SON DAKİKA
30 Ocak Döviz Kurları – KIBRIS HABER
Güzellik ve SPA Merkezinde, sauna odası alev aldı! – KIBRIS HABER
Tabipler Birliği, Çalışma Bakanlığı’nı eleştirdi! – KIBRIS HABER
15 yaşındaki kızı taciz etmişti, işine son verildi! – KIBRIS HABER
Birçok noktada sel baskını yaşayacağız! – KIBRIS HABER
Ufuk Tomson mezarı başında anıldı! – KIBRIS HABER
Borsa’da yükseliş – KIBRIS HABER
29 Ocak Petrol Fiyatı – KIBRIS HABER
THY uçağına yıldırım isabet etti! – KIBRIS HABER
Sterlin 39’a dayandı! – KIBRIS HABER
Özersay, Rum lideri Hristodulides’i eleştirdi! – KIBRIS HABER
KKTC’yi soğuk ve karlı bir hafta bekliyor! – KIBRIS HABER
Rauf Raif Denktaş 100 yaşında! – KIBRIS HABER
Rum Yönetiminden Kıbrıslı Türklere yönelik 14 maddelik paket! – KIBRIS HABER
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından önemli duyuru! – KIBRIS HABER
Kuaför, 15 yaşındaki kızı taciz etti! – KIBRIS HABER
Temizlediği evleri soydu! – KIBRIS HABER
Kasaplar Birliği eylem yaptı! – KIBRIS HABER
Bakanlar Kurulu toplandı! Gözler görüşme sonrası yapılacak açıklamaya çevrildi – KIBRIS HABER
Beyköy Tatbikat alanında atış yapılacak! – KIBRIS HABER
Oğuz: İstatistik Kurumu’nun açıkladığı nüfusu muteber kabul etmeliyiz 
Soğuk ve yağmurlu hava etkili oluyor
İskele’de olaylı gün
Meteoroloji kurumları arasındaki işbirliği arttırılacak
III. Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi: Enflasyona sebep olan faktörler kamu yükü ve vergilerdir
‘Olmazsa olmaz’ Herkes hasta… Uzman isim uyardı! Üçlü virüs salgınıyla mücadele için…
Instagram takip isteklerinde yeni dönem! Yorum yağdı… “CV de gönderelim tam olsun”
Ülkede 2014 yılından bu yana kaçak yaşayan zanlılar, cezaevine gönderildi.
Burak Maviş: Yasanın süresi bitiyor, deprem fonundaki para nerede bekletilecek?
Tepebaşı’nda bugün 3 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Eğitim Bakanlığı’ndaki eylem! – KIBRIS HABER

Eğitim Bakanlığı’ndaki eylem! – KIBRIS HABER
Akacan The Mall
02.08.2022 18:40
0
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) Eğitim Bakanlığı’ndaki eylemi, Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’nın bugün yapılmayacağı ve sendikaların yarın istişareye çağrılacağının açıklanmasının ardından sona erdi…

Öğretmen sendikaları, Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı için çağrıldıkları saatte bakanlık önünde ve içerisinde eylem yaptı. Bazı eylemciler, bakanlık önünde kurulan çadırlarda beklerken, bazıları ise bakanlık içerisinde oturma eylemi yaptı. Bakanlık içerisindeki bekleyiş sırasında düdükler çalınarak, sloganlar atılırken, dışarıda da davul zurna çalındı ve sloganlar atıldı.

İki öğretmen sendikası, taleplerini, Öğretmenler Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin geri çekilerek, bugün saat 13.30’da yapılacağı açıklanan Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı’nın iptal edilmesi ve iki öğretmen sendikası ile Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir komite kurarak, yasadaki değişikliklerin görüşülmesi olarak açıkladı.

ELMALI

Akacan The Mall

KTOEÖS Başkanı Ozan Elmalı bakanlık içerisinde yaptığı açıklamada, oldubittiye getirilmeden, komite kurularak, Öğretmenler Yasası’nda yapılmak istenen değişikliklerin görüşülmesini istediklerini belirtti.

