SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Fatih Karagümrük – Galatasaray maçında çok konuşulan performans! ‘Takımda Icardi, Mertens, Gomis, Torreira ve Oliveira var…’

Fatih Karagümrük – Galatasaray maçında çok konuşulan performans! ‘Takımda Icardi, Mertens, Gomis, Torreira ve Oliveira var…’Spor Toto Üstün Lig …

Fatih Karagümrük – Galatasaray maçında çok konuşulan performans! ‘Takımda Icardi, Mertens, Gomis, Torreira ve Oliveira var…’
Akacan The Mall
29.10.2022 08:37
0
A+
A-

Fatih Karagümrük – Galatasaray maçında çok konuşulan performans! ‘Takımda Icardi, Mertens, Gomis, Torreira ve Oliveira var…’
Spor Toto Üstün Lig’in 12. hafta açılışında Galatasaray’ın deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup ettiği çabada Emre Taşdemir’in performansı çok konuşuldu. Hürriyet müellifleri Uğur Meleke ve Banu Yelkovan, köşelerinde bu müsabakayı kıymetlendirdi.

Spor Toto Üstün Lig 12. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup ederek 3 hafta sonra galibiyet aldı. Müsabakanın birinci yarısından gol sesi çıkmazken 33. dakikada Adnan Uğur, gördüğü kırmızı kartla Fatih Karagümrük’ü 10 kişi bıraktı. Galatasaray’ı öne geçiren gol 60. dakikada Emre Taşdemir’den geldi. Son kelamı ise 85. dakikada Juan Mata söyledi.

Bu sonuçla birlikte ligde 3 maç sonra kazanan Sarı-kırmızılıların puanı 21 oldu. Karagümrük ise 12 puanda kaldı.

Akacan The Mall

İKİ GOL İPTAL EDİLDİ

Galatasaray’ın 51. dakikada Nelsson ile bulduğu gol faul, 90+2. dakikada ise Yunus Akgün’ün golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

2 BİN 149 GÜN SONRA GOL SEVİNCİ

Sol bekte yerli kullanmak isteyen Okan Burum, Kazımcan Karataş’ın sakatlığı sebebiyle o mevkiyi Emre Taşdemir’e emanet etti. Bu dönem Muhteşem Lig’de birinci defa 11’de talih bulan Emre, geçen dönemi Giresunspor’da kiralık geçirmişti. Bu dönem sarı-kırmızılılar ile Rezerv Lig’de 4 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, A Takım’da ise son olarak 28 Temmuz 2021 tarihinde PSV ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi eleme karşılaşmasında mühlet aldı.

Sarı kırmızılı formayla uzun müddet sonra vazife alan Emre Taşdemir, 60. dakikada attığı golle ekibini öne geçirirken 2149 gün sonra golle buluştu.

Opta datalarına nazaran, Üstün Lig’de Aralık 2016’dan bu yana birinci golünü Fatih Karagümrük’e atan Emre Taşdemir, Ağustos 2021’den (Luyindama vs Hatayspor) bu yana Galatasaray formasıyla baş golü kaydeden birinci savunma oyuncusu oldu.

MATA’DAN BİRİNCİ GOL

Mücadelenin 85. dakikasında İspanyol futbolcu Mata ekibini 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Yaz transfer devrinde kadroya katılan 34 yaşındaki futbolcu, bu golle sarı-kırmızılı forma ile birinci gol sevincini yaşadı. Maça 11’de başlayan tecrübeli futbolcu 75. dakikada Dries Mertens’in yerine oyuna dahil oldu. Juan Mata bu karşılaşma ile birlikte 3. resmi müsabakasını oynadı.

Hürriyet muharrirleri Uğur Meleke ve Banu Yelkovan, Galatasaray’ın Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup ettiği çabayı köşelerinde kıymetlendirdi.

BANU YELKOVAN: GÜNÜN YILDIZI EMRE TAŞDEMİR

Takımda İcardi var, Mertens var, kenardan alkışlayan Gomis var, Torreira var, Oliveira var tekrar de golü atan Kazımcan ve Van Annholt yerine sol bek durumunda oynayan Emre Taşdemir oluyor. 60 dakika boyunca Galatasaray’ın atamadığı golü, başla yere çarptırarak ağlarla buluşturan bir vakitler Ozan Tufan’la birlikte kendi kuşağının en parlak isimlerinden biri olarak kabul edilen, sonrasında siz deyin sakatlıklar, ben diyeyim öbür eksiklikler yüzünden mesleğiyle cebelleşmeye girip bu dönem A ekibe geri dönüş yapan ve sonuçta tam 2 bin 148 gün yani 7 sene sonrası bu gole kavuşan Emre oluyor.

