SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

FBI Trump’ın meskeninde ne aradı

FBI Trump’ın konutunda ne aradıAmerikan Federal Soruşturma Ofisi (FBI) casusları evvelki akşam eski ABD Lideri Donald Trump’ın Florida’daki …

FBI Trump’ın meskeninde ne aradı
Akacan The Mall
10.08.2022 07:38
0
A+
A-

FBI Trump’ın konutunda ne aradı
Amerikan Federal Soruşturma Ofisi (FBI) casusları evvelki akşam eski ABD Lideri Donald Trump’ın Florida’daki meskeninde arama yaptı. ABD’de lider deviren Watergate skandalında bile bu türlü bir baskın olmamıştı.

Federal Soruşturma Ofisi (FBI) casusları, eski ABD Lideri Donald Trump’ın Florida’da golf kulübünün de bulunduğu Mar-a-Lago malikânesinde arama yaptı. Trump, Beyaz Saray’dan ayrılırken birtakım kapalı evrakları beraberinde götürüp götürmediğine dair soruşturma kapsamındaki aramayı “baskın” olarak niteledi. Kendi toplumsal medya sitesi Truth Social’dan yaptığı açıklamada, “Güzel konutum, Mar-A-Lago şu anda kuşatma altında. Kalabalık bir FBI casusu kümesi konutumu bastı, işgal etti” sözlerini kullandı.

EVDE DEĞİLDİ

Akacan The Mall

Haberin yayılması üzerine Trump destekçileri, Başkan’ın Florida’daki meskeni önünde toplandı. Baskın sırasında Florida değil New York’ta bulunan Trump, “Bu, 2024’te aday olmamı istemeyen Radikal Sol Demokratların işi. Bu türlü bir şey fakat üçüncü dünya ülkelerinde olabilirdi” dedi. Trump, casusların ferdî kasasını bile açtığını söyledi. Fox News’e konuşan Trump’ın oğlu Eric, konuta 30’dan fazla FBI casusunun girdiğini, durumu Trump’a kendisinin haber verdiğini söyledi. Kasanın boş olduğunu söyleyen Eric, operasyon buyruğunun Beyaz Saray’dan geldiğini sav etti. Lakin Joe Biden idaresinin baskından haberdar olmadığı, gelişmelerin basından takip edildiği belirtildi. Adalet Bakanlığı da soruşturmaya dair yorum yapmaktan kaçındı. Mevcut FBI yöneticisi Christopher Wray, Trump tarafından atanmıştı. Pekala FBI’yı harekete geçiren ne oldu?

BELGE Mİ KAÇIRDI

Ulusal Arşivler, 20 Ocak 2021’de gürültülü biçimde Beyaz Saray’dan ayrılan Trump’tan ofiste geçirdiği sürece dair evrak, evrak ve gereci teslim etmesini istedi. Amerikan kanunlarına nazaran liderler, misyon müddetlerinin akabinde her türlü mektup ve yazışma dahil, armağanlar, ofis eşyaları üzere malzemeyi Ulusal Arşivler İdaresi’ne teslim etmekle yükümlü. Lakin bunların birçoklarını iade etmeyen Trump’ın Beyaz Saray’dan aldığı 15 kutu dolusu malzemeyi Florida’daki konutuna götürdüğü ortaya çıktı. İdare’nin ısrarı üzerine yılın başında bu kutular geri verildi. Kelam konusu 15 kutu içinde; Trump’ın Kuzey Kore başkanı Kim Jong Un ile yazışmaları ve eski Lider Barack Obama’nın halefi için Oval Ofis’e bıraktığı mektup olduğu belirtiliyor. Ayrıyeten konuşma notları, doğum günü yemeği menüsü üzere şeylerin yer aldığı kutulardaki dokümanlara ait envanterin 100 sayfa uzunluğunda olduğu argüman edildi. Artık FBI, bunların devamının peşinde.

NİYE ARTIK YAPILDI

Haziranda bir küme müfettiş Florida’ya gelerek Trump’ın avukatlarıyla görüşmüş, Trump da kısa müddetliğine toplantıya katılmıştı. Evrakların tutulduğu bodrum katı gezen müfettişler, birtakım dokümanlarda ‘çok gizli’ ibareleri görünce Trump’ın takımına dokümanları daha uygun muhafazaları tavsiyesinde bulunmuştu. ABD’li hukukçulara nazaran, FBI’ın seçimlere 90 gün kala kritik atılımlardan kaçınılması istikametindeki kuralı gereği baskın dün yapıldı. Bu, kasım ayında yapılacak orta seçimler öncesi mümkün son tarihti.

WATERGATE’DE BİLE OLMAMIŞTI

* Amerikan basını, tarihte FBI casuslarının bir liderin meskenini aradığı öbür bir olay bulunmadığını yazdı. Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) Demokrat parti aleyhine kullanıldığı Watergate skandalı yüzünden istifa etmek zorunda kalan Richard Nixon’ın konutu bile FBI tarafından aranmamıştı. Trump da baskını Watergate skandalına benzetti ve “o vakit casusların amacındaki Demokratların artık kendi meskenine girdiğini” tez etti.

* Trump lider seçildiği 2017 kampanyası boyunca, Demokratların adayı Hillary Clinton’ı, 2009-2013 yıllarını kapsayan Dışişleri Bakanlığı devrinde resmi yazışmaları kendi özel e-posta hesabından yaptığı gerekçesiyle eleştirmişti. FBI, devlet güvenliğinin riske atıldığı telaşıyla birden fazla soruşturma yürütmüştü.

BİLGİ NOTU: Trump, 6 Ocak Kongre baskını ve Georgia eyaletinde seçim sonuçlarına müdahale etme suçlamasıyla iki farklı davada daha soruşturuluyor.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.