SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Esaslı liselerin mezunları anlatıyor

Esaslı liselerin mezunları anlatıyorEsaslı liseler yalnızca kendi isimlerini değil, mezun ettikleri başarılı öğrencilerin de isimlerini tarihe …

Esaslı liselerin mezunları anlatıyor
Akacan The Mall
01.06.2022 12:07
0
A+
A-

Esaslı liselerin mezunları anlatıyor
Esaslı liseler yalnızca kendi isimlerini değil, mezun ettikleri başarılı öğrencilerin de isimlerini tarihe yazıyor. Başarılarıyla iz bırakan mezunlarla, lise eğitimlerinin kendilerine kattıkları üzerine konuştuk. Lise eğitiminin kendilerine farklı yetenekler ve bakış açısı kazandırdığını söyleyen mezunların ortak noktası, lise eğitiminin ‘başarı dolu bir gelecek’ için onlara yol açmış olması…

Kuruluş tarihlerinden bu yana sayısız başarılı isim yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden esaslı liseler, bu sene de Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi imtihana hazırlanan adayların öncelikli maksatları ortasında olacak. Esaslı eğitim geleneğine sahip bu okullar mezunlarına kuşkusuz hem üniversiteye girişte hem de hayatın ilerleyen yıllarında pek çok avantaj sağlıyor. Mesleğinde başarılı olmuş isimlere lise yıllarını esaslı bir eğitim kurumunda geçirmiş olmanın kendilerine neler kazandırdığını sorduk. 

‘MÜZİK TUTKUMU DOYASIYA YAŞADIĞIM YER’
Ömür Gedik – Müellif, Müzikçi ve Hayvan Hakları Savunucusu, Erenköy Kız Lisesi mezunu
“Lise eğitimimi en düzgün okullardan birinde tamamladım. Erenköy Kız Lisesi, mezunlarının âlâ üniversitelerde yer aldığı bir okuldu. Ben okulu 2’ncilikle bitirdim. Sonrasında amacım Boğaziçi Üniversitesi’ydi ve direkt oraya girebildim. Okulun aklımda kalan ve hiç unutamadığım yanı toplumsal faaliyetleriydi. Lisede koroda yer aldım. Koro hem hayata hazırlandığım hem de müzik tutkumu doyasıya yaşayabildiğim bir yer oldu. Bu açıdan müzik öğretmenim Selçuk İşcan’ın bana katkıları çok büyüktür. Lisede gerek korolar gerekse öğretmenlerimin  yaklaşımları hayatımı olumlu etkiledi. Bunun dışında matematik ve fen alanında aldığım sağlam eğitim sayesinde üniversite imtihanını da istediğim üzere kazanabildim.”

Akacan The Mall

‘BEN HİÇ BİR VAKİT YAPAMAM  DEMEDİM’
Prof. Dr. Niyazi Meriç – Nükleer Fizik, Radyasyon Fiziği  Emekli Öğretim Üyesi, Kabataş Erkek Lisesi mezunu
“Kabataş Erkek Lisesi, Türkiye’nin her yerinden gelen öğrencilerle doluydu. Lisede hocalarımız bize çok hoş eğitimler verdiler. Dersler bir yana bize hayat eğitimi verdiler. Ben evliliğimi bile liseden aldığım ilhamlarla yaptım. Bununla birlikte Kabataş Erkek Lisesi’ndeki arkadaşlarım da epeyce büyük muvaffakiyetler elde ettiler. O denli ki lisede kazandığım arkadaşlıklar sayesinde dünyanın birçok noktasında konutum var diyebilirim. Kabataş Erkek Lisesi, beşere özgüven verir. Ben lisede aldığım eğitim sayesinde hayatımda hangi projeye girdiysem ‘yapamam’ demedim. Ben daima ‘yaparım’ diyordum. Bununla birlikte âlâ bir lisede okumak hayata bakış açımızı da geliştiriyor.”

‘RUHUMU BESLEYEN OKULDU’
Ayşe Tek – Opera Sanatkarı, Kandilli, Çamlıca ve İzmir Kız Lisesi’nde okudu.
Ben ortaöğrenime Kandilli Kız Lisesi’nde başladım. Bu okulda hayatımın her alanına yansıyan birçok değerli pahası kazandım. Kandilli Kız Lisesi, benim için kıymetli bir dönüm noktasıydı. Ruhumu besleyen bir okuldu.  Tıpkı halde Çamlıca Kız Lisesi’nde öyleydi benim için. İzmir Kız Lisesi ise opera sanatkarı olmama vesile olan okul oldu. O devir benim hayalim tiyatroydu ama İzmir Kız Lisesi’ndeki öğretmenlerimin yönlendirmesi de mesleğime bu formda istikamet vermemde tesirli oldu.

