SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Emre Belözoğlu: “Beşiktaş bu sene sert bir kadro, istekli oynuyorlar”

Emre Belözoğlu: “Beşiktaş bu sene sert bir ekip, istekli oynuyorlar”Corendon Alanyaspor’u 2-0 mağlup eden Başakşehir’de Teknik Yönetici Emre …

Emre Belözoğlu: “Beşiktaş bu sene sert bir kadro, istekli oynuyorlar”
Akacan The Mall
04.09.2022 10:37
0
A+
A-

Emre Belözoğlu: “Beşiktaş bu sene sert bir ekip, istekli oynuyorlar”
Corendon Alanyaspor’u 2-0 mağlup eden Başakşehir’de Teknik Yönetici Emre Belözoğlu, çok pahalı bir 3 puan aldıklarını tabir etti. Belözoğlu, yeni transferler için de, “Başarıya aç oyuncular transfer ettik” dedi.

Spor Toto Üstün Lig’in 5. haftasında Corendon Alanyaspor’u 2-0 mağlup eden Medipol Başakşehir’de Teknik Yönetici Emre Belözoğlu basın toplantısında konuştu. Pro lisans kursuna başlayan Belözoğlu, birinci defa basın toplantısına katılma hakkı elde ederek maçın akabinde soruları yanıtladı. Müsabakayı kıymetlendirerek kelamlarına başlayan Belözoğlu, “Bizim için bedelli bir 3 puan oldu. Topa hakim olmak isteye iki grubun maçı oldu. Rakip de topa sahip olmak üzere bir plan yaptı. Biz de geçen hafta biraz baskı çalışmıştık. Birinci 10 dakikada baskımız işledi lakin rakip daha sonra topa sahip olmaya başlayınca oyun içinde değişiklik yaptık. Birinci 15 dakikadan sonra geriden kurmadan rakip ceza alanına girene kadar yakaladığımız durumlar vardı. Bunları değerlendirebilsek daha farklı olabilirdi. İkinci yarıda merkezden yaptığımız ataklar vardı. Genel olarak istediklerimizi aldığımız bir oyun oldu. Düzeltmemiz gereken yerler var. Futbolcuların hepsini tebrik ediyorum. Karşılarında âlâ bir rakip vardı” diye konuştu.

Pro lisans konusunda da konuşan geç çalıştırıcı, “Benim için kolay olmadı. Futbolu bırakmadan 3-4 sene öncesine kadar teknik adam olmak istedim ve bunun için çalıştım. Genç teknik adamlar için pro lisans konusu da bizi biraz yordu. Biz de etten kemikteniz. Lakin güya hiç liyakatimiz yokmuş, hiçbir diplomamız yokmuş üzere algı oluşturanlara karşı da sessiz kalarak işimizi yeterli yaptık. Kursa başladık. Benim için kıymetli olan bu mesleğin prestijine leke getirmeden bu işi yapmak olacak. Oynatmak istediğim ideolojiyi de çalıştığım ekiplere geçirip, Avrupa’da ülkesini temsil eden birisi olmayı hedefliyorum” açıklamasını yaptı.

Akacan The Mall

“Başarıya aç oyuncular transfer ettik”

Takımın şimdi gol yememesi hakkında konuşarak kelamlarına devam eden Emre Belözoğlu, “Organizasyon yalnızca ofansif manada olmuyor. Her kadro bize artık maksat ekip gözüyle bakıyor. Elimde yeterli bir takım var, düzgün bir grubumuz var. Kendi oyunumuzun kıymetli olduğunu, kendi sistemimizin kıymetli olduğunu söylüyoruz. Bunlardan birisi de defansif tertibimiz. Şu ana kadar çok mutluyum” dedi. Yeni transferler Keny ve Traore için de konuşan Belözoğlu, “Çok değerli ve kıymetli, birebir vakitte da pozisyonu, durumu ne olursa olsun muvaffakiyete aç oyuncular transfer ettiğimizi düşünüyorum. Memnunum. Oyun giren herkes elinden geldiğince dayanak verdi. Keny geçen sene 1. Lig’in en bedelli ismiydi bence. Oyunun rahatladığı ikinci yarılarda, boş alanları doldurma konusunda çok değerli bir isim olacak. Traore de kazanmaya aç bir oyuncu. Ondan çok daha düzgün faydalanacağımız devirler olacak. Transfer periyodunda kadromuzu gençleştirdik. Kendisinden çok yarar alacağımız devirler olacak” diye konuştu.

