SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Erdoğan: Türkiye’yi ayıran özellik istihdam ve üretimden taviz vermeyen iktisat modeli olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl iletisinde “Bugün yalnızca yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, tıpkı vakitte Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atacağımız periyoda giriyoruz” dedi. Erdoğan, 2022 yılında yapılanları da sıraladı

Erdoğan: Türkiye’yi ayıran özellik istihdam ve üretimden taviz vermeyen iktisat modeli olmuştur
Akacan The Mall
31.12.2022 13:50
0
A+
A-

Erdoğan: Türkiye’yi ayıran özellik istihdam ve üretimden taviz vermeyen iktisat modeli olmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl bildirisinde “Bugün yalnızca yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, tıpkı vakitte Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atacağımız periyoda giriyoruz” dedi. Erdoğan, 2022 yılında yapılanları da sıraladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük atağın temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Emelimiz, bu başlangıcı en düzgün ve faal biçimde yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılı’nı, amaçlarımıza, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun halde muvaffakiyete ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yıl için yayınladığı görüntü iletisinde, bugün yalnızca bir yılı bitirip, yeni bir yılı karşılamakla kalmadıklarını, birebir vakitte Cumhuriyet’in birinci yüzyılının geride bırakılıp yeni yüzyılına adım atılacağı bir periyoda girildiğini söyledi.

Akacan The Mall

Milli Uğraş’ın 100’üncü yıl anmalarına, 2019’da Samsun’la başladıklarını hatırlatan Erdoğan, “Esasen, Cumhuriyet’in ilanına kadar geçen 4 yıllık devirdeki her 100’üncü yıl anmasını, daima bir arada coşkulu bir halde yaşamayı ümit ediyorduk. Bunun için çok önemli hazırlıklar da yapmıştık. Lakin, Kovid-19 salgını çerçevesinde uygulanan önlemler, bizi bu devri daha sade anma merasimleriyle geçirmeye mecbur bıraktı. O denli ki Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılında dahi tebrik iletileriyle yetinmek durumunda kaldık.” diye konuştu.

Cumhuriyetin 100. yıl sevincini coşkuyla yaşayabileceğiz”

Erdoğan, bu sorunlu günlerin geride kaldığını belirterek şöyle devam etti:

“Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılının sevincini, inşallah, 29 Ekim 2023’te hayal ettiğimiz halde coşkuyla yaşayabileceğiz. Ayrıyeten 2023, milletimize 12 yıl evvel verdiğimiz bir kelamın de miladıdır. Ülkemizin en savlı demokrasi ve kalkınma vizyonlarından biri olan 2023 amaçlarımızı milletimizin takdirine sunup onayını aldığımız 2011 seçimlerinden beri, bu kelamımızı yerine getirmek için gece gündüz çalıştık. Türkiye’nin 2023 amaçlarını ilan etmesinden çabucak sonra başlayan ve bugüne kadar kesintisiz süren hadiseler, bir tarafıyla de bu adımla ne kadar çok güç odağını ürküttüğümüzün sözüdür. Her ikisi de 2013’te yaşanan Seyahat olaylarından 17-25 emniyet-yargı darbe teşebbüsüne, PKK’nın çukur hareketlerinden DEAŞ’ın sonlarımızı tacizine, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsünden 2018’de iktisadımızı gaye alan milletlerarası sabotaja kadar dört bir yandan sayısız akına maruz kaldığımız bu kritik devirde, verdiğimiz çok taraflı uğraş yanında, 2023 gayelerimizden de asla geri adım atmadık.

Tam bilakis ulusal birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, terörle uğraş stratejimizi tehditleri kaynağında yok etme istikametinde genişleterek, teröristleri açtıkları çukurlara gömerek, darbecilerin başını ezerek, ekonomik tetikçileri kendi programlarımızla hüsrana uğratarak, global krizleri fırsata dönüştürmek için ülkemizin kaynaklarını tam kapasite harekete geçirerek, kısacası beraberce var gücümüzle uğraş ederek, 2023 amaçlarımızın kılavuzluğunda yolumuza daima devam ettik. Hiç elbet, 2021’in son aylarında başlayıp 2022 boyunca süren ekonomik ıstıraplar, hepimizin canını sıkmıştır.”

