SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe – Sivasspor maçı sonrası sert eleştiri! “Kontrolü kaybetti, ekibe ziyan veriyor…”

Fenerbahçe – Sivasspor maçı sonrası sert eleştiri! “Kontrolü kaybetti, kadroya ziyan veriyor…”Spor Toto Harika Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe …

Fenerbahçe – Sivasspor maçı sonrası sert eleştiri! “Kontrolü kaybetti, ekibe ziyan veriyor…”
Akacan The Mall
08.11.2022 08:07
0
A+
A-

Fenerbahçe – Sivasspor maçı sonrası sert eleştiri! “Kontrolü kaybetti, kadroya ziyan veriyor…”
Spor Toto Harika Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe, konutunda Demir Küme Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek arka arda 5. galibiyetini aldı. Fenerbahçe’ye ligde 6 maç sonra mağlup olan Demir Küme Sivasspor ise bu dönem ligde oynadığı son 3 maçı kaybetti. Sarı lacivertli takımın bu dönem ligde bir birincisi başardığı çabayı Hürriyet Gazetesi muharrirleri Uğur Meleke ve Banu Yelkovan kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig 13. hafta maçında Fenerbahçe ile Demir Küme Sivasspor karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan ve hakem Hüseyin Göçek’in düdük çaldığı maçı Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Sarı-lacivertli kadroya galibiyeti getiren golü 55. dakikada penaltıdan Enner Valencia attı. Fenerbahçe’de 45+4 ve 48. dakikalarda sarı kart gören Michy Batshuayi kırmızı kart görerek kadrosunu 10 kişi bıraktı.

Akacan The Mall

Fenerbahçe, ligde 6 maç sonra Sivasspor’u mağlup etmeyi başardı. Bu sonucu akabinde ligde arka arda 5. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 29’a yükselyerek liderliğini sürdürdü. Ligde peş peşe 3. kere mağlup olan Sivasspor ise 10 puanda ve düşme sınırında kaldı.

FENERBAHÇE YENİLMİYOR

Bu dönem Harika Lig’de rakiplerine maç başına en az şut fırsatı tanıyan grup olan Fenerbahçe (7), çıktığı son sekiz lig maçının altısında gol yemedi. İç alanda kırmızı kart gördüğü son altı Harika Lig maçının hiçbirini kaybetmeyen Fenerbahçe, bu müsabakalarda toplam 14 puan topladı.

Demir Küme Sivasspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu dönem Muhteşem Lig’de üst üste beş galibiyet alan birinci ekip oldu. Sarı lacivertliler ayrıyeten bu dönem Üstün Lig’de en fazla penaltı golü atan kadro pozisyonunda.

SERDAR AZİZ DAMGA VURDU

Demir Küme Sivasspor karşısında topla en fazla buluşan Fenerbahçe oyuncusu olan Serdar Aziz, girdiği yedi ikili gayretin dördünü kazandı.

BATSHUAYI KIRMIZI KART GÖRDÜ, JESUS’UN REAKSİYONU OLAY OLDU

Maçın 48. dakikasında Fenerbahçe’de sarı kartı olan Michy Batshuayi, Ziya Erdal’a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını görüp kırmızı kartla oyundan atıldı. Belçikalı futbolcu kenara gelirken Jorge Jesus’un oyuncusuna reaksiyonu kameralara yansıdı. Jesus, kadrosu 10 kişi bırakan Batshuayi’ye karşı eliyle başını göstererek oyuncusunu fırçaladı.

UĞUR MELEKE: JESUS’TAN BATSHUAYI’YE MESLEK ÖZETİ ÜZERE BİR JEST

Parmağını başına götürerek aklını kullanmasını işaret etti.

Cumartesi akşamı derbinin 54’üncü dakikasında Weghorst’un ekip arkadaşı Umut Meraş’a bir jesti var, yerden oynamasını işaret eden. O jestin derbide Beşiktaş’ın özeti olduğunu düşünüyorum. Evet Weghorst uzun uzunluklu fakat yerden oyunda da tesirli, akıllı, çalışkan bir sportmen. Ona yerden oynadığınızda, bilhassa de etrafı kalabalıksa yararlı oluyor. Bence o jesti de yalnızca Umut’a değil, kadro arkadaşlarına ve hocasına da yaptı Weghorst.

