SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Fenerbahçe – Başakşehir maçına Jorge Jesus damga vurdu! Dikkat çeken tahlil…

Fenerbahçe – Başakşehir maçına Jorge Jesus damga vurdu! Dikkat çeken tahlil…Spor Toto Muhteşem Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, konutunda …

Fenerbahçe – Başakşehir maçına Jorge Jesus damga vurdu! Dikkat çeken tahlil…
Akacan The Mall
23.10.2022 08:37
0
A+
A-

Fenerbahçe – Başakşehir maçına Jorge Jesus damga vurdu! Dikkat çeken tahlil…
Spor Toto Muhteşem Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, konutunda Medipol Başakşehi’i 84. dakikada Diego Rossi’nin attığı şık golle 1-0 mağlup ederek liderliğe yükseldi. Adana Demirspor bugün kazanamazsa Sarı-lacivertli ekip haftayı başkan kapatacak. Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, Fenerbahçe – Başakşehir maçını köşelerinde kıymetlendirdi.

Spor Toto Harika Lig’in 11. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy’de konuk ettiği Başakşehir’i 84. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertli kadroya galibiyeti getiren kritik golü oyuna sonradan giren Diego Rossi 84. dakikada attı.

İLKLER YAŞANDI

Akacan The Mall

Süper Lig’de geride kalan 11 haftada oynadığı 10 maçta 7. sefer alandan galip ayrılan Fenerbahçe, birinci sefer arka arda 3 galibiyet aldı. Jorge Jesus’un kadrosu son 6 maçın 5’inde kalesini gole kapatmayı başardı. Diego Rossi, Ocak 2017’den bu yana Fenerbahçe formasıyla Başakşehir’e ceza alanı dışından gol atan birinci Fenerbahçeli futbolcu oldu.

Ligin en az gol yiyen ekibi Başakşehir ise deplasmanda birinci defa mağlup oldu. Emre Belözoğlu’nun kadrosu iki hafta evvel meskeninde Sivasspor’a kaybetmiş ve dönemin birinci yenilgisini almıştı.

BAŞAKŞEHİR’İN EN ETKİSİZ MAÇI

Opta bilgilerine nazaran Başakşehir bu dönem rakip akip ceza alanında topla en az buluştuğu (6), en az şut çektiği (3) ve en düşük gol beklentisinde kaldığı (0.32 xG) Üstün Lig maçını Fenerbahçe’ye karşı oynadı.

Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Fırat Aydınus, Fenerbahçe – Başakşehir maçını köşelerinde kıymetlendirdi. 

FIRAT AYDINUS: GALİBİYETİ GETİREN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR

Fenerbahçe son 15 dakikadaki ataklarla kazandı.

İlk 10 hafta sonunda ligde en çok gol atan ve meskeninde mağlup olmayan Fenerbahçe ile en az gol yiyen ve deplasman hezimeti olmayan Başakşehir’in bir başka kıymetli istatistiği, bu dönem en fazla sayıda resmi maç oynayan iki ekip olmalarıydı. Ayrıyeten bana nazaran şu an ligdeki en formda iki teknik adamın müsabakasıydı. Jorge Jesus’un devamlı rotasyon uyguladığı Fenerbahçe’de her ne kadar eksiklikler çok aranmasa da Ndayishimiye’nin yokluğu Başakşehir için çok değerli eksikti.

BASKIYA KARŞI UZUN TOP

Fenerbahçe, bilinen ve beklenen baskıyla başladı oyuna. Başakşehir bu baskıyı geride pas yaparak değil Okaka’ya atılan uzun toplarla kırmayı planlamıştı. Bu da vakit zaman Gustavo-Okaka ve Serdar Aziz-Okaka eşleşmelerinde nefes kesici çabalar yaşanmasına yol açtı.

Başakşehir düşündüğü oyun formatı paralelinde birinci tehlikeyi Lincoln-Szalai kanadından Traore ile buldu; Ferdi kademeye girerek golü engelledi. 6 dakika sonra tekrar Traore tekrar tıpkı kanattan tehlike yaşattı.

Dakikalar 32’yi gösterirken Batshuayi’nin baş şutu Fenerbahçe’nin birinci yarıda yakaladığı en kıymetli gol durumu oldu. İsmail’in olması birinci 45 dakikada Crespo’nun gol bölgelerinde daha fazla sahneye çıkmasını sağladı.

