SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fenerbahçe – Konyaspor maçında Valencia, Lincoln ve Szalai dikkat çekti! ‘Antrenman maçı üzereydi, Jesus için ölçü olmaz’

Zelzele felaketinden sonra ertelenen Üstün Lig, dün akşam oynanan maçlarla hüzünlü bir biçimde tekrar başladı. Erteleme maçında Fenerbahçe, konutunda Konyaspor’u 4-0 üzere farklı bir skorla yenerek tepe takibine devam etti. Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Kadıköy’deki çabayı köşelerinde kıymetlendirdi.

Fenerbahçe – Konyaspor maçında Valencia, Lincoln ve Szalai dikkat çekti! ‘Antrenman maçı üzereydi, Jesus için ölçü olmaz’
Akacan The Mall
26.02.2023 09:06
0
A+
A-

Fenerbahçe – Konyaspor maçında Valencia, Lincoln ve Szalai dikkat çekti! ‘Antrenman maçı üzereydi, Jesus için ölçü olmaz’
Deprem felaketinden sonra ertelenen Üstün Lig, dün akşam oynanan maçlarla hüzünlü bir formda yine başladı. Erteleme maçında Fenerbahçe, konutunda Konyaspor’u 4-0 üzere farklı bir skorla yenerek tepe takibine devam etti. Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, Kadıköy’deki çabayı köşelerinde kıymetlendirdi.

Süper Lig’in 23. hafta erteleme maçında Fenerbahçe, meskeninde Konyaspor’u 4-0 mağlup etti. Ülker Stadyumu’nda oynanan maçta Sarı-lacivertliler, 13. dakikasında Valencia’nın penaltı golüyle öne geçerken 22. dakikada Konyaspor, Diouf’un gördüğü kırmızı kartla alanda 10 kişi kaldı. Birinci yarıda son kelamı 45+6. dakikada Valencia söyledi ve devreye 2-0 ile girildi.

Fenerbahçe’de öbür goller 61. dakikada King ve 79. dakikada Szalai’den geldi.

Akacan The Mall

Bu sonuçla birlikte puanını 48 yapan Jesus’un öğrencileri, önder Galatasaray ile puan farkını 6’ya indirdi. Son 5 maçını kaybeden Konyaspor ise 27 puanda kaldı.

Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay, 4-0’lık maçı köşelerinde kıymetlendirdi.

UĞUR MELEKE: DÜŞÜK TEMPOLU ANTRENMAN

Süper Lig’de son yıllarda birçok anlamsız teknik yönetici değişikliğine şahit olduk; ancak tüm anlamsızların tahminen de en anlamsızına Konyaspor idaresi imza attı! İlhan Palut, 2020-21’de dönem ortası küme düşme sınırındaki kadrosu devralıp 18 maçta yalnızca 4 mağlubiyetle gemiyi limana muvaffakiyetle yanaştırmıştı. 2021- 22’de vitesi artırdı, yeşil-beyazlılarla uzun müddet tepe yarışı içinde kalıp ligi üçüncü sırada tamamladı. Konyaspor’un o dönem içinde Ahmet Çalık’ı kaybettiğini, devre ortasında da Serdar Gürler’in Başakşehir’e transfer olduğunu da not etmek gerek.

2022-23’e Avrupa macerasıyla başladılar, Vaduz maçı öncesi Konya Stadı mahvedildi. Ligde de iki aylık bir sallantı yaşadılar lakin Palut vazifeden alındığında 19 maçta yalnızca 3 mağlubiyetleri vardı ve yedinci basamaktaydılar. Üstelik İlhan Palut, Konya’daki üç döneminde bu saygıdeğer işleri son derece kısıtlı bir takımla yaptı. Konyaspor’u Avrupa kupalarına taşıyan kümenin değerli kesimleri Ahmet, Serdar, Abdülkerim, Skubic, Amir ve Bytiqi artık yok.

Daha da kıymetlisi ekibin başında artık devrimci Palut da yok. Konyaspor’un artık Üstün Lig’in sıkıntı deplasmanlarından biri olup olmayacağını bilmek güç. Lakin çok irtifa kaybettikleri kesin.

TEK KADRO VARDI

Dün elbette 22’de gelen kırmızı kartın da tesiriyle alanda tek bir ekip vardı. Maçın Fenerbahçe için bir idman havasında geçtiğini söylemek yetersiz kalır; çünkü bu karşılaşmayı lakin ‘hafif idman’ dozuyla açıklayabiliriz. Tek bir kadronun 11 oyuncusunun ikinci bölgede paslaşıp durduğu bir doksan dakikaydı adeta.

BiR FIRSAT MAÇI

F.Bahçe’nin Kadıköy’de yaptığı bu düşük tempolu idmanda golcü Valencia’nın yanı sıra Lincoln’ün canlılığıyla öne çıktığını söyleyebilirim. Brezilyalı oyuncu ortayı uygun kıymetlendirmiş. Szalai dikkatli oyununu ve başarılı uzun paslarını bir de duran top golüyle süsledi.

Joao de Deus, maçın düşük temposundan faydalanarak Oosterwolde, Serdar Dursun ve Arda’ya uzun dakikalar verme fırsatı buldu. Mart’taki Avrupa macerası öncesi Fenerbahçe için bir tıp kadroyu derinleştirme fırsatına dönüştü maç.

GÜNTEKİN ONAY: FENERBAHÇE ZORLANMADAN KAZANDI

Yeniden Harika Lig’e dönüş öncesinde her ekip için soru işaretleri vardı. 3 haftadan fazla bir müddettir maç oynamayan grupların lige dönüşü nasıl olacaktı? Ritmlerini ve maç temposunu kaybetmişler miydi? Zelzele felaketinin akabinde konsantrasyonları azalmış mıydı? Mental açıdan nasıl etkilendiler?

KONSANTRASYON YÜKSEKTi

Dün şunu gördük ki Fenerbahçeli futbolcular yüksek konsantrasyon ile, galibiyetin kıymetinin farkındalığıyla alandaydı. Kararlı ve istekliydiler. Lakin tempoları çok yüksek değildi. Gerçekten Enner Valencia’nın penaltı golüyle 1-0 öne geçene kadar net konum üretemedi sarı lacivertliler.

MAÇ 22. DAKiKADA FiiLEN BiTTi

22’nci dakikada Diouf’un ikinci sarı karttan atılmasıyla maç resmen olmasa da fiilen sona erdi. Hakikaten Valencia’nın 2’nci golü sonrası maç Fenerbahçe açısından çok rahat bir tempoda seyretti. Ekvadorlu santrfor bu dönem farklı bir düzeyde. Lige 2 sefer orta verilmesine karşın formunu da kaybetmedi.

DÜNKÜ MAÇ BAZ ALINAMAZ

Dün Fenerbahçe hiç zorlanmadan kazandı lakin sanıyorum ki teknik yönetici Jorge Jesus, bu maçın ölçü olmayacağının farkındadır. Zira skor avantajıyla iç alanda 70 dakikadan uzun bir mühlet 1 kişi eksik bir rakibe karşı çaba etmek sarı lacivertliler açısından baz alınacak bir olgu değil.

PALUT’SUZ 4 MAÇI KAYBETTi

Konyaspor ise İlhan Palut ile yolları ayırdıktan sonra ligde 4 maçını da kaybetti. Gol atamadı, puan alamadı. Üstüne üstlük kupadan da elendi. Şahane ve başarılı bir ekibi neden, nasıl alaşağı ederler anlamak mümkün değil.

Dün farklı kazanan Fenerbahçe tepeyi takibini sürdürürken oyun manasında çok da parıldamadı.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.