“Avrupa’da hizmet eden kadrolar müdafaa altına alınmalı”

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde birinci olarak amaçlarının kümeden çıkmak olduğunu söyleyen Emre Belözoğlu, “Bizim gayemiz maç maç gitmek. Ülkemizden 4 tane büyük kadro var Avrupa’da. Biz de sonuna kadar çabanın içinde olmak istiyoruz. Bir sıralama yapmak için erken olduğunu düşünüyorum. Avrupa’da her puan çok değerli. Kendi kategorimizde 3 rakibi eleyerek kümelere kalan tek ekip olduk, 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldık. Kümelerde önceliğimiz kümeden çıkmak. Değerli rakiplere karşı oynayacağız. Küme maçlarında rakiplerle başa baş oynayacak bir takımımız var. İnşallah Avrupa’da da rol model bir kadro olmak istiyoruz” dedi. Rezerv Lig’in son bulması hakkında da konuşan Belözoğlu, “Ben bu hayatta en çok futbolu sevdim. Daima futbolcu olarak baktık olaya ancak teknik adam olarak bakınca da eksikleri görüp, değerlendirmeler yapmamız gerekiyor. Yer çok kıymetli, oyuncu gelişimi, kadroların gelişimi çok kıymetli. Federasyonların dönem başında yaptıkları planların 4-5 hafta sonra değişmesi bizim için kolay değil. Genç oyuncuların gelişmesi ismine Rezerv Lig bizim ismimize makus durmuyordu. İptal edilmesinden ötürü keyifli değiliz. Oradan da birkaç oyuncu kazanmak istiyorduk. Transferin sonlarına gelindiğinde biz de elimizdeki oyuncuları farklı formda değerlendireceğiz. Bizler ve yöneticilerin bir arada hareket ederek karar vermemiz gerektiğine inanıyorum. Antwerp bizle maç oynamadan evvel kendi federasyonları otomatikman maçlarını iptal etti. Başka kadroların hocalarını ve yöneticilerini de anlıyorum. Ancak Avrupa’da hizmet edecek kadroların biraz daha muhafaza altına alınması gerektiğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“Beşiktaş bu sene sert bir grup, istekli oynuyorlar”

Teknik adamlık mesleğinde A Ulusal Kadro gayesi hakkında da konuşan Emre Belözoğlu, “Milli kadro kaptanlığı yaptım. Yıllarca o formayı giymek dünyanın en büyük gururuydu. Şu anda misyondaki kime sorsanız, A Ulusal Grup hocası olmak, herkesin hayalidir. Benim için şu anda yakın ve kolay bir gaye görünmüyor. Daha yeni bir teknik adamım. Şu anda grubumun başarısı için uğraş ediyorum” dedi.

Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçı hakkında da konuşan Belözoğlu, “Beşiktaş bu sene sert bir ekip, kendi alanlarında istekli ve istekli oynuyorlar. Biz de oyuncu kümemize güveniyoruz. Bütün maçları kazanmak için oynuyoruz. Büyük gruplarla oynamak güç. Bizim ligimizde aslında her maç sıkıntı. Geldiğimizden bu yana büyük ekiplere karşı şimdi kaybetmedik” diye konuştu.

Emre Belözoğlu son olarak birinci yarının sonunda Hakem Ali Şansalan’la yaptığı konuşma için, “Hakemler bizden daha âlâ yönetiyor süreci. Bizden daha sakin kalıyorlar. Ben konumda net bir kırmızı kart olduğunu düşünüyordum. Fakat hakemlerin süreci yönetme ismine bizden bir adım daha âlâ olduklarını düşünüyoruz” diyerek kelamlarını tamamladı.

Genç teknik adam, basın toplantısının akabinde basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.