SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine müsaade vermeyeceğiz

Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine müsaade vermeyeceğizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama yılı …

Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine müsaade vermeyeceğiz
Akacan The Mall
01.10.2022 15:37
0
A+
A-

Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine müsaade vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama yılı merasimlerinde konuştu. Erdoğan, “Döviz kurundaki yükseliş ve enflasyondaki artıştan ötürü kayıplarını pek yeterli biliyoruz. Bunların önüne geçecek önlemleri almaya başladık. KKM olduğu…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’nin yeni yasama yılı merasimlerinde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Akacan The Mall

TEM’e yönelik yaklaşımımızı enine uzunluğuna değerlendirdik. Yeni iktisat siyaseti akıntıya kürek çekme maksadına hizmet etmiyor. Ülkemize diz çöktürme gayesinde ne kadar yeterli, gerçek, çıkarlı olduğu iktisat siyasetlerine maruz kaldığımız sinsi oyunlara karşı kendi modelimizi geliştirdik. Bunun dünyada örnekleri mevcuttur. Kendimize neresinden bakarsanız bakın, eşsiz yararlar sağlayacak yol seçtik.

Açık konuşmak gerekirse, iktisat modelinde tercih değişikliğine durduk yere gitmedik. Oyunun kurallarını aleyhimize karşı değiştirmeye kalkmasalardı, bunu değiştirmek zorunda kalmazdık. Olanda hayır vardır anlayışıyla istikametimizi geleceğe çevirdik. Kendi özgün iktisat modelimizi inşa ettik. Taarruzların önünü kesik, kaynakları bulduk. Kısa, orta ve uzun vadeli programlarımızı hızla güncelledik.

Türkiye iktisat modelinin muvaffakiyetinde geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız altyapı sayesinde sahip olduğumuz üretim ve istihdamın çok büyük katkısı vardır. Gelişmiş ülkelerin zahirde beyan ettikleri siyasetlerin gerisinde istihdamı müdafaa emelli siyasetlere yönelmelerinin maksadı budur. Bizim farkımız bu gerçeği herkesten evvel görmemizdir.

Yaşanan kahırları, dalgalanmaları görmezden gelmiyoruz. Döviz kurundaki yükseliş ve enflasyondaki artıştan ötürü kayıplarını pek güzel biliyoruz. Bunların önüne geçecek önlemleri almaya başladık. KKM olduğu bir dizi önlemler paniğin önünü kestik. Enflasyondaki artışın neden olduğu kaybı önlemek için minimum fiyatı, memur ve emekli maaşlarını yılbaşında önemli oranda artırdık. Temmuz ayında daha ileri taşıdık. Yeni yılbaşında tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyona ezilmesine müsaade vermeyeceğiz.

Küresel dalgalanmaları ülkeleri yeni cins savaşların eşiğine getirmişken biz kendimizi ayrıştıracağız. Son periyotta karşımıza çıkan kimi bölgesel krizlere bu anlayışla yaklaşıyor, kuklaların değil onların iplerini tutanların stratejilerini bozacak atılımlar yapıyoruz.

20 YILDA YAPILAN YATIRIMLAR

Türkiye’nin 20 yılda nereden nereye geldiğini göstermek mümkündür. Bu tablo gençlerimizin asırlık değişimi görebilmelerine imkan sağlayacaktır. 2002 yılında vatandaşlarımıza bir kelam verdik. Türkiye’yi eğitim, sıhhat, güvenlik ve adalet üzerinde yükselteceğiz. Bununla yetinmedik; ulaştırma, güç, tarım, spor, toplumsal yardımları ekleyerek ülkemizi 20 yılda asırlık hizmetlere kavuşturduk.

Eğitimde yıllık bütçeyi 10,3 milyar liradan, 304 milyar liranın üzerine çıkardık. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine yükseltirken, 750 bin yeni öğretmen ataması yaptık. 3,5 milyar adet fiyatsız ders kitabı dağıttık. Bir periyot darbe zihniyetinin yerle yeksan ettiği mesleksel eğitimi tekrar ayağa kaldırdık, eğitime erişimi sağladık. Maarif Vakfımız ile 49 ülkede eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyoruz. 76 üniversite sayısını 208’e çıkardık.