Sendikalarla bir defa bile toplantı yapılmadan yasada değişiklikler yapılmak istenmesini eleştiren Elmalı, defalarca görüşmek istemelerine rağmen kendileriyle görüşme yapılmadığını savundu.

İlerleyen süreçte bu konuda gereken adımlar atılmazsa Ağustos’ta bakanlıkta, Eylül’de okulda olmaya devam edeceklerini kaydeden Elmalı, ortaya çıkacak sonuçların sorumlusunun ise Eğitim Bakanı ve diğer bakanlar olacağını iddia etti.

Sistemin demokratik çalışmadığını ifade eden Elmalı, daire müdürlerine baskı yapıldığını ileri sürdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ve Maliye Bakanı Alişan Şan’ın da konunun detaylarına hakim olmadığını savunan Elmalı, öğretmenin hakkına sonuna kadar sahip çıkacağını söyledi.

Yasada yapılmak istenen değişikliklerin geri çekilmesini talep eden Ozan Elmalı, gereken fedakarlığı göstermeye hazır olduklarını kaydetti. İyi niyetlerinin suistimal edildiğini öne süren Elmalı, “Bu ülke bizimdir, biz bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz, geri adım atmayacağız” dedi.

MAVİŞ

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş de, “Eğitim Bakanının ayakları yere basmıyor” iddiasında bulunarak, Öğretmenler Yasası’nda değişiklik yapılmak isteniyorsa bunun usulleri ve koşullarının belli olduğunu söyledi.

Cuma günü iki sendikaya bugün için Yüksek Danışma Kurulu toplantısı çağrısı geldiğini anlatan Maviş, “Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Siyasetin görevinin sorunlara çözüm bulmak olduğunu dile getiren Maviş, Eğitim Bakanının kaos yarattığını ileri sürdü.

Öğretmenler Yasası içerisinde görüşmeyecekleri konu olmadığını ifade eden Maviş, bunun ilkelere, usulüne uygun ve katılımcı demokrasi çerçevesinde olması gerektiğini belirtti.

Yasa değişikliğinin gerekçesi olması gerektiğini dile getiren Burak Maviş, araştırma, anket yapmadan, veri toplamadan değişiklik yapılamayacağını söyledi. Anayasa’ya, hukuka aykırı davranmaya alışıldığı eleştirisinde bulunan Maviş, “Bizim karşı durduğumuz ‘ben yaparım olur’ zihniyetidir” diye konuştu. Öğretmenler Yasası hakkında iki sendikayla komite kurulup, masa oluşturulmasını isteyen Maviş, Eğitim Bakanının, bakanlığın boşaltılmasını istemesine tepki gösterdi.

Konuşmaların ardından bakanlık içerisindeki bekleyiş devam etti. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hasan Taçoy ve Maliye Bakanı Alişan Şan bakanlıktan ayrıldı. Bu sırada eylemciler ıslık çaldı.

KTOEÖS Başkanı Elmalı ve KTÖS Genel Sekreteri Maviş, iki bakanın ayrılması sonrasında basına yaptıkları açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu’ndan iki bakanla yaptığı toplantı hakkında sendikalara bilgi vermesi için görüşme talep edeceklerini söylediler.

Diyalog kapısının açık olduğunu ifade eden sendika yetkilileri, istişare toplantısı ve Öğretmenler Yasası’nın bütününü görüşmek için komite kurulmasına hazır olduklarını yinelediler.

Sendika yetkilerinin, Eğitim Bakanı ile görüşme talebinde bulunduğu sırada Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Aytunç Şirket açıklama yaparak, bugün Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı yapılmayacağını, yarın ilgili sendikaların istişareye çağrılacağını bildirdi.

Şirket’in açıklamasının ardından iki sendikanın eylemi bakanlık önündeki toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Akacan The Mall
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.