SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Erhürman: Haddini aşan tahammülsüz tavrı, bir kez daha kınıyorum – KIBRIS HABER

Erhürman: Haddini aşan tahammülsüz tavrı, bir kez daha kınıyorum – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
30.05.2022 14:45
0
A+
A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, bugün Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın kongresinde yaşanan olayı hatırlattı ve “Haddini aşan tahammülsüz tavrı, bir kez daha kınıyorum” dedi. Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin neden koruma alma ihtiyacı duyduğunu soran Tufan Erhürman, polis eksikliği ve ekonomin sıkıntı varken, Meclis Başkanının da koruma almasını eleştirdi. Erhürman, “Tüketilmiş şeyler üzerinden kaybedilen itibarı geri kazanacağını zanneden varsa, yanılıyor” diye konuştu.

ERHÜRMAN: MECLİS BAŞKANI NEDEN KORUMA ALMA İHTİYACI HİSSETTİ?

Her hafta, ‘Son Siyasal Gelişmeler’ başlığı altında konuşmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Erhürman, bir hafta içinde yapılanların ve yapılmayanların, adını koyabilecekleri noktanın çok ötesine geçmiş durumda olduğunu kaydetti. Meclis başkanının, bu memlekette kimsenin bilmediği birtakım icraatlarının olduğuna dikkat çeken Erhürman, Meclis başkanının neden korumaya ihtiyaç duyduğunu sordu. “Bu Meclis’in başkanlarının koruma talep etme gibi bir teamülü mü var?” diyen Erhürman, Meclis başkanının kendini tehdit altında mı hissettiğini sordu. Bu memlekette başbakanların ve cumhurbaşkanlarının korumalarının olduğunu ifade eden Erhürman, “Meclis başkanı kendini tehlikede mi görüyor? Neden koruma alma ihtiyacı hissetti? Polis Genel Müdürlüğü (PGM) neden bu ihtiyacı giderme zorunluluğu hissetti?” diye sordu.

MARİFET DOĞRU OLANI YAPMAKTIR. PROTOKOL İMZALAYIP DA TAM TERSİNİ YAPMAMAKTIR

Akacan The Mall

Her gün polis eksikliğinden bahsedilirken ve memlekette çok ciddi bir ekonomik sıkıntı varken, korumaya neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu yineleyen Erhürman, Meclis başkanının, Meclis’teki görevli bütün polisleri değiştirmesini eleştirdi. Meclis başkanının tüm bunları açıklaması gerektiğine dikkat çeken Erhürman, “5’inci turda, cep telefonları dedikodularıyla seçilmiş bir Meclis başkanıdır. Buradan bize yanıt vermesi gerekiyor” diye konuştu. Geçen Meclis oturumunda, Sayın Ünal Üstel’e toplu iş sözleşmesiyle ilgili hükümleri söylediklerini hatırlatan Erhürman, “Sayın Üstel İçişleri Bakanıyken eylemler yapıldı ve bu eylemlerin arkasından sendikaları bakanlığa çağırdı. Şu anda protokolde olan hüküm de değiştirmek istediğiniz hükmün aynısıdır. O değişikliği yaptıktan sonra, söz konusu aynı hükmü protokole yazdınız. Sendikalar haklı talepler getirdiğinde marifet doğru olanı yapmaktır. Ondan sonra protokol imzalayıp da tam tersini yapmamaktır” diye konuştu.