‘DÜNYANIN HER YERİNE AHENK SAĞLAYABİLİRİM’
Abdullah Oğuz  – Sinema İmalcisi, Direktör ve Senarist, Vefa Lisesi mezunu
“Öğretmenlerimiz hakikaten çok harikuladeydi.  Vefa Lisesi, bana mesleğim için çok değerli bir şey kattı, orada okumak bana uygun bir müşahede yeteneği kazandırdı. Değişik ve farklı kültürlerin bir ortada bulunduğu bir okuldu, bu bende çok büyük bir birikim yarattı. Vefa Lisesi’nde okuduğum için beni hangi ortama koyarsanız ben oraya ahenk sağlarım. Dünyanın neresine gidersem gideyim adapte olabilirim. Bu da okulumun bana kazandırdığı kıymetli bir artı.”

‘İNSANI VE HAYATI ANLAMAK İÇİN ÖNEMLİ’
Vedat Milor – Akademisyen, Gastronomi Müellifi, Galatasaray Lisesi mezunu
Milor, “Hesap Lütfen!” isimli kitabında  ve ferdî internet sitesinde lisede geçirdiği devirleri şöyle anlattı: “Yatılı olarak okuduğum Galatasaray Lisesi’ndeyken 3 merakım vardı: Biri masa tenisi öbürleri , dünya sineması ve edebiyat. Lisede dünya sinemasını takip ettim ve o devir çok fazla kitap okudum. Bilhassa klasik sinemayı bilmenin ve dünya klasiklerini okumanın, insanı ve hayatı manaya uğraşımız içinde bize en büyük yardımcılar olduğunu düşünüyorum. Lisedeki son yılımda ise Galatasaray Kültür ve Edebiyat Şöleni Komitesi Lideri oldum ve daha sonra gelenek haline gelen bu şöleni organize ettim.”

‘İSTANBUL ERKEK LİSESİ SİZE BİR KİMLİK VERİR’
Prof. Dr. Emre Üstündağ  – KBB Hastalıkları Uzmanı, İstanbul Erkek Lisesi mezunu
“1983 yılında mezun olduğum İstanbul Erkek Lisesi’nde yatılı olarak 7 yıl tahsil gördüm. Almanca ve İngilizceyi öğrendiğim ve İstanbul Tıp Fakültesi’ni kazanmamda değerli hissesi olan İstanbul Erkek Lisesi’nin, öğretmenleri seçilmiş şahıslardır. Lakin derslerde başarılı olabilmek için çok çalışmak gerekir. Bu okulun mezunlarının en kıymetli özellikleri bence çalışkan ve istikrarlı olmaları. İstanbul Erkek Lisesi bir kimlik verir. Hayata bakışınızı tesirler. Bu durum toplumsal hayatınızı da tesirler. Meslek hayatımda birtakım hastalarım, İstanbul Erkek Lisesi mezunu olmamı önemsediklerini ve bu nedenle beni emniyetli bulduklarını söz etmişlerdir.”

‘BENİ MESLEĞİME YÖNLENDİRDİ’
Gülhan Şen – TV İmalcisi Kabataş Erkek Lisesi mezunu
“Beni mesleğime yönlendiren süreç Kabataş Erkek Lisesi’nde başladı. Yalnızca bilgi değil; öğrencilere spor, sanat, müzik, fotoğraf, edebiyat alanlarında da donanım kazandıran öğretmenlerimiz vardı ve daima birtakım etkinlikler yapılırdı. Tüm bunlar bana çok geniş alanlarda bir genel kültür altyapısı sundu diyebilirim.”

‘AİLE OLMAYI ÖĞRENDİM’
Dr. Didem Aktan – Ortodontist, Cağaloğlu Anadolu Lisesi mezunu
Hem vizyonuma hem de eğitimime çok şey kattı. Biz o periyot Alman öğretmenlerimiz ile ders işliyorduk. Çok disiplinli çalışmayı, aile olmayı, bir işi bölüşerek yapabilmeyi burada öğrendim. Tüm bunların şu anki mesleğime çok yararı oldu. Hem yabancı lisan açısından hem de toplumsallık açısından da bana çok şey kattı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi, sorumluk sahibi olmayı öğretti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.