi ve özgüven kazanımı maç yönetmekten geçiyorsa, futbolcu için de hele hele Arda üzere yeteneği aşikar genç bir isim için de daima oynamak, gelişimi ve özgüven kazanımı ismine çok değerli. Bilhassa Gaziantep maçı göz önüne alındığında birçok Fenerbahçe taraftarı Emre Mor ile Arda Güler kıyası yapmıştır. Ve Fenerbahçe taraftarına sorun, inanın skor ve sonuçtan bağımsız olarak birden fazla Arda Güler’i alanda daima görmek istiyordur.

GÜNTEKiN ONAY: FENERBAHÇE’NiN BU TiP BiR OYUNCUYA muhtaçlığı VAR

Fenerbahçe rakip 10 kişi kalana kadar olumsuz bir manzara ortaya koydu. Arda Güler girdikten sonra hamledeki pas ilişkilerini çok âlâ kurdu ve Fenerbahçe Gaziantep’e ağır bir baskı oluşturdu. Arda’nın gelişmesi için daha fazla mühlet alması kural. İdman yaparak yahut yedek oturarak gelişemez. Ayrıyeten Fenerbahçe’nin bu tip bir yaratıcı oyuncuya muhtaçlığı var.

UĞUR MELEKE: OYUNA GiRDiKTEN SONRA HERKESiN RiTMiNi DEĞiŞTiRDi

Fenerbahçe, 11’e 11 oynanan kısımda her departmanda Gaziantep’in gerisindeydi. Topu daha manalı kullanan, önde baskı yapan ve durumlar yakalayan taraf konut sahibi takımdı. Lakin Sagal’ın atılması alışılmış ki kırılma noktası. Sonrasında 11’e 10’ken oyuna giren Arda Güler de herkesin ritmini değiştirdi nitekim. Evet kimse Jodge Jesus’tan Arda’yı her maçta birinci 11’de oynatmasını beklemiyor fakat B planı olarak da daha fazla dakika almayı hak ettiği kesin.

MEHMET ARSLAN: 3-4 OYUNCUYU KESEREK RAHATLIKLA OYNAR BU TAKIMDA

İlk kere ne oynadığını, nasıl oynadığını çözemediğim makûs bir Fenerbahçe izledim. Güç bir periyodu bu galibiyetle atlatırlar mı bilmiyorum. Arda’nın antrenman performansını hiçbirimiz bilmiyoruz. Fakat maçtaki imgesi çok âlâ. O vakit haklı olarak soruyoruz, “Niye oynatmıyorsun Jesus hocam?” İsim vererek hiç bir oyuncuyu kırmak istemem ancak bu Arda 3-4 oyuncuyu keserek rahatlıkla oynar bu ekipte. Ve oynamalı da. Zira Fenerbahçe’nin oyunu çözüldü. Yaratıcı oyuncuya gereksinimi var.

3- Beşiktaş, Konya’yı uzatmalarda geçti. Weghorst’suz periyot nasıl başladı? Aboubakar, Weghorst’un boşluğunu doldurabilir mi?

MEHMET ARSLAN: WEGHORST BEŞiKTAŞ’IN CESARETLİ YÜREĞi iDi

Kocaman bir boşluk bırakır Werghost. O denli kolay kolay doldurulamayacak bir boşluk. Onu kimi vakit savunmadan top çıkarırken, kimi vakit asist yaparken, kimi vakit tribünleri ayağa kaldırırken görürdünüz. Beşiktaş’ın saha içinde teslim olmayan, rakibi ürküten ve yoran yüreğiydi. Yalnızca bir golcü değil. Bu manada duygusal bir boşluk da bıraktı gerisinde. Aboubakar, Beşiktaş’ın iki kere forma teslim ettiği ve son ayrılışında ezalar yaratan düzgün bir golcü fakat Hollandalı bundan çok daha fazlasıydı. O ‘brave heart’ (cesur yürek) idi.

GÜNTEKiN ONAY: ABOUBAKAR ÇOK FARKLI, KENDi Hüneriyle DE GOL ATABiLiYOR

Wout Weghorst önde daima pres yapan çok yararlı bir oyuncuydu. Vincent Aboubakar ile ikisi farklı oyuncular. Weghorst’un gol atmak için arkadaşlarına gereksinimi var. Aboubakar ise golü kendi mahareti ve gücüyle bulabiliyor. Konya deplasmanında Beşiktaş’ın kazanma isteği güzeldi ancak kadro uzunluğunu kısaltması ve daha kompakt oynaması kaide.

