SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Emekli öğretmen 70’inde avukat oldu

Emekli öğretmen 70’inde avukat olduEdirne’de 36 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Atay (70), öğrenci affıyla döndüğü İstanbul …

Emekli öğretmen 70’inde avukat oldu
Akacan The Mall
22.06.2022 12:22
0
A+
A-

Emekli öğretmen 70’inde avukat oldu
Edirne’de 36 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Atay (70), öğrenci affıyla döndüğü İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezuniyetinin akabinde tamamladığı stajyerliği ile avukatlık mesleğine birinci adımını attı. Atay, “Gençler beni görünce yahut adliye stajımı yaparken çok enteresan şeylerle karşılaştım. Polis merkezine gittiğimizde stajyer avukat olduğuma inanamadılar. Kimliğimi gösterince hepsi çok büyük bir hürmet gösterdiler” dedi. 

Öğretmenlikten okul müdürlüğüne, ilçe ulusal eğitim şube müdürlüğünden ulusal eğitim müdürlüğüne 36 yıl boyunca eğitimci olarak vazife yapan Ahmet Atay, 2014 yılında çıkan öğrenci affıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yine kayıt yaptırdı. 2020-21 akademik yılında mezun olan Atay, koronavirüs salgını nedeniyle stajyer avukatlığına orta vermek zorunda kaldı. Atay, pandeminin akabinde Edirne Adliyesi ve kentteki bir hukuk ofisinde toplam 12 ay stajyer avukatlık yaptı.

‘2014 YILINDA ÖĞRENCİLİĞE TEKRAR BAŞLADIM’
Atay, 1974-75 yıllarında kazandığı İstanbul Hukuk Fakültesi’ndeki kaydını çeşitli olaylardan dolayı dondurduğunu belirterek, şunları söyledi: “Daha sonra tekrar imtihanlara girerek  Edirne Eğitim Enstitüsü’nü kazandım. 1978-79 yıllarında fen bilimleri öğretmeni olarak atandım. O yıllardan sonra 36 yıl 7 ay öğretmenlik misyonunda bulundum. Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak öğretmenlik, okul müdürlüğü, şube müdürlüğü ve ilçe ulusal eğitim müdürlüğünde bulundum. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde dondurmuş olduğum kaydı açtırarak, tekrar öğrenciliğe başladım. 2020-2021 yıllarında mezun oldum. Pandemi nedeniyle orta vermek zorunda kaldım ve stajıma geç başladım ancak bunu da bitirdim. 6 ay adliye, 6 ay da avukat yanında stajım oldu. Bugün itibariyle stajım bitmiştir ve avukatlığa birinci adımımı attığım için çok memnunum.” 

Akacan The Mall

STAJYER AVUKAT OLDUĞUMA İNANAMADILAR’
Edirne adliyesinde stajyer avukatlık yaptığı sırada avukatlar, savcılar ve yargıçlardan ağır ilgi gördüğünü söyleyen Atay, “Gençler beni görünce yahut adliye stajımı yaparken çok enteresan şeylerle karşılaştım. Polis merkezine gittiğimizde stajyer avukat olduğuma inanamadılar. Kimliğimi gösterince hepsi çok büyük bir hürmet gösterdiler. Hoş anılarım oldu. Her girdiğim adliye stajındaki hakim arkadaşlarımız, bana büyük ilgi gösterdikleri üzere sahiden stajyer olup olmadığımı sordular. İstanbul Barosu’nda avukat olarak vazife yaptığımı düşünen birçok arkadaşım oldu. Stajyer olduğumu öğrenince beni hem kutladılar hem de birlikte çalıştık. Onlarla birlikte memnun günlerim oldu” dedi.

Atay, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tekrar öğrenci olma nedenlerini de anlatarak, “Oğlum Hukuk Fakültesi’ni kazanınca kayıt devirleri açıldığı için ’Niye ben de başlamayayım?’ dedim. Eşime sordum zira eşimin de yükü çok ağır. 2 evladım var. Yapıp yapamayacağıma dair tartışmalarımız oldu ve sonunda başladım. Âlâ ki başlamışım, çok memnun oldum. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde çok hoş hocalarla birlikte çalıştım, onlara da çok teşekkür ediyorum. Okurken pek zahmet çektiğimi zannetmiyorum. Zira çalışınca kimi şeyler çok kolay oluyor ve yapabiliyorsunuz” diye konuştu.

’SINIF ARKADAŞLARIM NOTLARINI GÖNDERDİLER’
Öğrencilik yıllarında hukuk fakültesindeki sınıf arkadaşlarından da takviye gördüğünü belirten Atay, “Devamlı okula gidemediğim için ortada imtihanlara, ortada pratik çalışmalara gittim. Ders dinlemeye gittiğimde bazen çalışkan öğrencilerden not alıyordum. O notları alırken öğrenciler, “Hocam, buraya yük verdi hoca’ diyorlardı. Ama vakit zaman bize karşıt köşe yaptıkları da olmuştur fakat hoş şeylerdi. Okuldaki öğrenci arkadaşlarımdan çok yardım aldım. Yaşım ileri olduğu için onlar da büyük bir hürmet göstererek notlarını gönderdiler. O notlarla birlikte tıpkı vakitte hocalarımı dinleyerek okulumu bitirdim” dedi.

’GENÇLERE ÖRNEK OLDUĞUMU SÖYLÜYORLAR’
Atay, avukatlığa başlamasını yakın etrafının de takdir ettiği söz ederek, “Herkes, ’Gençlere örnek oldunuz, sizi takdir ediyoruz’ diyor. Bu da bana çok gurur veriyor. Zira öğretmenliğimde saygın bir şahıstım. Bana her vakit ’hocam’ derler. Bugün avukat olduğumu söylediğimde de, ’Sen bizim hocamızsın, devam et’ diyorlar. Oğullarım benimle gurur duyuyor. Ben de onlarla çok gurur duyuyorum. Eşime çok saygılıyım. Eşimin de bu mevzuda çok emeği vardır zira ben okula gidince çocuklarımla ilgilenmek ve mesken işlerini yönetim etmek zorunda kaldığı için benim okumamda çok büyük katkısı vardır. Ona çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.