SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

Eğitime erişim için devasa yatırımlar yapıldı

Eğitime erişim için devasa yatırımlar yapıldıMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Üzümveren köyünde imali …

Eğitime erişim için devasa yatırımlar yapıldı
Akacan The Mall
19.07.2022 16:22
0
A+
A-

Eğitime erişim için devasa yatırımlar yapıldı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Üzümveren köyünde imali tamamlanan Köy Ömür Merkezi’nin açılışına katıldı. Bakan Özer, “Son 20 yılda eğitimde ihtilal yaşanıyor. İstanbul’da Ankara’da, Hakkari’de, Bitlis’te, Muğla’da Türkiye’nin hiçbir vilayetini ayırmadan bu ülkenin çocuklarının eğitime çok rahat erişebilmeleri için devasa yatırımlar yapıldı” dedi.

Bakan Özer, bir dizi ziyaret ve Köy Hayat Merkezi’nin açılışına katılmak üzere Bitlis’e gitti. Köy Hayat Merkezi’nin açılışını yapan Bakan Özer, Bitlis’te bulunmaktan memnunluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

KÖY OKULLARINI VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNE AÇALIM İSTEDİK
“Köylerden kentlere göçler başladığında, Ulusal Eğitim Bakanlığı da bu akışı dikkate alarak taşımalı eğitimi fiyatsız bir halde uygulamaya soktu. Birebir vakitte taşımalı eğitimden yararlanan tüm çocuklarımızın da her gün öğle fiyatsız olarak yemek yemelerini sağladı. Bilhassa COVID sürecinden sonra gördük ki artık yavaş yavaş köylere, ilçelere hakikat akınlarla çok kritik bir süreç yaşamaya başladık. Tüm dünyada tedarik zincirlerinde önemli travmalar yaşanmaya başladı. Tarım, tekrar ülkelerin savunma sanayi üzere, güç üzere en kritik alanlarına karşılık gelmeye başladı. Bu da köylere, tarım alanlarına hakikat hareketliliği arttırdı. İşte biz Ulusal Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki geçmişte köylerden kentlere, ilçelere, büyük kentlere yanlışsız trendin getirmiş olduğu fakat şu anda bilakis dönen durumda köy okullarımızı tekrar vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin hizmetine açalım.

Akacan The Mall

KÖYLERİMİZİ ÇOK DAHA GÜÇLÜ HÂLE GETİRECEĞİZ
Artık öğrenci sayısına bakılmaksızın tüm köylerimizde, öğrencinin olduğu tüm köylerimizde, tüm vilayetlerimizin köylerinde artık köy okullarını açabileceğiz. Yalnızca bu değil, köy okullarımızda anaokulu açılmasıyla ilgili 10 öğrenci kriterini de 5’e düşürdük. Yalnızca bu adımla son altı ay içinde 12 bin yavrumuz, köy okullarında anaokullarına kavuştular. Şayet köy okulu ve anaokulu olarak kullanma imkânı yoksa artık bu binaları halk eğitimi merkezi olarak kullanacağız. Yani köydeki vatandaşımızın, annelerin, babaların, kardeşlerin, dayıların, gençlerimizin hizmetinde tarım, hayvancılık üzere hayatın hangi alanına yönelik muhtaçlık duydukları eğitim varsa halk eğitimi merkezleriyle bu hizmeti ayaklarına getireceğiz. Böylelikle köylerimizi çok daha güçlü, çok daha dinamik, çok daha istikrarlı bir hâle getirmiş olacağız.

