SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Fenerbahçe – Kayserispor maçına Uğur Meleke ve Güntekin Onay’dan yorum! Maçın yıldızı, Guardiola yanılgısı…

Fenerbahçe – Kayserispor maçına Uğur Meleke ve Güntekin Onay’dan yorum! Maçın yıldızı, Guardiola yanılgısı…Spor Toto Harika Lig’in 5 …

Fenerbahçe – Kayserispor maçına Uğur Meleke ve Güntekin Onay’dan yorum! Maçın yıldızı, Guardiola yanılgısı…
Akacan The Mall
04.09.2022 11:07
0
A+
A-

Fenerbahçe – Kayserispor maçına Uğur Meleke ve Güntekin Onay’dan yorum! Maçın yıldızı, Guardiola yanılgısı…
Spor Toto Harika Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, konutunda Kayserispor’u Joao Pedro ve Joshua King’in golleriyle 2-0 mağlup etti. Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Güntekin Onay köşelerinde bu müsabakayı kıymetlendirdi.

Spor Toto Muhteşem Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe, meskeninde Kayserispor’u 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri yeni transferler Joao Pedro ve Joshua King attı.

MICHY BATSHUAYI TARAFTARLA BULUŞTU

Akacan The Mall

Fenerbahçe’nin Chelsea’den transfer ettiği Michy Batshuayi Kadıköy’de maçı takip etti. Gayret öncesi alana çıkan Belçikalı golcü taraftarların tezahüratlarına karşılık verdi.

JOAO PEDRO, MERT HAKAN VE PEROTTI’DEN SONRA BİRİNCİSİ BAŞARDI

Fenerbahçe’de birinci idmanında yaşadığı sakatlık nedeniyle bir müddet gruptan uzak kalan Joao Pedro, Adana Demirspor maçında takımda olmasına karşın müddet almamış, geçen hafta Konyaspor gayretinde ise sonradan oyuna dahil olarak birinci kere sarı-lacivertli formayı giymişti. Pedro, Kayserispor maçında sarı-lacivertli formayla birinci defa 11’de baht buldu. Maçın birinci dakikasından beri ortaya koyduğu performansla taraftarları şad eden yıldız futbolcu, 37. dakikasında attığı golle de siftah yaptı. Kasım 2020’den bu yana Üstün Lig’de Fenerbahçe formasıyla birinci 11’de çıktığı birinci maçta gol atan birinci isim Joao Pedro oldu. Mert Hakan Yandaş ve Diego Perotti, Gençlerbirliği karşısında siftah yapan isimler olmuştu.

GÜNTEKİN ONAY: FENERBAHÇE ZORLANMADAN MAKSADINA ULAŞTI

Bu satırları yazmaya başladığımda 70’inci dakika geride kalmıştı. Maç 2-0 Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle devam ediyordu ve Kayserispor’un bırakın şutu; rakip ceza alanında 1 sefer bile topla buluşmuşluğu yoktu.

Geçen haftaki Konyaspor hezimeti ve hayal kırıklığı yaratan futbolun akabinde Jorge Jesus, forvet sınırındaki 3 oyuncunun tamamını değiştirdi. Rotasyon geleneğini de devam ettirdi. Bir kere daha 3’lü savunma kurgusuyla oynayan Fenerbahçe, 72’deki konuma kadar kalesinde tehlike yaşamadı.

PEDRO’NUN GOLÜ HARiKAYDI

Sarı lacivertli takımda birinci kere 11’de alana çıkan Joao Pedro, fizikî olarak yüzde 100 hazır olmamasına karşın klas hareketleri ve oyun zekasıyla beğeni topladı.

Özellikle attığı golde ofsayttan kaçması, savunma ardına gerçek vakitteki koşusu, topu denetimi ve vuruş kalitesiyle kusursuz işlere imza attı.

Orta alanda birinci defa 11’de oynayan Miguel Crespo ve Willian Arao birlikte âlâ işlere imza attılar. Bilhassa Miguel Crespo basmadık yer bırakmadı ve dayanılmaz bir güç ortaya koydu.

JOSHUA KING’i DE ÇOK BEĞENDiM

İkinci golü atan Joshua King’i de çok beğendim. Fenerbahçe’nin forvet sınırında taşlar yavaş yavaş yerine oturacak. Lakin bunun için bir takım istikrarı ve devamlılık kaide.

Eldeki takım nitekim de çok geniş lakin birlikte oynama alışkanlığı yakalamak daha kıymetli.

3 puan Fenerbahçe için kıymetli lakin artık sırada Dinamo Kiev için rövanş vakti.

Kayserispor ve Çağdaş Atan ise unutmaları ve ders almaları gereken bir akşam geçirdi.

KADIKÖY’DE BİR GUARDIOLA YANILGISI

Çağdaş Atan, ligin kıymetli teknik yöneticilerinden biri. Karşılaşma öncesinde Jesus’la ilgili söyledikleri, neden bu düzeye hızla geldiğinin delili üzereydi: “Jesus’un Türkiye’de olması bizim için bir baht. Fenerbahçe çok maç oynadı, âlâ tahlil etme bahtımız oldu. Jesus’a karşı oynamak beni de geliştiriyor” dedi genç teknik adam.

Ancak sıklıkla Guardiola için yapılan bir eleştiriyi dün de Çağdaş Atan’ın yanılgısıyla özdeşleştirdim ben. İngiliz spor medyası, Guardiola’yı sıklıkla “overthinking (yani kimi rakiplere gereğinden fazla baş yorma)” ile suçlarlar.

KENDi OYUNUNDAN FERAGAT ETTi

Sanki dün de Çağdaş Atan, Jesus’un stratejisine çok fazla odaklanıp, kendi oyunundan büsbütün feragat etmiş üzereydi. Çağdaş Hoca bu dönem Kayseri’de topa sahip olmaya çalışan, örerek hamle edebilen bir oyun geliştirmişti. Geçtiğimiz hafta Giresun önündeki uygulamaları da şahaneydi. Fakat Fenerbahçe önünde büsbütün geriden driplingle ya da kros toplarla çıkmayı deneyen, bu yüzden de çokça ofsayta düşen bir Kayseri izledik. Bilhassa Mensah-Ramazan merkeziyle driplingle çıkmak istedi güya Çağdaş Hoca. Fakat pek başaramadılar bunu. Onur’un da o alışık olduğumuz atak bindirmeleri hiç yoktu dün.

Fenerbahçe’yse, 72’ye kadar rakip kaleye gidemeyen Kayseri’ye karşı en yüksek vitese çıkma gereği duymadan çekti fişi.

CRESPO, SAHANIN GENERALi GiBiYDi

Konya maçındaki hareketsizliği ileri üçlüyü büsbütün değiştirerek sert bir neşter darbesiyle çözme yoluna gitti Jesus. Âlâ sonuç aldığını söyleyebiliriz çünkü Joshua King, tescilli gollerinden birini attı. Joao Pedro iki golün de içinde var. Yeniden bu dönem ligde birinci sefer 11’de forma giyen Crespo, her an maçın tam kalbindeydi. Sahanın generali üzereydi Crespo… Neredeyse tüm ikili çabaları kazandı, iki tane net gol konumuna girdi. Rakipleri onu tam altı defa faulle durdurdular ki bu istatistik bile tek başına Portekizli’nin ne kadar tesirli olduğunun ispatı. Bence Jesus birinci fırsatta Arao’yu üçlü savunmanın merkezinde, Szalai’yi sol stoperde, Crespo’yu da ön liberoda (yani şu anda Arao’nun oynadığı yerde) denemeli.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.