SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Ekvador’da şiddet olayları sürüyor: 6 meyyit

Ekvador’da şiddet olayları sürüyor: 6 ölüEkvador’da şiddet olaylarına dönüşen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği protestolarla ilgili açıklama …

Ekvador’da şiddet olayları sürüyor: 6 meyyit
Akacan The Mall
25.06.2022 12:54
0
A+
A-

Ekvador’da şiddet olayları sürüyor: 6 ölü
Ekvador’da şiddet olaylarına dönüşen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği protestolarla ilgili açıklama yapan Ekvador Devlet Lideri Guillermo Lasso, “Bu insanların asıl hedefi darbe yapmak” dedi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da geçtiğimiz pazartesi başlayan ve 13 gündür devam eden protestolar şiddet olaylarına dönüştü. Protestocular ve güvenlik güçleri ortasında yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 6 kişinin öldüğü ve 24 eyaletten 6’sında harikulâde hal ilan edildiği (OHAL) açıklandı. Başşehir Quito’da ise gece sokağa çıkma yasağı getirildi. Protestolarla ilgili açıklamalarda bulunan Ekvador Devlet Lideri Guillermo Lasso, “Bu insanların asıl gayesi darbe yapmaktır. Milletlerarası toplumu Ekvador’da demokrasiyi istikrarsızlaştırmaya yönelik bu teşebbüse karşı uyarmaya çağırıyoruz” dedi. Sıhhat ve eğitim dayanağı, banka borçlarının affı ve bütçe artışlarını açıklayan Lasso, tıpkı vakitte şovların yol açtığı şiddeti denetim altına almak için tüm yasal araçların kullanılacağı konusunda da ihtarlarda bulundu.

14 BİN KİŞİ KATILDI

Akacan The Mall

Gösterileri sona erdirmek için tekrar diyalog davetinde bulunan Lasso’nun konuşmasının akabinde binlerce protestocu başşehir Quito’daki kongre binası yakınında polisle çatıştı. Polis, taş, havai fişek ve molotof kokteyli kullanan protestoculara göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yaklaşık 14 bin kişinin katıldığını protestolar ülkenin büyük bir kısmına yayılırken, Ouito’da 10 bin kişi sokaklara döküldü. İçişleri Bakanı Patricio Carrillo, protestolarda ateşli silahların kullanıldığını belirtti.

YİYECEK VE YAKIT KRİZİ

Quito’da yolları kapatan protestocular, kentte yiyecek ve yakıt kıtlığına da neden oldu. Araçlara ve sivillere ziyan verdiği argüman edilen protestocuların kimi dükkanları yağmaladığı ve bu yüzden iş yeri sahiplerinin kepenk kapattığı öğrenildi.

Ekvador’un solcu Eski Devlet Lideri Rafael Correa ile ilişkili Union por la Esperanza (UNES) koalisyonundaki milletvekilleri, dün Lasso’nun vazifeden alınmasını isteyen bir yasama süreci başlattı. UNES milletvekili Fausto Jarrin, “Ülke buna daha fazla dayanamaz. Diyalog her taraftan şiddetle kırılıyor” açıklamasında bulundu. Bu hareket, hükümet ve yerli kümeler ortasındaki diyaloğu desteklediklerini söyleyen Lasso da dahil olmak üzere başka partiler tarafından reddedildi. Lasso’nun misyondan alınabilmesi için meclisteki 137 milletvekilinden en az 92’sinin oyu gerekirken, UNES koalisyonunun mecliste yalnızca 47 sandalyesi bulunuyor.

PROTESTOLAR NASIL YAYILDI?

Ekvador Yerli Halklar Konfederasyonu (CONAIE) organizatörlüğündeki protestolar, 13 Haziran’da 11 bölgede küçük çaplı şovlarla başlamış ve sonraki gün polisin konfederasyon önderi Leonidas Iza’yı gözaltına almasıyla giderek yayılmıştı. Quito’ya giden otoyollar da dahil olmak üzere ülke genelindeki yollar protestocular tarafından trafiğe kapatılmıştı. Güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda en az 43 kişi yaralanmıştı. Protestocular, hükümete akaryakıt fiyatlarının dondurulması, devlet varlıklarının özelleştirilmesinin durdurulması, maden şirketlerinin imtiyaz alanlarının genişletilmesinin yasaklanması ve muhtaç ailelere yardım edilmesi de dahil olmak üzere 10 talebin yer aldığı bir liste sunarken, akaryakıt fiyatlarının dizel için 1.50 dolara ve akaryakıt için 2.10 dolara düşürülmesini istenmişti.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.