SERDAR DURSUN’U HAZIRLADI FAKAT…

İşte dün gece Kadıköy’de de motamot Weghorst’unkine benzeri kritik bir jest yaşandı maç sırasında. 48’inci dakikada kırmızı kart görüp kenara gelen Batshuayi’ye parmağını başına götürerek aklını kullanmasını işaret etti Jesus. Batshuayi için yalnızca maçın değil, mesleğinin özetiydi bence o jest. Aklını kullandığında çok yararlı bir santrfor. Ancak dün olduğu üzere ilkel içgüdülerini dinlemeye başladığında kendine ve grubuna ziyan verebiliyor. Dün aslında 45’le 45+5 ortasında tam dört konumda hissettiriyordu denetimi kaybettiğini. Jesus devre ortasında Serdar Dursun’u hazırladı, bence Batshuayi’yi çıkarma seçeneği üzerinde de durmuştu. Lakin değiştirmedi. Batshuayi de üç dakikada faturasını kesti bu kararın.

SONSUZ FAUL, BOL KAOS

Dün genel olarak düşük kaliteli bir oyun vardı alanda. Cüneyt Çakır üzere 1976 doğumlu olan, fizikî kalitesi âlâ gözükmeyen lakin Harika Lig’de devam eden Hüseyin Göçek’in çokça durdurduğu, sonsuz faul düdüklü, bol kaos ve bol tartışmalı tatsız bir futbol vardı Kadıköy’de. Birinci 45’te tam 20 faul düdüğü çalındı dün. Ben dün birinci devrede 20 sefer “üç pas üst üste” yapıldığından şüpheliyim mesela! Fenerbahçe’de İrfan ve Valencia, Sivasspor’da Saba son periyottaki yeterli performanslarını sürdürdüler, birkaç cılız konum yarattılar ancak sonucu Fenerbahçe’nin telepatisi belirledi.

OTOMATiK ViTESTE KAZANDI

Fenerbahçe pek de uygun oynamadan otomatik viteste galip geldi dün. Jorge Jesus’un takımı Eylül-Ekim-Kasım’da 14 resmi maça çıktı, 11’ini kazandı, üç defa beş attı, hiç yenilmedi. İki cephede de başkan. Dün de zati uygun bir oyun değil, bu üç aylık alışkanlığı alana koyup kazandı maçı.

BANU YELKOVAN: KADIKÖY’DE SÜRPRİZ YOK

Sivasspor, Fenerbahçe’nin 48. dakikada 10 kişi kalmasını fırsata çeviremedi.

Haftaiçi Avrupa kupalarında kümelerini önder bitirerek son 16 cinsine ışınlanan iki başarılı ve yorgun grubun müsabakasında avantaj, fikstür yoğunluğunu etkin rotasyonla çözen ve daha ligin 12.haftasında bir Fenerbahçe efsanesine dönüşen Jorge Jesus’un ekibindeydi kuşkusuz. Tekrar de İstek Çalımbay’ın grubunun döneme nasıl başlamış olursa olsun, bu ligin en mücadeleci gruplarından biri olduğunu, sarı lacivertlilere her vakit zıt geldiğini, Fenerbahçe’nin kağıt üzerinde favori olduğu birçok kere Sivas karşısındaki şanssızlığını kıramadığını ve ligde oynadıkları son dört maçta Yiğidolar’ı mağlup edemediğini hatırlayanlar için temkinli söylem edilen bir avantajdı bu.

iLK YARIDA SiVAS ÜSTÜNDÜ

Bu dönem şampiyonluğu çok istediğini yalnızca saha dışındaki proje ve kampanyalarıyla değil, saha içindeki coşku ve futboluyla da gösteren Fenerbahçe, taraftarını yalnızca forma numaralarındaki fotoğraflarda değil, tribünde de gerisine almış halde başladı maça. Karşısındaki rakip kim olursa olsun hamle gücüyle baskı kurmayı seven ve son dört lig maçından 14 gol çıkaran mesken sahibi karşısında, birinci yarıda daha baskın olan taraf, en azından birinci 45 sonunda Yatabare’nin ayağından birkaç durum kaçıran Sivasspor’du.

KIRMIZI KART YANILGISI

İkinci yarı başında Batshuayi’nin ikinci sarıdan kırmızı kart görmesinin oyunu Sivasspor lehine çevireceğini düşünenler yanıldı. Karttan yalnızca birkaç dakika sonra Alioski’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Valencia rahat bir formda ağlara gönderdi. Dakikalar ilerledikçe Sivasspor’un yorgunluğu, oyuncu değişiklikleriyle tazelenen Fenerbahçe’nin oyundaki tartısı daha fazla hissedilmeye başladı. Sivasspor bir kişi fazla oynamanın avantajını maçın hiçbir anında lehine çeviremedi.

Alt sıralardan kurtulmak isteyen Sivas ile liderliğini perçinlemek isteyen sarı lacivertlilerin maçında ağır basan taraf Fenerbahçe oldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla 2019-20 döneminden bu yana ligde yenemediği tek rakibini de yenmiş oldu.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.