SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Elazığ da afet bölgesi ilan edildi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Heyeti (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, zelzeleden…

Elazığ da afet bölgesi ilan edildi
Akacan The Mall
16.02.2023 07:38
0
A+
A-

Elazığ da afet bölgesi ilan edildi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Şurası (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, zelzeleden…

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Şurası (MYK) sonrası açıklamalarda bulundu.

Elazığ’ın da afet bölgesi olarak değerlendireceğini açıklayan Çelik şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, zelzeleden etkilenmesi bakımından 11’inci vilayet olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir.”

Akacan The Mall

Depremde yakınını kaybeden bireyler için “10’ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor” diye konuşan Çelik, “Yağma kelam konusu olduğunda vatandaşlarımızdan istirhamımız, hiç kimse kendisi müdahale etmesin, kesinlikle suretle güvenlik güçlerimize haber versinler.” değerlendirmesinde bulundu.

Çelik’in konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Yaraları sarmaya, çadır bölgelerinde konuk edilen vatandaşların gereksinimlerini gidermeye uğraş ettiklerini lisana getiren Çelik, birebir halde sarsıntının ortaya çıkardığı bir sürü tesirle uğraşın koordine edilmesine de katkı vermeyi sürdürdüklerini söyledi.

Depremlerden etkilenen vilayet sayısına işaret eden Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, zelzeleden etkilenmesi bakımından, 11’inci vilayet olarak, afet bölgesi olarak değerlendirilecektir.” diye konuştu.

Depremin meydana geldiği andan itibaren devletin ve vatandaşların tüm imkanlarıyla uğraş sarf ettiğine dikkati çeken Çelik, “Altı vatandaşımızdan birisi sarsıntıdan direkt etkilendi ve vatandaşlarımızın tamamı bir formda bu zelzeleden etkilendi. 35 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.” biçiminde konuştu.

Enkazdan sağ kurtarılan vatandaşlardan her birinin, bir sevinç sebebi olduğunu lakin hayatını kaybedenlerin acısının uzun yıllar yaşanacağını vurgulayan Çelik, “Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla bir hafta ulusal yas ilan edildi. Kuşkusuz bu yas, yıllar boyunca, sonsuza dek kalbimizde olacak.” dedi.

Çelik, dünyadaki değerli kurumların da değerlendirmelerine nazaran, bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıya olunduğuna işaret etti.

Genel afet bölgesi olarak ilan edilen vilayetlerde, vatandaşları kurtarma uğraşı başta olmak üzere ağır bir faaliyetin icra edildiğini belirten Çelik, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Dışarıda kalan vatandaşlarımızın gereksinimlerinin giderilmesi açısından da devletin ve milletin bir seferberlik halinde nasıl bütünleşerek bu yardımlara koştuğunu daima bir arada görüyoruz. AFAD, emniyet, jandarma, kahraman silahlı kuvvetlerimiz, UMKE, ambulans grupları, gönüllüler, mahallî güvenlik, lokal takviye grupları, her bölümden vatandaşımız, istekli sivil toplum kuruluşları bir formda bu zelzeleyle çabanın bir modülü olmaya ve yaraları sarmaya uğraş eden birçok vatandaşımız bu çabayı veriyor. Her türlü maddi manevi dayanak eforu gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu büyük bir kuvvetle, büyük bir uyumla afetle çaba bu formda sürdürülmeye çalışılıyor.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.