BELÖZOĞLU uygun Tahlil ETMiŞTi

İlk yarı özeti şuydu: Fenerbahçe’yi uygun tahlil eden Emre Belözoğlu, kanatları kullanarak sonuca gitmek istedi. Bilhassa Traore ile Fenerbahçe’nin sol tarafına sıkıntı anlar yaşattı. 30. dakikadan sonra Fenerbahçe konum manasında yavaş yavaş dengeyi kurdu ve kanatlardan ortalarla tehlike yarattı. Bu ortalarda Batshuai ve Valencia’nın baş vuruşları tesirli oldu. Serdar Gürler ve Traore tehdidi, Ferdi ile Lincoln’ün ataklara katılmalarına mani oldu.

RAKiP KALEYi ABLUKA ALTINA ALDI

İkinci devreye iki ekip da taktiksel olarak tıpkı anlayışla başladı. Birinci tehlikeli durum tekrar Traore’nin vuruşu ile Başakşehir adınaydı. Sonrasında Fenerbahçe atak daha baskılı oyununu rakibine kabul ettirdi. Jesus’un İsmail-Arao mecburî değişikliğinin ardından atak sınırında üç oyuncu birden değiştirmesi golü ne kadar istediğinin göstergesiydi. Bu değişikliklerden sonra oyundan düşen Başakşehir karşısında Fenerbahçe rakip kaleyi adeta ablukaya aldı.

75. dakikadan sonra güya maç sarı lacivertliler için yeni başlamış üzereydi. Fenerbahçe asıl oyununu oynamaya başladı ve bu baskı Rossi’nin hoş gol ile taçlandırdı. 75’te Jesus’un 84’te Rossi’nin ve 90+3’te Altay’ın sihirli dokunuşları Fenerbahçe’yi galip getiren en değerli etkenler oldu.

UĞUR MELEKE: BİR TREND BELİRLEYİCİ OLARAK JORGE JESUS

Portekizli teknik adam ezber bozmaya devam ediyor.

20 Temmuz’da dönemi açan iki kadronun 90 günde çıktıkları 20’nci karşılaşmaydı bu. İki ekip da ligde şampiyonluk yarışı veriyorlar, Avrupa’da kümelerinde namağlup önderler. O yüzden sanırım dünkü maçın birinci 75 dakika boyunca yüksek vitese ulaşmamasını bu türlü açıklamak zorunda kalacağız. Dün Kadıköy’de birinci 75 dakika boyunca çokça çarpışma-mücadele, az durum izledik maalesef. Bilhassa Başakşehir’in ekstra pragmatik taktiğiyle 75 dakika boyunca vadettiğinin altında kaldı bu büyük maç.

Fenerbahçe maça motamot Ankaragücü önünde olduğu üzere 3-5-2 ile başladı; İrfan sağ, Crespo sol iç rolünde oynadılar. Aslında birinci 75’e kadar da topa daha fazla sahip olan, rakip yarı alanda daha fazla gözüken taraf sarı-lacivertlilerdi. 75’e kadar Fenerbahçe rakip ceza alanında topa 25 defa dokunurken, Başakşehir yalnızca 4’te kalmıştı. Yani şayet boksta olduğu üzere bir ‘yan hakem oylaması’ olsa daha olumlu oynayan taraf Fenerbahçe’ydi o kısımda de.

OYUNUN RiTMiNi DEĞiŞTiRDiLER

Ancak futbol boks değil. Kazanmak için gol atmalısınız. Bu noktada da Jesus devreye girdi aslında. 75’te oyuna gol bahtı olan üç futbolcu birden sürdü; Pedro, Rossi ve Emre’yi. Gol gelmeden evvelki 120 saniye içinde Emre’nin driplingle Lincoln’e hazırladığı bir konum var. Pedro’nun güçlü presi. Arao’nun kazandığı topla yaptığı asist. Ve Rossi’nin bu dönem ligde penaltı dışında hiç gol yememiş Volkan’ı mağlup eden şutu…

Yani Jesus’un sonradan oyuna soktuğu 4 adam, 82-84 ortası oyunun ritmini değiştirdiler. Sonucunda da gol geldi zati.

iDEAL 25’iN 4’ÜYLE MAÇI ÇEViRDi

Jesus yalnızca bir teknik yönetici değil. Ecnebilerin tabiriyle bir ‘trendsetter’. Trend belirleyici yani… Türkiye’ye geldiğinden beri trend belirliyor, ezber bozuyor. “Sadece küçük kadrolar haftada bir maç yaparlar” dedi evvel. Akabinde üçlü-dörtlü savunma tartışmasını gülünç hale getirdi. Zira hiçbir şey fark etmiyordu onun grubunda. Bu ortada ‘ideal 11’ kavramını çöpe atıp bir ‘ideal 25’ yarattı Kadıköy’de. Ve dün o ülkü 25’ten dördünü oyuna sokup çevirdi maçı. Sahiden şu üç ayda telaffuzları ve aksiyonlarıyla çok büyük saygıyı hak etti Jorge Jesus.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.