SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Evvel Enfeksiyon sanıldı, yüzünde dev bir delikle hastaneden ayrıldı!…

Önce Enfeksiyon sanıldı, yüzünde dev bir delikle hastaneden ayrıldı!…İngiltere’de göz sulanması şikayetiyle hastaneye gidip hekimlerin …

Evvel Enfeksiyon sanıldı, yüzünde dev bir delikle hastaneden ayrıldı!…
Akacan The Mall
28.07.2022 11:38
0
A+
A-

Önce Enfeksiyon sanıldı, yüzünde dev bir delikle hastaneden ayrıldı!…
İngiltere’de göz sulanması şikayetiyle hastaneye gidip hekimlerin enfeksiyon teşhisi koyup antibiyotik verdikleri adamın aslında göz kanseri olduğu ortaya çıktı. Şanssız adam hayatta kalabilmek için yalnızca gözünden olmadı, yüzünde koca bir delik açıldı.

Üç çocuk babası Daniel Jackson, dokuz yıl evvel göz sulanması ve tahriş şikayetleriyle doktora gitti. Tabipler kendisine enfeksiyon teşhisi koyarak yalnızca antibiyotik ve göz damlası verdi. Lakin Jackson’ın rahatsızlıkları bir türlü geçmeyince gidip tekrardan test oldu. Test sonuçlarını görünce şoke olan genç adam  etmoid sinüsünde (burun kemiklerinin içinde kalan boşluk) büyüyen bir tümör olduğunu öğrendi.

AYNAYA BAKTIĞINDA LİSANININ İÇERİDEKİ HAREKETLERİNİ GÖREBİLİYORDU

Akacan The Mall

Jackon’un tedavi için sağ gözünün alınması gerekti. Artık daima olarak göz bandı takan Jackson, bir vakitler aynaya baktığında yüzünde lisanının hareket ettiğini görebileceği kadar büyük bir oyuk olduğunu söyledi.. Cerrahi müdahaleyle yüzü tekrar yapılandırılan Jackson, artık görünüşünden mutlu olduğunu söyleyen Jackson, yüzünün fotoğraflarının, yüz hali bozulmalarına dair hayır kurumlarının kampanyaları için kullanılmasından da şad olduğunu lisana getirdi.

SEMPTOMLARI CİDDİYE ALMAMIŞTI

Göz tahrişi semptomları başladığında 34 yaşında olan Jackson, pratisyen doktorundan randevu almakta gecikti. Önemli bir tıbbi sorun olduğunu düşünmüyordu zira genç, güçlü bir erkekti ve tahriş olmuş gözü için doktora giderek vakit kaybetmek istemiyordu.

Semptomlarını hafifletmek için çeşitli tedavilerden geçtikten sonra, taramalar, göz sulanmasının nedeninin gözünün ardında büyüyüp göz küresini zorlayan bir tümör olduğunu ortaya çıkardı. Yüzünün içinde büyüyen “koca tümörü” ortaya çıkaran sinema kendisine gösterildiğinde “inanmadığını” söyleyen Jackson o anı şu sözlerle anlattı:

TÜMÖRÜN TEK BELİRTİSİ GÖZ SULANMASIYDI

“Masum göz sulanmamın neden durmadığını öğrenmeye gelip, vefat buyruğu verilmiş bir adam üzere ayrıldım. Kanserim sinüslerimden birinde, yüzün içinde gömülüydü ve denetimsizce büyümüştü. Gözümün gerisinden meydana gelen büyümenin neden olduğu tek belirti göz sulanmasıydı.”

Tabipler, Jackson’a tek hayatta kalma bahtının gözünü ve etrafındaki dokuyu aldırmak olduğunu söyleyince “Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım” karşılığını verdi.

TEDAVİ SONA ERDİĞİNDE YÜZÜNDE BÜYÜK BİR DELİK VARDI

Ameliyat ve radyoterapi tedavisinin sonunda yüzünde bakmakta zorlandığı, baksa lisanını görebildiği bir delik açılmıştı. Jackson tedaviden çabucak sonraki halini şu sözlerle anlatıyor:

“Yüz kanserinin ne kadar lanet bir şey olduğunu biliyorsanız, yüzümün form bozukluğunu iddia edebilirsiniz. Yüzümün biçimi her manada bozulmuştu. Aynaya baktığımda gördüğüm artık benim yüzüm değil, dehşet sinemalarından bir yüzdü. Radyoterapinin yüzümdeki yumuşak, hassas deri üzerinde yıkıcı bir tesiri oldu. Dikişli alanlar yavaş yavaş tekrar açıldı ve yüzümde kocaman bir delikle kaldım. Bu delik hayal edebileceğiniz hiçbir şeye benzemiyordu, zira devasa tümörü alırken yalnızca gözümü değil tümörün etrafındaki her şeyi de aldılar.”

YÜZ FARKLILIĞI OLAN BEŞERLER İÇİN ÇALIŞIYOR

Jackson, rekonstrüktif cerrahi müdahaleyle yüzündeki açık deliği kapattırabilse de yüzünde büyük bir yara iziyle kaldı. Artık tecrübesini, hayır kurumlarıyla çalışarak yüz farklılığı olan beşerler için farkındalık yaratmak için kullanıyor. Yüzlerinde yara izi olan insanların az temsil gördüğüne dikkat çekmek ve farklı görünen beşerler için kabulü artırmak için efor gösteriyor.

ETMOİD SİNÜS KANSERİ NEDİR?

Burun ve sinüs kanseri, burun boşluğu, burun, elmacık kemikleri ve alnın içindeki küçük hava dolu boşluklar olan sinüsleri tesirler. Etmoid, burun boşluğunu beyinden ayıran ve tümörlerin yer edinebildiği bir kemiktir. Burun ve sinüs kanserleri, en sık 40 yaş üstü erkekleri etkileyen az bir kanser cinsidir.

Semptomlar ortasında kalıcı burun tıkanıklığı, burun kanaması, koku alma duyusunda azalma ve burun akıntısı bulunur. Kanser daha gelişmişse, semptomları yüzde ağrı yahut uyuşukluk, şişmiş boyun bezleri, göz şişmesi yahut daima göz sulanması yahut yüzde bir yumru oluşumunu da içerebilir.

Tedaviler, tümörü çıkarmak için ameliyat, kanserli hücreleri öldürmek için radyoterapi ve tümörün büyümesini küçültmek yahut yavaşlatmak için kemoterapiyi içerir.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.