KTSO’YU TARTIŞMALARIN İÇİNE DAHİL ETMEK İSTEMEDİM

Protokole koyulan hükümlerle toplu sözleşme hakkının ortadan kaldırıldığını vurgulayan Erhürman, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO) genel kurulundaki olaylarla ilgili de konuştu. Sanayi Odası’nı tartışmaların içine dahil etmek istemediğinin altını çizen Erhürman, kendi konuşmasını kesip salondan ayrıldığının altını çizdi. Orada yaşananlarda KTSO’nun hiçbir dahlinin olmadığını kaydeden Erhürman, Ersin Tatar’ın bir işi olduğunu önce konuşmak istediğini söylediğini dile getirdi. Ardından da oturumu yöneten kişinin, önce konuşması için Ersin Tatar’ı davet ettiğini belirten Erhürman, önce konuşmak istemesine rağmen daha sonra Ersin Tatar’ın önce konuşmayı reddettiğini vurguladı. Erhürman, “Sonra ben kürsüye çıktım ve KTSO’nun divanının yönettiği kurulda konuşmaya başladım” dedi.

SANAYİ ODASININ KONGRESİNDE ÇİÇEKLERDEN, BÖCEKLERDEN KONUŞACAK DEĞİLDİM

Divanın kendisine hiçbir uyarıda bulunmadığının altını çizen Erhürman, “Yerinde oturan Ersin Tatar ve Sayın Üstel, konuşmama müdahale ettiler. Sanayi Odası’nın kongresinde memleketin ekonomik durumunu ve protokolü konuşuyordum. Sanayi odasının kongresinde çiçeklerden, böceklerden konuşacak değildim. Bana yapılan müdahalede, ‘burası Türkiye’yi eleştirmenin yeri değildir’ dendi. İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’nın sadece mali yükümleri üzerinde eleştiriler yapıyordum. Bunun orada konuşulmaması gerektiğine divan değil, o iki arkadaş karar verme noktasında gördü kendini. Tatar, ‘Uzatma biz de konuşacağız’ dedi. Bu haddini aşan tahammülsüz tavrı, bir kez daha kınıyorum” diye konuştu.

YAPTIKLARINIZ BİNİ AŞTI VE YAPMAYA DA DEVAM EDİYORSUNUZ

UBP adına yapılan açıklamada da aynı şeylerin olduğunu kaydeden Erhürman, “Bilmeden, görmeden Sayın Tatar ile Türkiye’yi özdeşleştirerek her zaman uygulanan taktiği yapmaya çalışıyorlar. Eğer UBP olarak sahip çıkıyorsanız, kimin kime saldırdığını da bileceksiniz. Bunun üzerinden açıklama yapacaksınız” dedi. “Getirdiğiniz yasa tasarılarıyla bu ekonomik sıkıntının içinde, eleştirilerimizden vazgeçeceğimizi mi düşünürsünüz?” diye soran Erhürman, tartışmaları engellemek için demokrasinin katledilmeye çalışılmasını eleştirdi. Haddini aşan, tahammülsüz davranışları kınadığının altını çizen Erhürman, Ünal Üstel başkanlığındaki hükümetin gayri meşru olduğunu yineledi. Analitik düşünmenin önemine işaret eden Erhürman, “Tüketilmiş şeyler üzerinden kaybedilen itibarı geri kazanacağını zanneden varsa, yanılıyor” dedi. Erhürman, “Yaptıklarınız bini aştı ve yapmaya da devam ediyorsunuz. Suçlular ve güçlüler aynı noktada bulaşmaya devam ediyor. CTP’ye mesnetsiz iddialarla saldırmaya devam ediyorsunuz. Yaptıklarınız savunulabilir bir tarafı yok, saldırıya geçtiniz. ‘En iyi savunma, saldırıdır’ zannediyorsunuz. Kaybedilen itibarı kimse toplayamaz” diye konuştu.

Kıbrıs Haber

Kıbrıs Haberleri, Doğru, Tarafsız ve Güncel Kıbrıs Haberleri Kıbrıs Habercide son dakika olarak okuyabilirsiniz.

Yayın sürecimiz boyunca tarafsız olarak Ülkemizde ve Dünyada gelişen bütün  Politika, Sağlık, Ekonomi, Eğitim, Spor ve Teknoloji alanlarında ülkemizi ilgilendiren ve son dakika Kıbrıs Haberlerini Kıbrıs Haberci ‘de ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

kibrishaberci.com

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.