“Türkiye’yi ayıran özellik istihdam ve üretimden taviz vermeyen iktisat modeli olmuştur”

Erdoğan, global salgın ve gerisinden başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yol açtığı ekonomik sarsıntıyı kaldırmakta zorlanan dünyadaki olumsuz gelişmelerin, ister istemez Türkiye’yi de etkilediğini belirterek “Ancak bu süreçte Türkiye’yi, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyadan ayıran en değerli özellik, istihdamdan ve üretimden taviz vermeyen iktisat modeli olmuştur. Evet, bu ülkede bir hayat pahalılığı yaşanmıştır. Fakat vicdan sahibi herkes kabul edecektir ki tıpkı vakitte bu ülke tarihinin en yüksek istihdam oranına, en yüksek üretim gücüne, en yüksek ihracat sayısına da birebir periyotta ulaşmıştır. Bir öteki sözle, biz milletimizi hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmadık, kendi yazgısına terk etmedik.” sözlerini kullandı.

Bunun yerine istihdamı artırarak herkesin gelir sahibi olmasını sağladıklarını, çalışanların refah kayıplarını yüksek oranlı artışlarla telafi etmeye çalıştıklarını lisana getiren Erdoğan, çarkların durmaması için sanayi ve ticaret erbabını daima desteklediklerini anlattı. Erdoğan, “Şayet bugün Türkiye, yaşadığı onca atağa, dünyayı kasıp kavuran onca krize karşın hala dimdik ayaktaysa, bunu verdiğimiz kararlı çabaya, uyguladığımız özgün siyaset ve iktisat siyasetine borçludur.” değerlendirmesini yaptı.

“Turizmde tarihimizin en yüksek gelir düzeyine ulaştığımız bir dönemi bitiriyoruz”

Uluslararası krizlerde sağduyulu, itidalli, barış ve itidal yanlısı tavrıyla müzmin hasımları dahil herkesin hürmetini kazanan Türkiye gerçeğini kimsenin inkar edemeyeceğini lisana getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

“Dünya güç kriziyle boğuşurken, bizim kendi keşiflerimizle milletlerarası tedarik ve ticaret sınırlarının merkezi haline gelen pozisyonumuzla biz kendimizi farklı bir yere taşıdık. Terör örgütlerinin kentlerimizi gaye alan aksiyonlarının ülkemize yönelik şantaj aracı haline getirildiği günlerden, sonumuzun onlarca, bazen yüzlerce kilometre ötesinde operasyonlar yürütebildiğimiz bir düzeye geldik. Ülkemizin neresine gidersek gidelim yüzlerce fabrikanın inşaatının yükseldiğini, açılışının yapıldığını, yurt içine ve dışına harıl harıl mal sevk edildiğini görüyoruz. Turizmde kayıplarımızı telafi etmekle kalmayıp, tarihimizin en yüksek gelir düzeyine ulaştığımız bir dönemi bitiriyoruz. Hangi alana bakarsanız bakın misal fotoğraflar göreceksiniz. Altını çizerek tekrar tabir etmek isterim ki 2022’yi de tıpkı son 20 yılımız üzere sorunlarımızdan daha büyük çıkarlarımızla kapattık. İnşallah 2023’te ülkemizde, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, Cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır çok daha büyük bir atılımı başlatacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maksatlarının global siyasi ve ekonomik ligin en üst dilimine girmek değil en üst dilimin de birinci sıralarında yer alacak siyasi ve ekonomik güce kavuşmak olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısını, bu büyük atılımın temeli, başlangıcı, besmelesi olarak görüyoruz. Yani, yeni başlıyoruz. Gayemiz, bu başlangıcı en uygun ve aktif formda yaparak, gençlerimize Türkiye Yüzyılı’nı, amaçlarımıza, hayallerimize, medeniyet ve tarih mirasımıza uygun halde muvaffakiyete ulaştırabilecekleri bir ülke bırakmaktır. Bu hislerle geride bıraktığımız 2022’yi uğurluyor, 2023’te milletimizin her bir ferdine ve tüm insanlığa barış, huzur, refah, iyilik dolu bir yıl diliyorum. Allah’a emanet olun. Kalın sağlıcakla.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.