KARAGÜMRÜK yeterli BAŞLAMIŞTI

Burada olduğuna hâlâ inanamadığımız ve aldığı makus sonuçların Türkiye’den gitmesine yol açmayacağını umduğumuz Pirlo’nun Karagümrük’ü, 33.dakikada bir kişi eksilene kadar Galatasaray’a kök söktürüyor, sarı kırmızılıların oyuna dengeyi getirmesi için rakibin bir oyuncusunun, Adnan Uğur’un oyundan atılması gerekiyor.

VIVIANO OLMASA…

Kaleci Viviano bu kadar yıldızlaşmasa, daha erken yakalanabilecek gol, İtalyan oyuncunun üstün performansı sayesinde 85.dakikaya kadar bir türlü gelmiyor.

O dakikada, oyuna sonradan giren Gomis’in yarattığı konumda topa evvel Torreira vuruyor, savunmadan seken topu günün yıldızı Emre Taşdemir içeri çeviriyor. Mata’nın sol ayakla içeri yuvarladığı top, ağlarla buluşuyor ve ekibinin ikinci golü ve Emre’nin asisti olarak kayda geçiyor. Galatasaray, hasret kaldığı 3 puana böylelikle kavuşuyor.

UĞUR MELEKE: HAYATIN ERME TAŞDEMİR’E BÜYÜK ÖDÜLÜ

İşini sevmesinin, dürüstçe yapmasının karşılığını Karagümrük maçında aldı.

Rotanız ister “karma” olsun, ister ying-yang; ister “ne ekersen onu biçersin” deyin, ister “what goes around comes around”… Farklı lisanlarda, farklı sözcüklerde birebir manası gizliyor cihan:

Etrafınıza nasıl bir güç verirseniz, size misal bir karşılık veriyor. Dün de bunun bir milyonuncu örneğini gördük Olimpiyat Stadı’nda. Emre Taşdemir, Galatasaray’ın bu dönem planlamasında ana tabloda düşünülmeyen, sol bekte Van Aanholt ve Kazımcan’ın arkasında pozisyonlandırılmış, sistem dışı kalmış bir futbolcuydu. Lakin yaptığı işe, ekibine, hocasına, hayata küsmemiş muhakkak ki.

iŞiNi YAPIP SIRASINI BEKLEDi

Rezerv Lig’de 17-18 yaşında çocuklarla alana çıkmış, 4 maçta orada kaptanlık bandını takmış. Tüm maçlarda yüzde yüzünü vermiş, Giresun ve Ümraniye’ye karşı da goller-asistler yazdırmış haneye. Namuslu bir biçimde işini yapmaya devam ederek sırasını beklemiş yani. İşini sevmesinin, dürüstçe yapmasının mükafatını de dün aldı Emre. Kartlar ve sakatlıklar sonrası sıra nihayet ona geldi. O da tekrar elinden gelen her şeyi yaptığı bir maçta gol atarak mükafatını aldı adeta hayattan. 60’ta Rashica’nın çevirdiği o top Emre’nin önüne düştü, çünkü o top için çok çalışmış ve çok beklemişti genç adam.

BAŞROLDE DiNAMiK TORREIRA

İlk devrede pek üretim yapamayan, oyunun temposunu bir türlü artıramayan, yavaş paslaşan Galatasaray, tam da Emre’nin golünden birkaç dakika evvel kıpırdanmaya başlamıştı aslında.

Dün birinci 50-55 dakika çok durağan gözüken Galatasaray’ın son 35-40 dakikada tempoyu artırabilmesinde başrolde dinamik Torreira’nın yanı sıra kanat oyuncuları Dubois-Rashica vardı. Barış da ikinci devrede oyuna girdikten sonra coşkuluydu ve katkı yaptı tempo artışına.

KORNERLERE DiKKAT

Galatasaray’ın aslında vitesi üçe-dörde çıkarmaya gereksinim duymadan kazandığı dünkü maçta olumlu haneye yazabileceğimiz bir öteki mevzu da kornerlerde Nelsson ve Emin’in güzel fırsatlar bulmaları. Malumunuz, sarı kırmızılılar bu dönem duran toptan gol bulamayan tek ekip.

Dün Oliveira’nın genelde penaltı noktası üzerine kullandığı kornerlerde Nelsson ve Emin’in vurdukları başlar, Galatasaray için olumlu bir gelişme.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.