Sağlıkta, son 5 yılda 29 bin yataklı 20 kent hastanemizi hizmete sunduk. Sayısı 35’e yatak kapasitesi 47 bine çıkacak kent hastanelerimizle ülkemizi sıhhatte eşsiz yere taşımış olacağız.

Gençlik ve sporda; spor tesisimizi 1575’ten 4138’e, yurt yatak kapasitesini 182 binden 850 bine çıkardık.

Aile ve toplumsal hizmetlerde gereksinim sahibi vatandaşlarımıza540 milyar lira kaynak aktarıldı. Engelli memur sayısı 66 bini buldu. Yaşlılara takviye programıyla 65 yaş üstü vatandaşlarımıza konutta bakım, dayanak hizmetleri veriyoruz.

Kadınlarımızı hayatın her alanında hak ettileri düzeye çıkarmak, her türlü tehditten korumak için tarihi ıslahatlar yaptık. Aile kurumumuza yönelik kasıtlı hücumların farkındayız. Aile yapımızı korumakta kararlıyız. Aile fıtratını güçlendirmeye yönelik adımları, yeni ögelerle destekleyeceğiz.

Çalışma ve toplumsal güvenlikte minimum fiyat bugün 5 bin 500 liraya ulaştı. Faal sigortalı sayımız 12 milyondan 25,3 milyona yükselirken, toplam istihdam 31 milyona dayandı.

Adalet’te hakim-savcı sayımızı 22 bin 756’ya yükselttik. Mahkeme sayısını yüzde 91, idari yargıda yüzde 42 artırdık. 277 adalet hizmet binası inşa ettik.

İçişleri’nde mahallî idarelerde yaptığımız düzenlemelerle mahalli idari sistemimizi güçlendirdik. Emniyet, kıyı güvenlik ve jandarmamız 538 bin işçisiyle güvenliğimiz için gece gündüz çalışıyor. Muhtarlıklarımzıı güçlendirdik. Sigorta ve maaşlarına kadar her alanda destekledik. Sistemsiz göçle gayret için 30 geri gönderme merkezi kurduk. İnançlı bölgelere 526 bin istekli geri dönüş oldu.

Milli Savunma’da güney hududumuzda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ettik, ediyoruz.

Ulaştırmada bölünmüş yol aralığımızı 28 bin 722 km’ye, otoyol uzunluğumzuu 3 bin 633 km’ye çıkardık. Tünel sayısı 469’a ulaştı. Son 20 yılda ulaştırma yapıtları içinde Osman Gazi, Yavuz Sultan Selim, Nisip, Hasankeyf 2, 1915 Çanakkale Köprüsü var. Tüneller ortasında Bolu Dağı, Avrasya, Ilgaz, Marmaray, Konak, Sabuncubeli, Ovit, Salarha var.

TOKİ ile 1 milyon 170 bin konut ürettik. 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladık. Sarsıntı ülkesi olan ülkemizde 12 milyon vatandaşımızı inançlı konutlara kavuşturduk. 350 bin konutun dönüşümü devam ediyor. 250 bin toplumsal konutun, 100 bin konut yerinin inşasına başlıyoruz. Konut gayeli arsa üretimini 1 milyona çıkaracak bir hazırlığın içindeyiz. Etraf ve Şehircilik Bakanlığımız parselizasyon çalışmasını yapıyor. 81 kentimize, 81 milyon metrekare millet bahçesi için 455 millet bahçesi yapıyoruz.

Tarım ve ormanda çiftçilerimize 183 milyar lira fiyatında takviye verdik. Cari sayılarla bu sayı 465 milyar liraya tekabül ediyor. Ziraî yurtiçi hasılamızı 407 milyar liraya yükselttik.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.