ÜLKENİN EN BÜYÜK SERMAYESİ BEŞERİ SERMAYESİDİR
Son 20 yılda eğitimde ihtilal yaşandı. İstanbul’da Ankara’da, Hakkari’de, Bitlis’te, Muğla’da Türkiye’nin hiçbir vilayetini ayırmadan, bu ülkenin çocuklarının eğitime çok rahat erişebilmeleri için devasa yatırımlar yapıldı. Cumhuriyet tarihinin şahit olduğu eğitim seferberliği yaşandı bu ülkede. 20 yıl üzere kısa bir müddette bir devletin, toplumun tarihinde kısa bir periyoda tekabül eden eğitimdeki makus tarihinde çok önemli bir ilerleme sağlandı. 2000li yıllarda eğitimdeki okullaşma yüzde 11 iken, şu anda yüzde 93. Ortaokullarda yüzde 44lerden yüzde 90lara geldi. Yüksek öğretimde yüzde 14lerden yüzde 48lere geçti. Eğitimin tüm kademelerindeki eğitime girişleri artırıldı. Niçin artırıldı? Ülkelerin en büyük sermayesi beşeri sermayesidir. Öbür ülkelerle gelişmiş ülkelerle rekabet edecek en değerli öge beşeri gelişmedir.

Bakan Özer, Bitlis programı kapsamında vilayet eğitim kıymetlendirme toplantısına katıldı. Bitlis’teki eğitimin çok daha yeterli noktalara taşınması için kapsamlı bir toplantı yaptıklarını belirten Bakan Özer, şu açıklamalarda bulundu: 

BİTLİS’TEKİ EĞİTİM YATIRIMINI 27 KAT ARTIRDIK
“Milli Eğitim. Bakanlığı olarak Bitlis’te bizim 2022 yılında yatırım programında 22 milyonluk yatırımımız var. Bugünkü değerlendirmeyle bu 22 milyona ek olarak 514 milyonluk yatırımı Bitlis’e kazandırdık. Hasebiyle toplam yatırım ölçümüz 536 milyona çıkmış oldu. Yani Bitlis’teki eğitim yatırımını 27 kat arttırmış olduk. Bitlis, güçlendirme çalışmalarında en başarılı olan vilayetlerimizden bir tanesi. Mevcut yatırımlardaki tüm güçlendirmeleri başarılı bir halde tamamladı. Biz 2022 yılında 50 milyonluk ek bütçe vererek şu anda tahkiki yapılan tüm okulların güçlendirilmesiyle ilgili bütçeyi de yarın prestijiyle Bitlis’e aktarmış olacağız.

YAKLAŞIK 90 MİLYONLUK YATIRIM
Okul öncesinde okullaşma oranlarını OECD ortalamasına çıkartmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı üzere 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız. Her gittiğimiz vilayette mevcut hem merkezde hem ilçelerdeki anaokulu sayılarını mümkün olduğu kadar erişilebilirliği dikkate alarak arttırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Bitlis’imize 12 tane yeni bağımsız anaokulu yapacağız. Yaklaşık 90 milyonluk bir yatırım yapacağız. Anaokullarının 3 adedini merkeze, 2 adedini Adilcevaz’a, 1 adedini Ahlat’a, 1 adedini Güroymak’a, 1 adedini Hizan’a, 4 adedini de Tatvan ilçemize yapacağız. Bu yatırımlar kapsamında Bitlis merkeze 32 derslikli, Konaç Köyü’ne ise 4 derslikli bir ilkokul yapacağız. Üst Karabayır Köyü’ne 1 ilkokul yapacağız ve 1 de anaokulu, buna ek olarak 1 anaokulu daha merkeze yapacağız. Yeniden Tatvan ilçemize 24 derslikli bir ilkokul, ortaokul yapacağız. Kültür mahallesine 24 derslikli bir ilkokul ve ortaokul yapacağız. Ahlat ilçemize 20 derslikli bir okul, 4 derslikli 1 anaokulu kazandırmış olacağız. Adilcevaz’a 16 derslikli bir ortaokul. Hizan’a birinci ve ikinci kademeyi içerecek şekilde16 derslikli özel eğitim uygulama okulu, Mutki’ye 2 tane ilkokul yapacağız. Bunlar güçlendirme ve anaokullarına ek olarak merkez ilçelerde yapacağımız ilkokullar. Bu kapsamda bilhassa okullarımızın büyük tamiratlarını tamamlamak, gereksinim duyulan çatı tamiratından ıslak yerlere, tuvaletlerine kadar süratli bir halde tüm okullarımızı bakımdan geçirmek için 70 milyonluk bir büyük tamirat bütçesini de Bitlis vilayetimize ayırmış olduk.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.