FIRAT AYDINUS: FORVETiN DIŞINDA ORTA SAHA VE DEFANSTA DA SORUN VAR

Beşiktaş haftayı 3 puanla kapatmış olsa da işler güzel gitmiyor. Weghorst’un ayrılışı da güç kaybına yol açacak. Ortaya konan oyunun ileriye dönük olarak taraftarları çok ümitlendirmediği aşikar. Beklenen oyun gücü ve gücünü gösteremeyen Beşiktaş’a Aboubakar geldiğinde neler katabilir, soru işareti. Hatta bu transfer gerçekleşse bile Beşiktaş’ta gol yükünü omuzlayacak kişi Cenk olur üzere gözüküyor. Fakat şu var ki Beşiktaş’ın sorunu yalnızca forvet çizgisinde değil; orta saha ve defansında da sinyal veriyor. Weghorst’un yerine Aboubakar’dan fazla mantalite olarak şampiyonluğu en az öteki kadrolar kadar aday olduğunu fark ettirecek bir dokunuş gerek.

UĞUR MELEKE: KONYA’DA 3 PUANDAN ÖBÜR KAZANIMLARI DA CEBiNE KOYDU

Beşiktaş tahminen kolay galip gelmedi ancak birçok kazanımı da ceplerine koydukları bir gündü. Weghorst’suz birinci maçta Cenk adeta Weghorst’laştı. Tüm aksiyonların içinde var. Saiss ön liberoda kusursuz oynadı. Onun verdiği inanç, Gedson’u da öne itti. Gedson’u birinci sefer bir maçta üçüncü bölgede bu kadar tesirli gördük. Ayrıyeten Nkoudou’nun iki golde topu anlamsız havaya kaldırmaması, yerden maksada oynaması etkileyici. Dünya Kupası’nda ne kadar zinde olduğunu gördüğümüz Aboubakar da bedel katar bence takıma.

4- Trabzonspor, Başakşehir galibiyetiyle derin bir nefes aldı. Abdullah Avcı grubunu tekrar tepe yarışına sokabilecek mi?

GÜNTEKİN ONAY: TRABZONSPOR KESİNLİKLE 2 ATLETiK BiR GOLCÜ ALMALI

Abdullah Avcı tekrar emniyetli istikrar oyununa döndü. Krizin büyümemesi için kazanması gerekiyordu ve sonuç odaklı bir futbolla 3 puanı aldı. Trabzonspor’un forvetlerinin gol katkısı düşük. Bunu transferde çözmek zorundalar. Savunmaların gerisine sarkacak atletik bir golcüye gereksinimleri var.

UĞUR MELEKE: AVCI GEREKLi MÜDAHALEYi YAPTI FAKAT TRANSFER DE ŞART

4 gollü Karagümrük ve 5 farklı Alanyaspor hezimetlerinden sonra gruba sarsıcı bir müdahale gerekiyordu. Abdullah Avcı da 11’e Bruno Peres, Stefano Denswil, Djaniny üzere müdahalelerle kadrosu sarsmış göründü. Birinci yarıdaki Trabzonspor performansı etkileyiciydi, önde bastılar, Başakşehir’i yanlışa zorladılar ve atak sürekliliği sağladılar. Lakin ikinci devrede oyunun denetiminin Başakşehir’e geçtiğini de not etmek gerek. Trabzonspor’un savunmada istikrara, ön tarafta da desteğe muhtaçlığı var bence.

FIRAT AYDINUS: HOCAYA SAHiP ÇIKAN TARAFTAR TRiBÜNDE DE GEREKENi YAPMALI

Başakşehir maçı, Trabzonspor için bilhassa ruhsal açıdan kırılma noktasıydı. Müsabakanın birinci yarısında, çok güzel oynayan, eski Trabzonspor’u kısmen de olsa gösteren bir oyunu vardı. Lakin ikinci devredeki skoru muhafaza telaşı birinci yarıdan farklı bir Trabzon gösterdi bize. Trabzonspor’da sakatlıklar ve revizyona uğramış takım handikap yaratsa da en büyük eksiği taraftar. Taraftarlar geçen sezonki Trabzonspor’u bekliyor ve istiyor. Ancak ne olursa olsun, Abdullah Avcı’ya sahip çıkan Trabzonspor taraftarı maçlarda tribünlere de sahip çıkmalı.

MEHMET ARSLAN: HEDEFLER YALNIZCA BU DÖNEMLE HUDUTLU TUTULMAMALI

Doğru soru şu olmalı bence… Abdullah Avcı daima tepeye oynayan bir Trabzonspor oluşturabilecek mi? Trabzonspor için asıl sorun bu. Bu dönem bu performansı sergileyemezler tahminen lakin amaç çok daha büyük olmalı. Geçtiğimiz hafta Avcı’ya gösterdikleri inanç ile yanlışsız karar aldılar. Şayet bu hallerindeki samimiyetlerini her sonuca karşın gösterir ve bir teknik adam kadrosu olmayı başarırlarsa, muvaffakiyet gelir. Ben Avcı’ya daima inandım. Trabzon için en hakikat tercih.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.