SON DAKİKA
“Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı Süresince 749 Uçağa ve Binlerce Yolcuya Hizmet Verecek”
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?

‘Eğitimde yapmamız gerekenler hakkında çalışmamız gerekiyor’

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı, birçok akademisyen ve eğitim uzmanının yer aldığı konuşmalarla gerçekleşti. Konuşmacılardan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl Güven, “Eğitimde aslında birçok yanlışımız var. Neyi yapamadığımızı biliyoruz, neyi yapmamız gerektiği hakkında da çalışmamız gerekiyor” dedi.

‘Eğitimde yapmamız gerekenler hakkında çalışmamız gerekiyor’
Akacan The Mall
11.12.2022 15:07
0
A+
A-

‘Eğitimde yapmamız gerekenler hakkında çalışmamız gerekiyor’
Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından düzenlenen 9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı, birçok akademisyen ve eğitim uzmanının yer aldığı konuşmalarla gerçekleşti. Konuşmacılardan Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Göl Güven, “Eğitimde aslında birçok yanlışımız var. Neyi yapamadığımızı biliyoruz, neyi yapmamız gerektiği hakkında da çalışmamız gerekiyor” dedi.

9’uncu Ortaöğretim Çalıştayı bu yıl “Öğrenen Okul – Güçlenen Öğretmen” temasıyla Irmak Okulları ev sahipliğinde düzenlendi. Çalıştayda, akademisyenler ve eğitim uzmanları farklı konular hakkında yaptıkları konuşmalarla çalıştaya katkıda bulundu. “Robotlar öğretmenlerin yerini alabilir mi?” konusunu ele alan Film Yapımcısı, Senaryo Yazarı ve Yönetmen Birol Güven, yapay zekaların gelecekte birçok mesleği yapabileceğine değindi. Doç. Dr. Güven ise eğitimde yapılan dört yanlış olduğunu belirterek o yanlışları şöyle sıraladı:

ÖĞRENMEYİ AYRIŞTIRIYORUZ
“Eğitimde aslında birçok yanlışımız var. Bunlardan dördünü sıralamak istiyorum. Neyi yapamadığımızı biliyoruz, neyi yapmamız gerektiği üzerinde de çalışmamız gerekiyor. Bu sebeple yapılan ilk yanlışın akademik becerilere öncelik verilmesi, öğrenmeyi bölmelere ayırmak olduğunu düşünüyorum. Öğrenmeyi biz matematik, fizik, kimya, müzik, resim gibi alan öğrenmesi olarak ayırıp bütünleştirmediğimizde o alanlar öğrenme esnasında da bir bütün olamıyor. Haliyle öğrenme çok akılda kalıcı da olmuyor. Ama her alanın bir uzmanı var ve bunlar nasıl bütünleşecek diye sorulabilir. Ama şöyle düşünelim, örneğin matematik öğretirken beden perküsyonu yapılsa nasıl olur? Matematik öğretmeni her şeyi yapmalı demiyorum ama böyle yapılsa daha bütünleştirici bir eğitim olabilir mi? Kısacası öğretmenler kendilerini farklı alanlarda da geliştirip çeşitlendirebilirse bu çok değerli olur.

Akacan The Mall

OKULLAR TOPLUMUN BİR YANSIMASI
İkinci yanlışımızsa öğretmenliğin esenliğine yani psikolojik sağlığına önem vermemek. Öğretmenlerin psikolojik sağlığını ve sınıflarında iyi olma durumunu sağlamak gerekiyor. Çünkü öğretmen esenliği sınıf ortamına yansıyor. Üçüncü yanlışın okul topluluğu kültürü yaratmamak olduğunu düşünüyorum. Okul kültürünün hangi değerler üzerine inşa edildiğine bakmak gerekir. Bunu temsil eden panolar, şekiller okulların içerisinde yer almalı. Örneğin; dürüstlük, yardımlaşma ya da paylaşmak bu değerlerden bazılarıdır ve bunlar belli bir kültürü benimsemiş okullarda semboller ya da kişilerarası ilişkilerle gösterilmeli. Çocuklar ve gençler buna gerçekten ihtiyaç duyuyorlar. Çünkü okullar küçük topluluklar, yani toplumun bir yansıması. Okulların, öğrencilerin özellikle rahatça konuşabilecekleri, haklarını ayırt edebileceklerini ve bir katkı sunabileceklerini bilecekleri bir ortamı oluşturması gerekiyor. Ben bunu çok sınırlı seviyede yaptığımızı düşünüyorum. 

ÖNEMLİ OLAN ÇOCUĞUN KENDİSİNİ TANIMASI
Son yanlış ise çocuk katılımı ve katkısını görmezden gelmek. Burada aslında çocukların beceri ve tutkularını keşfetmek için onlara fırsat verilmediğini vurgulayabiliriz. Asıl önemli olan çocuğun kendisini tanıması. Okullar, kendi becerilerini tanıyan ve bunu geliştirmek için adımlar atan çocukların yetişmesini sağlayabilir.”

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.